به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «میرمحمدغراوی» عصر امروز (چهارشنبه 2 تیر) در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان گلستان که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، اظهار کرد: 68 هزار و 800 هکتار برای علاج بخشی خلیج گرگان مورد مطالعه قرار گرفته که 44 هکتار آن در دریا قرار دارد.
معاون عمرانی استانداری گلستان ادامه داد: 10 هزار هکتار از وسعت خلیج گرگان از سمت غرب در حال خشک شدن است که این خشکی به سمت شرق در حال استمرار است.
غراوی بیان کرد: براثر بیماری بوتولیسم تعداد زیادی از پرندگان مهاجر تلف شدند و سال به سال بر تعداد تلفات این پرندگان افزوده می شود که این مهم می تواند در آینده اسفناک باشد.
وی افزود: خشک شدن خلیج گرگان اثر منفی بر کیفیت و کمیت آب خلیج گرگان دارد و مشکلات زیادی در حوزه تصرفات اراضی به وجود آورده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه شوری آب خلیج گرگان نسب به خزر بیشتر است و این مهم باعث رسوب گذاری بیشتر شده است، بیان کرد: ستاد ملی تالاب ها ما را مکلف کرد که در این خصوص مطالعه ای صورت بگیرد و در سال 96 این مطالعات تصویب شد و بنا شد که آب دریای خزر پمپاژ شود و یا اینکه از کانال چاپاقلی و خزئینی آب خلیج گرگان منتقل شود ولی با تغییر مسئولیت این مهم رقن نخورد.
غراوی تاکید کرد: با همکاری مرکز اقیانوس شناسی و مطالعات علوم دریایی مطالعات جامعی صورت گرفت و در مدت یک سال و نیم این مطالعات تمام شد و یک طرح پنج ساله ای ارائه شد و 896 میلیارد تومان برای اجرای این پروژه ها هزینه نیاز است.
وی افزود: در کانال های چاپاقلی، خزئینی و آشوراده نیاز مند بیش از پنج میلیون مترمکعب لایروبی هستیم تا بتواند اکسیژن لازم خلیج گرگان را تولید و آب مورد نیاز را تامین کنیم و کانالی به عمق 6 متر و عرض 2.5 متر ایجاد شود تا بتوانیم به این اهداف برسیم.
غراوی بیان کرد: جز قره سو عملا هیچ رودخانه ای دیگر خلیج گرگان را تغذیه نمی کند و بر مبنای مطالعات صورت گرفته یکی از عوامل شوری بیش از حد خلیج گرگان به دلیل فاضلاب شهری و صنعتی است و بنا شد که تصفیه خانه های شهرک های صنعتی ایجاد کند.
نظر شما