به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «کاووس حسن لی»، امروز (یکشنبه 2 خرداد) در نشست مجازی با خبرنگاران با اشاره به موضوع علمی بیست و پنجمین یادروز «حافظ» گفت: «حافظ و هنر»، موضوع علمی این یادروز خواهد بود و از زمانی ثبت روز «بزرگداشت حافظ» در تقویم ملی ایران همه ساله 20 مهر در شیراز و سایر شهرهای ایران و جهان برنامه هایی به این مناسبت برگزار می شود.
مدیر مرکز حافظ شناسی افزود: در این برنامه ها، برنامه های علمی مانند ارائه دستاوردهای تحقیقی حافظ پژوهان انجام می شود و امسال موضوع «حافظ و هنر» برای این روز تعیین شده است.
وی اضافه کرد: کرسی پژوهشی حافظ در مرکز حافظشناسی)، مانند سالهای قبل از تمامی هنرمندان و حافظ پژوهان دعوت تا آثار خود را در قالب مقاله و با موضوع تعیین شده تا پایان مرداد به نشانی الکترونیکی hafezstudies@gmail.com ارسال کنند.
حسن لی با اشاره به مفهوم هنر در این مقوله بیان کرد: منظور از هنر، مفاهیمی مانند فضیلت، دانایی، استعداد، معنویت و ... است و تمامی حوزههای معنایی و کاربردی را در بر می گیرد.
وی ادامه داد: بررسی مفهوم شناسانه هنر در اندیشه حافظ، شیوه های بیان هنری حافظ، نگاه حافظ به انواع هنر و چگونگی کاربرد اصطلاحات هنری در شعر وی و بهره هنرهای گوناگون گذشته و معاصر از شعر و اندیشه حافظ در این حوزه تعریف می شود.
حسن لی تصریح کرد: استقبال پژوهشگران و هنرمندان از موضوع «حافظ و هنر» مطلوب بوده و برای ارائه مقالات خود آمادگی دارند و پژوهشگران برای ارائه موضوعاتی مانند حافظ و هنرهای نمایشی، حافظ و نگارگری، بهرهی موسیقایی از شعر حافظ، شیوه های هنری حافظ در بهره گیری از قرآن کریم و... در مراسم یادروز حافظ اعلام آمادگی کرده اند.
مدیر مرکز حافظ شناسی با اشاره به استفاده از واژه «هنر» در شعر حافظ بیان کرد: مرکز حافظ شناسی در بیست و پنجمین سال فعالیت خود، نخستین جشنواره داستان نویسی را نیز با موضوع «حافظ» برگزار خواهد کرد و از برگزیدگان جشنواره در مراسم یادروز حافظ تقدیر خواهد شد.
وی اعلام کرد: داستان نویسان تا ۱۵مرداد برای ارسال آثار خود به آدرس story.hafez@gmail.com فرصت دارند و ادبیات داستانی از راه های موثر پیوند نسل امروز با شعر و اندیشه حافظ است که هدف برگزاری جشنواره «داستانی حافظ» نیز همین است.
نظر شما