استقبال عربی و بین المللی از تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی جنایت های رژیم صهیونیستی

تصویب قطعنامه ایجاد کمیته حقیقت یاب درباره نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی با استقبال عربی و بین المللی روبه رو شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی 21، تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای ایجاد کمیسیون به منظور بررسی و تحقیق درباره نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی با استقبال عربی و بین المللی روبه رو شد.

 

پارلمان عربی دربیانیه ای اعلام کرد: تصمیم سازمان ملل با تصمیم نشست فوق العاده این پارلمان درباره دعوت به تشکیل کمیته حقیقت یاب بین المللی درباره جنایت های رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین سازگار است.

 

در این بیانیه آمده است: قطعنامه شورای حقوق بشر بیانگر اراده و عزم جامعه جهانی برای انجام مسئولیت هایش درقبال ملت فلسطین و مواخذه عاملان جنایت درفلسطین است.

این بیانیه با تاکید بر ضرورت تسریع در تدابیر تشکیل کمیته تحقیقات، اعلام کرد: این پارلمان از کشورهای جهان می خواهد برای تسهیل در ماموریت این کمیته و تسلط بر همه موانع که اشغالگران دربرابر ماموریت قانونی، انسانی و اخلاقی آن ایجاد می کند، تلاش کنند.

 

پاکستان

وزارت امور خارجه پاکستان از طریق توئیتی که شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه در صفحه توئیتر خود منتشر کرد، از این تصمیم استقبال کرد.

قریشی افزود: ما از تصویب قطعنامه سازمان ملل که آن را پاکستان برای تضمین احترام به حقوق بین المللی بشردوستانه و قانون بین الملل ارایه کرد، استقبال می کنیم.

وی ادامه داد: این  قطعنامه سازمان ملل شامل تشکیل کمیته حقیقت یاب درباره نقض حقوق بشر در فلسطین اشغالی از جمله قدس شریف است.

 

فلسطین

تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش حماس نیز از تصویب این قطعنامه استقبال کردند. این درحالی است که اشغالگران صهیونیستی با تصویب آن مخالفت و اعلام کردند که هرگز با این کمیته همکاری نمی کنند.

واشنگتن نیز نسبت به تصویب این قطعنامه ابراز تاسف کرد.

 

وزارت امور خارجه فلسطین مواضع کشورهایی را که از این تصمیم حمایت نمی کند، محکوم و اعلام کرد: این کشورهای اقلیتی غیر اخلاقی هستند که در سمت اشتباه تاریخ ایستاده اند  و مدعی پایبندی به حقوق بشر و بی طرفی هستند و در رای گیری ها جنایت های رژیم صهیونیستی را مورد حمایت و تشویق قرار می دهند.

وزارت امور خارجه فلسطین از این کشورها خواست از موضع خصمانه خود عقب نشینی کنند تا خارج از تاریخ باقی نمانند و به عنوان حامی استعمار و آپارتاید از آنها یاد نشود.

 

در مقابل، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، تصمیم شورای حقوق بشر را خجالت آور دانست و مدعی شد که این اقدام نمونه ای از دیوانگی و آشفتگی شورای حقوق بشر در مخالفت با اسرائیل است.

 

توضیح حقوقی

دو حقوقدان برجسته فلسطینی اعلام کرد: این قطعنامه صادر شده توسط شورای حقوق بشر برای تشکیل کمیته حقیقت یاب درباره نقض حقوق بشر «تاریخی» است.

خبرگزاری آناتولی دو مصاحبه جداگانه با «عمار الدویک» مدیر اجرایی نهاد مستقل حقوق بشر و «شعوان جبارین» مدیر موسسه حقوقی به منظور بشریت «الحق» دراین باره انجام داد.

 

الدویک می گوید:کمیته حقوق یاب برای بررسی جنایت های جنگی در سرزمین های اشغالی زمان بسیاری دارد و این مسئله برای نخستین بار انجام می شود.

الدویک ادامه می دهد: وظیفه این کمیته تنها جنایت مرتکب شده در فلسطین اشغالی 1967 میلادی نیست، بلکه جنایت هایی با جنبه نژادپرستی است که داخل خط سبز رخ داده است.

 

او می گوید: این کمیته ریشه ها و دلایل وجود در این مشکل را با اشاره آشکار به مسئله پایان اشغالگری و رژیم آپارتاید بررسی خواهد کرد.

 

در همین حال، «شعوان جبارین» می گوید: ایجاد کمیته حقیقت یاب بین المللی درحال انجام به معنای تاسیس یک نهاد بین المللی مستمر تا پایان اشغالگری است. این اقدام بی سابقه است.

جبارین می گوید: برای نخستین بار است که کمیته تحقیقات برای بررسی جنایت های رژیم صهیونیستی تاسیس شده است.

 

او می گوید: مسئله آپارتاید و تبعیض نژادی که ملت فلسطین در داخل سرزمین های اشغالی با آن مواجه اند، بررسی خواهد شد.

جبارین تاکید می کند: این کمیته ماهها به زمان نیاز داد تا رئیس شورای حقوق بشر ماموریت خود را برای تشکیل آن و انتصاب رئیس و اعضای آن انجام دهد. این کمیته فاقد صلاحیت پیگیری است. دادکاه کیفری بین المللی، استادان، سیاستمداران همه می توانند از گزارش های خود را با توجه به موقعیت خود استفاده کنند.

 

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پنجشنبه گذشته ایجاد کمیته تحقیقات در نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی فلسطین تصویب کرد.

کد خبر 1061155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha