اهالی مسجد روستایی با توسعه نوغانداری برای ۱۰۰ نفر اشتغالزایی کردند

رابط کانون فرهنگی و هنری امام علی علیه السلام مسجد علی بن ابیطالب روستای قلی جاجرم از اشتغالزایی برای ۱۰۰ نفر در حوزه نوغانداری خبر داد و خواستار حمایت مسئولان و سرمایه گذاران از صنعت نوغانداری در این منطقه شد.

«زهرا نوری» رابط کانون امام علی (علیه السلام) مسجد علی بن ابیطالب(علیه السلام) روستای قلی جاجرم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان یکی از فعالیت های بارز این کانون در سال های اخیر را کارآفرینی و تلاش برای تولید و پرورش پیله کرم ابریشم و صنعت نوغانداری اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه نوغانداری می تواند یکی از موثرترين راه ها در ارتقاي اشتغال در مناطق روستايي باشد، توانستیم با 200 جعبه تخم نوغان زمینه کارآفرینی را برای اهالی این روستا فراهم کنیم.

 


وی ادامه داد:  در سال جاری  برای 100 نفر در این روستا اشتغالزایی شده است.

 


نوری با عنوان اینکه از هر جعبه 40 کیلوگرم پیله تر تولید می شود، که از نظر بهره وری در کشور، جزء رتبه های اول محسوب می شویم، اضافه کرد: امسال هر پیله تا 139 هزار تومان نیز به فروش رفت.

 


وی از کاشت درخت توت توسط دهیاری روستای قلی در سطح روستا خبر داد و گفت:  این تصمیم  پیش از این در سطح روستا عملی و درختان کاشته شد و امسال برای اولین بار از این توت ها برای پرورش پیله ابریشم استفاده شد که امید داریم در آینده بیشتر و پرثمر تر شود.

 


نوری با اعلام اینکه با توجه به استقبال مردم از این صنعت، نیاز به ساخت تل انبارهای بیشتر شده، از نهادها و مراکز تاثیر گذار بر این کار  همچون جهاد کشاورزی، فرمانداری شهرستان و بخشداری و دهیاری خواست تا در برنامه های سال جاری اعطای  تسهیلات لازم برای این موضوع را در نظر گرفته و حمایت کنند.

 


رابط کانون فرهنگی و هنری امام علی علیه السلام مسجد علی بن ابیطالب روستای قلی جاجرم همچنین طرح ایجاد پارک جنگلی در اطراف روستا با درختان توت را پیشنهاد داد و آن را اقدامی ارزنده دانست و گفت: امیدواریم با حمایت مسئولان و خیرین و نیز سرمایه گذاران شاهد رشد صنعت نوغانداری در این روستا و توسعه آن در روستاهای اطراف باشیم.

 


نوری همچنین ورود  فعالین اقتصادی به این صنعت را مورد توجه و مهم خواند و افزود: بدینوسیله می توان در بخش سنخواست یک خط تولید نخ ابریشم احداث کرد تا  باعث اشتغال بیشتر و رونق زندگی اقتصادی مردم این منطقه شده و نیز نوغانداران بدون واسطه، پیله های تولید شده خود را به کارخانه داده و ارزش افزوده فراوانی برای این بخش داشته باشد. 

 



 

کد خبر 1071143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha