به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «غلامرضا شریفی» امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به صدور دستورالعمل تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم از سوی سازمان امور مالیاتی کشور برای عملکرد سال 1399 اظهار داشت: همه مشاغل گروه دوم و سوم که مجموع فروش کالا و خدمات آنها در سال 99 حداکثر 45 برابر معافیت موضوع ماده 86 ق.م.م بوده باشد مشمول این دستورالعمل هستند.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانشرقی افزود: به منظور تکریم مودیان، تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، میزان مالیات عملکرد سال 1399 برخی از صاحبان مشاغل با شرایطی به صورت مقطوع تعیین میشود.
شریفی با اشاره به اینکه فرم مذکور در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده شده است، گفت: تمامی صاحبان مشاغل گروههای دوم و سوم که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال 1399 حداکثر مبلغ شانزده میلیارد و دویست میلیون ریال بوده مشمول این دستورالعمل میباشد و در صورت تکمیل و ارسال فرم تبصره ماده 100 از نگهداری اسناد و مدارک و تسلیم اظهارنامه مالیاتی معاف میشوند.
مدیرکل امور مالیاتی استان در خصوص نحوه تعیین مالیات مقطوع متذکر شد: مالیات صاحبان مشاغل بر مبنای مالیات قطعی عملکرد سال 1398، با میزان مالیات قطعی تا 3 میلیون تومان بدون افزایش نسبت به عملکرد سال 1398 خواهد بود.
وی ادامه داد: مالیات صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی بیش از 3 میلیون تومان تا 6 میلیون تومان با چهار درصد افزایش نسبت به عملکرد سال 1398 و مالیات صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی بیش از 6 تا 12 میلیون تومان با هشت درصد افزایش نسبت به عملکرد سال 1398 تعیین میشود.
شریفی همچنین افزود: مالیات صاحبان مشاغل مالیاتی با میزان مالیات قطعی بیشتر از 12 میلیون تومان با دوازده درصد افزایش نسبت به عملکرد سال 1398 تعیین میشود.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانشرقی در خصوص افراد خارج از شمول دستورالعمل تشریح کرد: صاحبان مشاغل گروه اول، مودیانی که سال 1399 اولین سال فعالیت آنها بوده، مودیانی که دارای تغییر محل فعالیت در سال 1399 بودهاند، مودیان متقاضی استفاده از مواد 137، 165 و 172 قانون مالیاتهای مستقیم، خریداران سکه از بانک مرکزی در سال 1399 35 مودیانی که در سال 1399 تغییر سهم مالکیت و شراکت داشتهاند، مشمول استفاده از این دستورالعمل نخواهند بود و مکلف به انجام تکالیف قانونی و ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر میباشند.
شریفی همچنین اظهار داشت: صاحبان مشاغلی که امکان پرداخت مالیات مقطوع موضوع این دستورالعمل را به صورت یکجا نداشته باشند، مالیات مقطوع فوق حداکثر تا پنج ماه به صورت مساوی تقسیط میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان تاکید کرد: برخورداری از هر نوع تسهیلات و معافیتهای مالیاتی، منوط به ارائه الکترونیکی اظهارنامه در موعد مقرر قانونی است، بنابراین فعالان اقتصادی به منظور بهرهمندی از مشوقهای قانونی نرخ صفر و یا هرگونه تسهیلات دیگر، باید اظهارنامه مالیاتی خود را در مهلت مقرر قانونی ارائه کنند.
وی یادآور شد: تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات ،صددرصد الکترونیکی است و نیازی به مراجعه حضوری افراد و یا ارائه پرینت اظهارنامه به ادارات امور مالیاتی نیست.
شریفی در خصوص نحوه تسلیم اظهارنامه نیز ابراز کرد: مودیان مالیاتی با مراجعه به درگاه ملی مالیات به آدرس www.intamedia.ir از طریق رایانههای شخصی خود، کافی نتها و دفاتر پیشخوان دولت میتوانند نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند.
نظر شما