حجت الاسلام «حسن باقری یزدی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد با اشاره به راه اندازی مدرسه نخبگانی با تصویب شورای گسترش این حوزه در سال تحصیلی پیش رو، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۰ مرحله دوم فعال سازی کانونهای هشتگانه نیز، در قالب تدوین سند جامع مسئولیت خواهی مستعدان برتر، آغاز خواهد شد.
مسئول اداره ساماندهی مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان با اشاره به شکلگیری مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان از سال ۱۳۹۵، ابراز کرد : شناسایی و بهره مندی از ظرفیت های مستعدان برتر حوزه یکی از رسالت های مهم این مرکز بوده که از ابتدا برای معرفی استعدادهای حوزوی به متولیان و همچنین ایجاد احساس تعلقخاطر به مستعدان برتر، انجام شده و میشود.
حجت الاسلام باقری یزدی با اشاره به سطوح مستعدان برتر از مقدمات تا سطح ۴ و ۵ حوزوی، تشریح کرد: با توجه به شکلگیری پایههای اعتقادی، فکری، علمی و تربیتی در سطوح پایینتر حوزه، سطح مقدمات بهعنوان نخستین سطح در فعلیت یابی استعدادهای برتر در برنامه ریزی و ساماندهی ها درنظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه نگاه کیفی به بحث جذب و پذیرش، زمینه ورود استعدادهای برتر بیشتری را به سمت حوزههای علمیه فراهم میآورد، خاطرنشان کرد: وقتی توجه از ناحیه ستاد به وضعیت معیشت و تحصیل طلاب مستعد برتر ایجاد شود، تأثیر خود را در مدارس علمیه خواهد گذاشت و ثمرات قابلتوجهی را به وجود میآورد.
مسئول اداره ساماندهی مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه یک نیروی مستعد برتر حوزوی، صاحب فکر یا دارای حداقل زمینه تفکر خوبی است، لذا باید با مشورت او، نیازهایش را برطرف کنیم، گفت: طی جلساتی تاکنون، نیازها و دغدغههای استعدادهای برتر شناسایی و با توجه به فرصتهای ایجاد شده، زمینه فعالیت و ارتباط با سایر مراکز مورد نظر انجام شده و با توجه به نیاز مدارج علمی این سطح از مستعدین برتر جهت نگارش پایاننامههای سطح ۳ و رسالههای سطح ۴، بانک آرشیوی از مسائل روز جامعه ارائه شده است.
حجت الاسلام باقری یزدی با اشاره به مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزههای علمیه نسبت به توجه نخبگان و استعدادهای برتر حوزوی، افزود: برای رسیدن به مراحل تدوین اسناد بالادستی، دورههای تخصصی روششناسی نظریهپردازی در سالهای ۹۸ و ۹۹ در قالب کلاسهای شناختی و کارگاههای عملیاتی با هدف تربیت نظریه پرداز حوزوی جهت راه اندازی کرسیهای نظریهپردازی حوزه با حضور ۱۱ استاد برجسته بومي و ملي در حدود ۴۰ جلسه بهصورت حضوری در مشهد و مجازی، برگزار گردیده که همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه مجموعه های دانشبنیان و مراکز رشد، نمونهای از فعلیت یابی استعدادهای برتر در سطح جامعه هستند، افزود: با تصویب و ابلاغ ماده واحده اعطای مجوز از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به شورای عالی حوزه علمیه خراسان، در پی راهاندازی ظرفیت سازی بنیادی نخبگانی در این حوزه هستیم.
مسئول اداره ساماندهی مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: در طول سه سال گذشته فعالیت های ساماندهی حوزه خراسان بزرگ به صورت متمرکز پیگیری و انجام می شد که در راستای ارتقای فعالیتها، با هماهنگی مدیریت های خراسانهای شمالی و جنوبی، جهت فعلیت یابی و ساماندهی مستعدین برتر شناسایی شده در سال پیش رو، واحد نخبگان و استعدادهای برتر در آن محل ها راه اندازی می گردد.
حجت الاسلام باقری یزدی به ساماندهی و فعالیت مستعدان برتر در مدارس پیش حوزوی نیز اشاره و ابراز کرد: از ظرفیت استعدادهای برتر شناساییشده میتوان در ایجاد تحول فعالیتهای فرا بخشی حوزه، استفاده کرد و از توان ذاتی آنان در ایجاد ثمرات حائز اهمیت و مثبت خروجیهای همه بخشها، بهرهمند شد.
وی گفت: ارتباط با مدیریت اساتید آموزش حوزه، مراکز پژوهشی درون و برون حوزوی، کانون های نخبگانی درون حوزه و خارج از آن، دفتر جامعه نخبگانی مرکز خدمات حوزههای علمیه کشور و بنیاد ملی نخبگان از دیگر فعالیتهای این بخش در طول سال های گذشته است که بهواسطهی آن حمایتهای ساماندهی و بهره وری مختلفی برای استعدادهای برتر در نظر گرفته شده است.
نظر شما