دشمن شناسی  و ایستادگی در مقابل ظالمان مهمترین ویژگی بارز رفتاری و سیاسی امام (ره) است

سردار کوثری گفت: ایستادگی در مقابل ظالمان، ستیز با ظالمان، حامی مظلومان و دشمن شناسی دقیق امام از مهمترین ویژگی های زندگی سیاسی و رفتاری امام (ره) است.

خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: امام خمینی (ره) یکی از مراجع تشیع بود که به خوبی در جهان اسلام شناخته شد.  وی از سال ۱۳۴۱ش مبارزه علنی علیه نظام سلطنتی پهلوی در ایران را آغاز کرد. حکومت وقت دو بار او را بازداشت کرد و بار دوم به ترکیه و سپس به عراق تبعید کرد. ۱۳ سال در حوزه علمیه نجف به رهبری مبارزان انقلابی و نیز تدریس و تألیف در علوم حوزوی و دینی پرداخت. در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ش با گسترش مبارزات مردم به ایران بازگشت و بعد از پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ش تا آخر عمر (۱۴ خرداد ۱۳۶۸ش)، رهبر جمهوری اسلامی ایران بود. و نظریه ولایت مطلقه فقیه که نظریه‌ای فقهی-سیاسی مبتنی بر باورهای تشیع است، مهمترین نظریه ایشان محسوب می شود. مراسم تشییع پیکر او با شرکت حدود10  میلیون نفر، پرجمعیت‌‌ترین مراسم تشییع جهان شمرده می‌شود و هر ساله در سالروز درگذشت ایشان، با حضور شخصیت‌های سیاسی و مذهبی مراسمی در آرامگاه او برگزار می‌شود که سال قبل به دلیل شیوع ویروس کرونا این مراسم برگزار نشد. در همین رابطه گفتگویی با سردار اسماعیل کوثری نماینده ادوار مجلس  به شرح زیر ارایه می شود.

 

مهمترین شاخصه رفتاری امام (ره) را توضیح دهید؟

شاخصه های زندگی رفتاری، اخلاقی و سیاسی امام (ره) ابتدا پیاده کردن احکام الهی به معنای واقعی، ایستادگی در مقابل ظالمان، ستیز با ظالمان، حامی مظلومان و دشمن شناسی دقیق امام از مهمترین ویژگی های زندگی سیاسی و رفتاری امام (ره) است.

 

کدام ویژگی در زندگی سیاسی و اجتماعی امام خمینی (ره) منحصر به فرد است؟

کسب علم و علم آموزی از دیگر تاکیدات بنیانگذار انقلاب اسلامی است و در کنار تمامی این ویژگی ها عدالت خواهی از ویژگی های منحصر به فرد امام خمینی (ره) بود که حقیقتا به دنبال آن بود تا آنجایی که می تواند عدالت را در جامعه پیاده کند و استکبارستیزی را سرلوحه امور قرار دهد.

 

امام خمینی با کدام وِیژگی رفتاری و اخلاقی در دلها نفوذ کردند؟

اخلاق مداری امام (ره) از دیگر ویژگی های منحصر به فرد ایشان است که در شرایط سخت هیچ گاه اخلاق را فدای رسیدن به هدف قرار ندادند بلکه با اخلاق می خواست به هدف خود برسد؛ به همین دلیل امام (ره) با تمام این شاخصه ها توانستند قلب ها و دل ها را تسخیر کنند و نهایتا در سطح منطقه و حتی جهان توجه بسیاری از جوانان را به خود جلب کردند و اکنون به دنبال پیاده کردن شاخصه های الگویی و رفتاری امام (ره) در زندگی خود هستند.

 

در مورد وصیت نامه عبادی و سیاسی امام (ره) تا چه اندازه توانستیم ابعاد گوناگون آن را محقق کنیم؟

باید بگوییم تا اندازه ای این موضوع به لطف خدا توسط برخی از مسئولان مورد توجه قرار گرفت و همیشه خواسته مقام معظم رهبری این بوده است که به موضوع وصیت نامه عبادی و سیاسی امام (ره) توجه شود زیرا از عمق بالایی برای اداره جامعه برخوردار است و با بیگانگان باید دقیقا همان دشمن شناسی که اشاره شد را داشته باشیم و باید به شکلی با آنها برخورد شود که بدانند باید در چهارچوب اسلامی و انقلابی حرکت کرد و جمهوری اسلامی ایران در این چهارچوب به راه خود ادامه می دهد و بر این اساس آنها باید ایران را بشناسند.

 

مسئولان تا چه اندازه در تحقق وصیت نامه عبادی و سیاسی امام (ره) موفق بودند؟

و از سوی دیگر برخی از مسئولان سعی کردند تا اندازه ای وصیت نامه الهی سیاسی امام را پیاده کنند اما باید بگوییم در عمل بسیاری از افراد با کاستی ها مواجه بودند و برخی تلاش کردند اما باید سرلوحه کار سیاسی و اجتماعی خود این وصیت نامه را قرار دهیم تا در نهایت بر این اساس حرکت کنیم.

 

کاندیداها و مدیران ارشد جامعه کدام یک از رفتارهای الگویی امام در زندگی سیاسی و اجتماعی را باید سرلوحه خود قرار دهند؟

باید بگوییم ولایت مداری به معنای واقعی نه فقط در کلام بلکه در عمل نیز به آن متعهد باشند و از سوی دیگر با روحیه جهادی سخنان رهبر انقلاب که همیشه سیاست های کلان نظام را مشخص می کنند از مهمترین شاخصه های رفتاری و الگویی امام (ره) برای مدیران در سطوح مختلف در اجتماع است. توجه به اشتغال زایی و رفع تورم از جمله تاکیدات رهبر انقلاب است که همواره پیروی از این سخنان می تواند سرلوحه مدیران ارشد در جامعه قرار بگیرد.

 

کاندیدای ریاست جمهوری در مورد وصیت نامه امام (ره) چگونه رفتار کنند؟

کاندیداهای ریاست جمهوری باید به نوعی رفتار کنند که در عمل پیروی واقعی خود را از الگوی زندگی سیاسی و رفتاری امام نشان دهند.

کد خبر 1061844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha