به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر آموزه های قرآنی برخی آیات که می تواند راهگشای منتظران در عصر غیبت باشد. شرح مهدوی دو آیه از این آیات به قلم حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری»، معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) در ذیل می آید:
«جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ وَذَٰلِكَ جَزَآءُ مَنْ تَزَكَّىٰ؛ و آن بهشتهای پایداری است كه از زیرِ درختانِ آن نهرها جاری است كه در آن جاودانهاند؛ و این است پاداش كسانی كه خود را با ایمان و عمل صالح از آلودگیهاپاك كردهاند. »
عزیزان اولاً مگذاریم مفاسد اخلاقی یا عملی در وجودمان ظاهر و در باطن ما وارد شود که این خیلی سهل تر از دفع آن است. ... و اگر وارد شد، هرچه دیرتر درصدد رفع آن برآییم زحمتمان زیادتر می گردد.
مرحوم امام خمینی( ره) می فرمودند: شیخ جلیل القدر ما، آقای شاه آبادی فرمودند که تا قوای جوانی و نشاط آن باقی است، بهتر می توان در مقابل مفاسد اخلاقی قیام کرد و خوبتر می توان وظایف انسانیّه را انجام داد. مگذارید این قوا از دست برود و روزگار پیری پیش آید که موفّق شدن در آن حال مشکل است.
«وَمَآ أُبَرِّئُ نَفْسِيٓ ۚ إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوٓءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّيٓ؛ من خود را از گناه تبرئه نمیكنم؛ زیرا نفس طغیان گر به شدّت به بدی فرمان میدهد مگر آن كه پروردگارم رحم كند».
اگر انسان خیال را در اختیار خودش نگیرد یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد میکند؛ یعنی انسان نیاز به تمرکز قوّه خیال دارد. اگر قوّه خیال آزاد باشد، منشأ فساد اخلاق انسان میشود. امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند: اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خودش مشغول میکند.
ولی نفس انسان جور دیگری است، همیشه باید او را مشغول داشت؛ یعنی همیشه باید یک کاری داشته باشد که او را متمرکز کند و وادار به آن کار نماید والّا اگر شما به اوکار نداشته باشید، او شما را به آنچه که دلش می خواهد وادار میکند و آن وقت است که دریچه خیال به روی انسان باز می شود؛ در رختخواب فکر می کند، در بازار فکر می کند، همین طور خیال خیال و همین خیالات است که انسان را به هزاران نوع گناه می کشاند. اما برعکس، وقتی که انسان یک کار و یک شغل دارد، آن کار و شغل، او را به سوی خود می کشد و جذب می کند.
نظر شما