«علی اصغر خیرخواه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: بیماری فشار خون بالا، اصلیترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری های قلبی، بیماری های مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: در سال 2017، بالغ بر 10 میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند و بیش از 26 % افراد 18 سال و بالاتر کشورمان مبتلا به فشار خون بالا هستند.
وی بیان کرد: تنها 60 درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع داشته و فقط 40 درصد آن ها هم فشارخون کنترل شده۹ و مطلوب داشته اند.
خیرخواه ابراز کرد: در دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تاکنون تعداد 34 هزار و 79 بیمار مبتلا به فشار خون بالا شناسایی شده اند، 80 درصد این بیماران توسط تیم سلامت (پزشک و بهورز) مراقبت شده و آموزش دیده اند و 60 درصد این افراد فشار خون با کنترل مطلوب داشته اند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اضافه کرد: متاسفانه میزان آگاهی مردم از ابتلا به این بیماری درسطح پایین قرار داشته (37 %) و کمتر از نیمی از مبتلایان از درمان مناسب و مستمر برخوردار می شوند.
وی تصریح کرد: مهمترین چالش های پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا بدون علامت بودن اين بيمارى، عدم اطلاع بیماران از بيمارى و نيز عدم پای بندی به درمان هستند به همين دليل اين بيمارى به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود.
خیرخواه اظهار کرد: فشارخون بالا می تواند به سادگی در منزل یا در مراکز بهداشتی درمانی شناسایی شود اين موضوع ضرورت توجه بيش از پيش به این بیماری را مطرح می کند، این روز فرصتی برای تاکید بر بهبود پیشگیری و کنترل فشارخون بالا را فراهم می آورد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خاطرنشان کرد: هدف روز جهانی فشارخون تشویق افراد به اندازه گیری فشارخون خود در منزل یا توسط کارکنان بهداشتی و ایجاد تغییرات ساده در شیوه زندگی است که اثرات بسیار مهمی را در بردارد.
وی ادامه داد: روز جهانی فشار خون سال 1400 با شعار « فشارخون خود را دقیق اندازه گیری کنید» و با پیام «با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید» برگزار می شود.
خیرخواه با بیان این مطلب که در دوران پاندمی کووید 19، بیماران مبتلا به فشارخون بالا با تهدید بیشتری مواجه هستند، تاکید کرد: از یک سو در صورت ابتلا به بیماری کووید 19 دچار عوارض شدیدتری می شوند و از سوی دیگر ممکن است مراقبت به موقع دریافت نکنند بنابراین امسال باید توجه ویژه ای به ارتقای آگاهی عمومی در خصوص بیماری فشارخون بالا و تشویق افراد به اندازه گیری درست فشارخون و اطلاع از میزان آن، صورت گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در خاتمه عنوان کرد: راهکارهایی همچون داشتن سبک زندگی سالم، کاهش وزن اضافی، ترک سیگار، محدود کردن مصرف کافئین و کاهش مصرف نمک برای کنترل فشار خون بالا وجود دارد.
علی اصغر خیرخواه گفت: بیماری فشار خون بالا، اصلیترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری های قلبی، بیماری های مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است.
کد خبر 1057000
نظر شما