مسئولان و رسانه ها به جریان شناسایی و معرفی لباس های سنتی کمک کنند

عضو انجمن طراحان مد و لباس استان قم بر لزوم اهتمام مسئولان و رسانه ها در جهت شناسایی و معرفی لباس های سنتی به عموم مردم تأکید کرد.

مریم نجم آبادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به این که حدود هفت سال است که در زمینه طراحی و دوخت لباس های سنتی قم و نیز لباس های مرتبط با اقوام و ملل فعال است، اظهار داشت: متأسفانه کار خاص و تأثیرگذاری در زمینه شناسایی و معرفی لباس های سنتی قم در دوره های تاریخی گذشته صورت نگرفته و لذا در این زمینه چه از بُعد کارهای پژوهشی و تحقیقات میدانی و چه از حیث دوخت و معرفی لباس ها، نیازمند حمایت هستیم.

 

وی افزود: لباس سنتی قم از جمله لباس هایی با اصالتی است که به عنوان یکی از عرصه های مهم میراث فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی همچنین گفت: به شکل تقریبی می توان گفت که طراحی لباس های سنتی قم به حدود 150 تا 200 سال قبل باز می گردد و این در حالی است که خانواده های امروز ساکن قم به خصوص زنان و دختران قمی شناخت چندانی از سابقه و پیشینه فرهنگی قم در زمینه لباس و پوشش ندارند و بر این اساس از مسئولان قم و رسانه های جمعی انتظار می رود که کمک کنند تا فرهنگ سنتی قم در این زمینه شناسایی و معرفی شود

 

کارشناس حرفه ای طراحی و دوخت لباس های سنتی و اقوام و ملل ادامه داد: وقتی مردم و خانواده ها فرهنگ و سنت قم را بشناسند دیگر کمتر به سمت فرهنگ های بیگانه گرایش پیدا می کنند.
وی تأکید کرد: متأسفانه بسیاری از دختران جوان و نوجوان جامعه ما تحت تأثیر فرهنگ و سبک زندگی غربی از جمله در بحث مد و پوشش لباس هستند و این مساله تبعات فرهنگی و اجتماعی خاص خود را نیز به همراه دارد، ضمن آن که در شرایط فعلی، فضای مجازی نیز به این مساله دامن زده است.

 

نجم آبادی همچنین بیان داشت: البته باید در معرفی و تبلیغ لباس های سنتی به عنصر ذائقه مخاطب و ایجاد جذابیت توجه کرد، ضمن آن که جنس و کیفیت خوب پارچه و استفاده از طرح های امروزی و تلفیق آن ها با طرح های سنتی، بسیار مؤثر و جذاب است و در نهایت هم این که به هر حال لباس باید پوشیده و برازنده یک بانوی ایرانی باشد.

 

وی افزود: خوشبختانه ما طراحان خوبی در قم داریم که اگر حمایت های لازم از آن ها به عمل آید، قطعاً بهتر می توانند به ایفای نقش در این زمینه بپردازند.

 

وی گفت: نکته حائز اهمیت دیگر این که لباس های سنتی و متناسب با فرهنگ ایرانی، یک مقدار گران تر است و البته باید به بحث کیفیت در این زمینه توجه کرد و حال آنکه در شرایط اقتصادی کنونی، خانواده ها به دنبال قیمت پایین تر هستند، از این رو باید از صنف پوشاک و تولیدی ها و خوشه پوشاک استان حمایت بهتری به عمل آید تا پارچه هایی با قیمت مناسب بیاورند و این مساله باعث کاهش قیمت تمام شده لباس شود.

 

عضو انجمن طراحان مد و لباس استان قم همچنین ابراز داشت: یکی از مؤلفه های اصلی در ایجاد علاقه مندی به لباس سنتی، قیمت مناسب است و دیگر هم این که رسانه ها به فرهنگ سازی در استفاده از این قبیل لباس ها در جامعه کمک کنند.

 

وی افزود: یکی دیگر از مطالبات ما، ایجاد و راه اندازی نمایشگاه های دایمی است، ضمن آن که می بایست اطلاع رسانی قوی در سطح شهر صورت گیرد تا مردم و خانواده ها مطلع شوند فلان نمایشگاه در فلان جای قم برگزار می شود.

 

نجم آبادی در خاتمه گفت: در هر صورت هر چقدر که کیفیت طراحی و دوخت لباس های سنتی مناسب باشد و از سویی قیمت ها بالا نباشد، مشتری ها علاقه مند به خرید این قبیل لباس ها هستند.

 

کد خبر 1058727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha