سیدمحمدفتحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان اظهار کرد: با توجه به شروع گرمای زود هنگام در سال جاری و کاهش شدید منابع آبی پشت سدهای برق آبی کشور و به تبع آن کاهش ۳۰ تا ۳۵درصدی تولید برق این نیروگاهها و همچنین افزایش مصرف انرژی نه تنها در کردستان بلکه در تمام کشور باعث اعمال مدیریت اضطراری بار میشود.
وی بیان کرد: در مدت زمانی که میزان مصرف برق از تولید آن بیشتر میشود شبکه توزیع برق، پایداری خود را ازدست میدهد و کیفیت انرژی کاهش مییابد.
معاونت بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان افزود: برنامه اعمال مدیریت اضطراری بار برای تنظیم میزان بار شبکه انجام میگیرد تا از ایجاد ناپایداری در شبکه توزیع برق و اختلال در کل شبکه سراسری جلوگیری شود.
وی بابیان اینکه مدیریت بار در زمان اُفت پایداری شبکه توزیع، طبق جدول اعلام شده انجام می شود، اظهارکرد: در استان کردستان ۱۷۴ فیدر عمومی و ۱۴فیدر اختصاصی (مسیرتغذیه کننده برق) وجود دارد و تمامی مسیرها بارعایت نوبت در برنامه مدیریت اضطراری بار قرار میگیرند.
اعمال خاموشی ناشی از مدیریت اضطراری بار
فتحی یادآورشد: از ۲۸ اردیبهشت ماه در استان کردستان خاموشی ناشی از مدیریت اضطراری بار اعمال شده بطوریکه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ هر ساعت ۳۰ مگاوات خاموشی اعمال شده است و اگر میزان مصرف برق در هفته جاری از ۳۳۲ مگاوات و در شب از ۳۳۴ مگاوات بیشتر شود با خاموشیهای اجباری مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه خاموشیهای زمانبندی شده از طریق مرکز ملی دیسپاچینگ به استان اعلام شده و استان کردستان ملزم به اجرای آن است، اضافه کرد: حداکثر زمان مدیریت بار در طول روز دو ساعت است و مراکز حساس نیازمند تامین برق پایدار از طریق دیزل ژنراتورها و دستگاههای(UPS) هستند.
معاونت بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان عنوان کرد: همچنین پراکندگی حوزه برق براساس منطقه نیست بلکه طبق فیدرها صورت میگیرد و قطعی برق بصورت تفکیک شده و شامل همه حوزههاست.
فتحی در خصوص نگرانیها مبنی بر قطعی مداوم برق و آسیب به وسایل برقی گفت: قطع و وصل برق موجب خسارت به وسایل برقی نمیشود در واقع نوسان برق موجب خسارت به وسایل برقی خواهد شد.
وی با درخواست از همه مشترکین استان برای جلوگیری از افت ولتاژ برق، اظهار کرد: مشترکان باید به صورت جدی مدیریت مصرف برق را در تابستان سال جاری در محل کار و یا محل زندگی خود اعمال نمایند.
وی گفت: در تابستان جاری فقط با همکاری همه مشترکان به ویژه مشترکان بخشهای خانگی، تجاری و کشاورزی میتوان تابستان بدون خاموشی را سپری کرد.
معاونت بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با تاکید براتخاذ تمهیدات لازم و مدیریت مصرف برق از مشترکان درخواست کرد: با توجه به شرایط اپیدمی کرونا و توصیههای لازم برای در خانه ماندن، درساعات اوج مصرف ساعتهای ۱۳ تا ۱۶ و ساعتهای ۲۰ تا ۲۴ حداقل مصرف برق را داشته باشند تا در میزان تولید و مصرف توازن ایجاد شود و میزان خاموشی برق ناشی از مدیریت اضطراری بار به حداقل برسد.
نظر شما