سهم برق هسته ای تا سال ۱۴۲۰ طبق برنامه باید به بیش از  ۸ هزار  مگاوات  برسد

وزیر نیرو با اشاره به تصویب سند تراز تولید و مصرف گاز طبیعی کشور تا افق ۱۴۲۰ در شورایعالی انرژی گفت: در این سند سهم برق هسته ای در سبد انرژی کشور تا سال ۱۴۲۰، ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات تعیین شده است

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،رضا اردکانیان در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (یک تیر)مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال هادی بیگی نژاد و سه نفر از نمایندگان مبنی بر پیش بینی برق موردنیاز کشور در آینده در ارتباط با سهم برق هسته ای چگونه است و سهم این انرژی در سبد متنوع تولید برق چقدر و وزارت نیرو در پیگیری تامین آن از دولت و سازمان انرژی اتمی چه اقدامی انجام داده است، گفت: از سال 1383 که اساسنامه قانونی شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران به تائید رسید و شورای نگهبان آن را تائید و اعلام کرد. امر مکان یابی احداث تامین سوخت هسته ای و بهره برداری ایمن از نیروگاه هسته ای محول به شرکت مذکور در ساختار سازمان انرژی اتمی است البته وزارت نیرو هم درجایابی بهینه برآورد با تعیین ظرفیت متناسب با ساختار شبکه برق مسئولیت دارد و همکاری نزدیکی را با سازمان انرژی اتمی در دست اقدام دارد البته در گذشته مسئولیت به طور کلی به وزارت نیرو از زمان تاسیس یعنی از سال 1353 محول شد اما در سال 1360 این موضوع از وزارت نیرو منفصل و سازمان مستقل عمل کرد و از سال 1383 به طور قانونی مسئولیت به شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی محول شد.

وزیر نیرو اظهار داشت: شورایعالی انرژی کشور در مهرماه سال گذشته سند تراز تولید و مصرف گاز طبیعی کشور تا افق 1420 را تصویب کرد. در این سند سهم برق هسته ای در سبد انرژی کشور تا سال 1420، 8 هزار و 400 مگاوات تعیین شده است. اکنون 1050 مگاوات در دست بهره برداری داریم که انتظار می رود تا سال 1407، دو واحد 1050 مگاواتی یعنی واحدهای دوم و سوم یکی پس از دیگری فعال شده و جمعا 2100 مگاوات به ظرفیت 1050 مگاواتی فعلی افزوده شود. تا 1415 نیز دو واحد دیگر در منطقه مکران جمعا به ظرفیت 2100 مگاواتی کشور اضافه می شود، تا سال 1420 نیز 3 هزار واحد دیگر در منطقه مناسب ایجاد شده و تکلیف 8 هزار و 400 مگاوات روشن خواهد شد.

وی با بیان اینکه واحدهای دوم و سوم هم در حال ساخت هستند گفت: در وزارت نیرو تلاش داریم با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته این امکان را فراهم کنیم تا نیروگاه های اتمی حاشیه خلیج فارس و دریای عمان که از مناسب ترین مکان ها برای احداث واحدها هستند توسط خطوط، به داخل کشور انتقال پیدا کنند..

کد خبر 1068988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha