نماینده  مردم مهاباد از توضیحات وزیر نفت قانع شد

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر نفت در مورد کمبود گاز مایع در سطح کشور قانع شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (18خرداد) سوال مشترک جلال محمودزاده نماینده مهاباد و کمال حسین پور نماینده پیرانشهر و سردشت از  وزیر نفت در مورد  دلایل کمبود گاز مایع در سطح کشور علی الخصوص در روستاهای فاقد پروژه های گازرسانی، با در نظر گرفتن پیش شرط تشکیل کارگروه مشترک مطرح شد که پس از توضیحات وزیر نفت ،نماینده سوال کننده اعلام کرد که از پاسخ قانع شده است و نیازی به رای گیری نیست.

جلال محموزاده در طرح سوال خود گفت: ایران با دارا بودن ۳۴ تریلیون متر مکعب ٨ درصد کل ذخایر دنیا در حوزه گاز را به خود اختصاص داده است ،متاسفانه وزارت نفت برای برداشت از ذخائر مشترک غفلت کرده  است و مردم باید برای دریافت گاز مایع در صف‌های طولانی انتظار بکشند.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گازرسانی باعث صرفه جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی و همچنین سوخت گاز مایع می‌شود. از طرفی استفاده از سوخت پاک و ارزان به اقتصاد خانوار کمک می‌کند و راه توسعه پایدار را هموار می‌کند، اما متاسفانه وزارت نفت در ایجاد این امر مهم سهل انگاری می‌کند و مردم در فصول گرم و سرد باید برای دریافت گاز در صف های طولانی بایستند.

وی گفت: ۸ تا ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور از شبکه گاز خانگی محروم هستند و به دلیل کم کاری وزارت نفت در ایجاد جایگاه سی ان جی یک میلیون خودرو به صورت غیراستاندارد از سوخت مایع استفاده می‌کنند. همچنین علی‌رغم این‌که سالیانه ۱۰۰ میلیون تن گاز مایع در کشور تولید می‌شود بخش اندکی برای مصرف مردم در نظر گرفته می‌شود.

محمود زاده با اشاره به دلایل مخالفت وزارت نفت با مصرف گاز مایع برای خودرو گفت: دلیل این مخالفت این است که ۱۰۰ درصد درآمد حاصل از صادرات گاز به حساب وزارت نفت واریز می‌شود ولی اگر در کشور مصرف شود ۱۴.۵ درصد متعلق به وزارت نفت است و وزارت نفت از این درآمد محروم می‌شود، بنابراین درآمد شیرین صادرات گاز جلوی این حرکت سازنده را گرفته است.

وی از وزارت نفت خواست قانون مصوب مجلس در بودجه سال ۱۴۰۰ برای استفاده قانونمند از سوخت گاز مایع و تکلیف سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت یارانه به خانوارهای ساکن مناطق فاقد لوله کشی گاز را اجرایی کند و گفت: گازرسانی به روستاها در زمان مسئولیت آقای زنگنه ۲.۵ برابر شده و ما منکر تلاش‌های ایشان نیستیم، ولی استان‌هایی مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان‌، آذربایجان غربی و خراسان از توسعه گازرسانی عقب مانده‌اند و از متوسط کشوری از نظر گازرسانی در سطح پایین‌تری قرار گرفته‌اند.

کد خبر 1063902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha