به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در جمع خبرنگاران با اشاره به روز صنایع دستی به برخی از اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره کرد و گفت: زنجان بهعنوان یکی از مهمترین استانهای صنایع فلزی کشور در تولید، نقش برجستهای دارد و هنرمندان صنایعدستی نیز در خط مقدم تولید قرار دارند.
امیر ارجمند گفت: صنایعدستی این استان ازجمله ملیلهکاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیمبافی، گیوهدوزی، مصنوعات چرمی و غیره، این استان را در جهان بلندآوازه کرده است؛ بیش از ۵۵ رشته صنایعدستی در استان زنجان وجود دارد که در میان آنها یکی از رشتههای شاخص استان زنجان رشته ملیله کاری است که سال ۱۳۹۸ شورای جهانی صنایعدستی، زنجان را بهعنوان شهر جهانی ملیله ثبت کرد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۹ صادرات یکمیلیون ۳۳۰ هزار دلاری صنایعدستی زنجان بهصورت چمدانی و رسمی انجام شد، افزود: صنایعدستی زنجان چاقو و گیوه بیشتر به عراق، زیورآلات سنتی به کشورهای جنوب خلیجفارس، صنایع چرمی به کشور ترکیه و ملیله نیز به برخی از کشورهای اروپایی صادر میشود که در این میان بیشترین صادرات به کشور عراق است.
این مقام مسئول با بیان اینکه دو دوره مجازی برای شاغلین صنایعدستی و ۳۱ دوره آموزش عمومی حضوری برای هنرجویان و علاقهمندان در سطح استان برگزار شد، گفت: ۱۲۴۱ فقره پروانه تولید انفرادی، ۲۱ صدور و تمدید پروانه تولید کارگاهی، ۶۳ صدور و تمدید کارت شناسایی صنعتگری و ۱۵ فقره پروانه تولید کارگاهی صنایعدستی، ۱۲۵ مجوز مشاغل خانگی مستقل، چهار مجوز مشاغل خانگی حقوقی و ۲۰ مجوز مشاغل خانگی پشتیبان حقیقی برای متقاضیان در یکی از رشتههای صنایعدستی صادر شد که برای ۸۵۷ نفر از طریق صدور مجوزهای صنایعدستی اشتغالزایی ایجاد شد.
ارجمند با بیان اینکه ۵۴۷ پرونده صنایعدستی تسهیلات کرونا دریافت کردند، گفت:۱۲ وام بلاعوض از محل اعتبارات سال ۹۸ و ۱۰۷ وام بلاعوض از محل ۹۹ به صنعتگران صنایعدستی پرداخت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان خاطرنشان کرد: فنون و مهارت ساخت صندوق (یخدان) شهرستان زنجان و نیز نساء امینی گنجینه زنده بشری در تنورسازی و سفالگری سنتی روستای گلابر شهرستان ایجرود در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید و نیز رشته مسگری زنجان به ثبت جغرافیایی رسید.
نظر شما