۳۷۰ سردهنه خاکی در گیلان بازسازی و آبگذاری شد

خرمی با بیان اینکه به دلیلی کاهش شدید ورودی آب به سد سفیدرود، نوبت‌بندی آب کشاورزی امری اجتناب ناپذیر است گفت: ۳۷۰ سردهنه خاکی در گیلان بازسازی و آبگذاری شد.

«وحید خرمی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، کاهش شدید ورودی آب به سد سفیدرود را به دلیل کاهش بارش‌ها و نزولات جوی مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر اینکه مجموعه شرایط ذکر شده امر نوبت‌بندی آب کشاورزی را اجتناب ناپذیر کرده است اظهار داشت: 370 سردهنه خاکی در گیلان بازسازی و آبگذاری شد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان اقدامات این شرکت برای تامین آب زراعی کشاورزان استان را در چندین بخش اعلام کرد و ابراز داشت: بر اساس گزارشات و پایش‌های انجام شده در سطح استان گیلان و اراضی محدوده شبکه آبرسانی سد سفیدرود ما تاکنون مشکل حادی در زمینه آبرسانی به اراضی شالیکاری نداشته‌ایم.

 

خرمی با بیان اینکه شرکت آب منطقه‌ای گیلان برای اراضی خارج از شبکه آبخور سد سفیدرود نیز برنامه‌ریزی خوبی انجام داده است تصریح کرد: بازسازی و آبگذاری سردهنه‌های خاکی و یا راه‌اندازی چاه‌های عمیق کشاورزی و وارد مدار کردن آن‌ها تنها بخشی از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای گیلان در این زمینه محسوب می‌شود.

 

وی ضمن اعلام این خبر مبنی بر اینکه تعداد 257 حلقه چاه عمیق کشاورزی شرکت آب منطقه‌ای گیلان راه‌اندازی و وارد مدار بهره‌برداری شده است عنوان کرد: عملیات لایروبی انهار درجه یک و دو نیز از دیگر اقداماتی است که شرکت آب منطقه‌ای گیلان در راستای تسهیل در آبرسانی اراضی کشاورزی استان نسبت به آن اهتمام ورزیده است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با اشاره به اینکه لایروبی انهار درجه یک و دو به طول بیش از 500 کیلومتر در سطح استان به اتمام رسیده است اضافه کرد: در همین‌جا از شالیکاران گیلان هم تقاضا داریم نسبت به لایروبی انهار بین مزارع خود اقدام کنند تا با انجام این کار فرآیند رسیدن آب به شالیزارها تسهیل و تسریع شود.

 

خرمی رعایت تقویم زراعی را توسط کشاورزان و در راستای مدیریت بهینه منابع آبی و جلوگیری از هدررفت آن لازم و ضروری دانست و یادآور شد: با توجه به اینکه در فصل گرما هستیم شهروندان برای جلوگیری از بروز هرگونه خسارت جانی و مالی احتمالی، باید از نزدیک شدن به بستر و حریم رودخانه سفیدرود و کانال‌های آبیاری و تأسیسات آبی خودداری کنند.

 

وی آب‌بندان‌ها را هم از جمله منابع خوب تامین آب زراعی کشاورزان و شالیکاران خواند و ضمن تاکید بر احیاء مجدد آب‌بندان‌ها و استفاده از کارکردهای آن‌ها خاطرنشان کرد: همه کانال‌های اصلی آبیاری دشت مرکزی شامل سنگر، خمام، خشکبیجار، لاکان، لشت‌نشا و مناطق مرکزی رشت از نزدیک مورد بازدید و پایش قرار گرفته است. 

کد خبر 1064183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha