دستاوردهای آموزش مفاهیم حقوقی و قضایی در مساجد

ارتقای سطح مهارت های حقوقی و قضایی مردم برای حفظ حق و حقوق خود و دیگران دستاوردهای زیادی دارد که مساجد و نهادهای فرهنگی فعال در مسجد نقش مهم و کارسازی دارند.

خبرگزاری شبستان-اصفهان: عدم اطلاع از قانون عامل ارتکاب جرم و یا تخلف نیست و اگر فردی مورد ستم قرار گیرد و یا حق کسی را از روی بی اطلاع ضایع کند نمی تواند ادعای بی اطلاعی داشته باشد بلکه باید همه مردم نست به قوانین توجیه و با خبر باشند.

 

پیچیدگی و گستردگی مسائل قانونی و حقوق به گونه ای است که فراگیری آن برای همگان راحت نبوده و نیازمند  دانش و مهارت لازم است و از آن سو باید افراد متخصص وارد شوند و با آموزش و ارائه مشاوره افراد را راهنمایی کنند.

 

مشاوره قضایی این روزها گسترش یافته و مردم همواره از این فرصت استفاده می کنند و دستگاه قضایی نیز سعی بر آموزش و ارتقا دانش عمومی جامعه داشته است.

 

بررسی ها نشان داده که استقبال مردم برای فراگیری این دسته از آموزش ها نیز وجود داشته و نسل جوان نیز به این امر اهتمام دارند پس باید میدان و فرصت برای انجام چنین فرآیند فراهم شود.

مساجد که یکی از مهمترین بسترهای آموزشی و ارتقای دانش مردم در کنار اعمال عبادی هستند و در گذشته نیز محلی برای صلح و سازش و ایجاد فرصت برای تعاملات اجتماعی بوده اند باید توانایی و ظرفیت خود را در این خصوص ارتفا دهند.

 

سازمان ها ونهادهای اجرایی سعی داشته اند که مباحث مورد نیاز جامعه را به مردم اطلاع رسانی کنند و از این رو از ظرفیت های مختلف مثل شبکه های اجتماعی؛ رسانه ها، مساجد و سایر نهادها مثل کانون های فرهنگی و هنری استفاده کرده اند.

 

دستگاه قضایی برای این موضوع برنامه ریزی کرده و امروز توانسته با استفاده از ظرفیت مساجد رد امر آموزش، صلح و سازش و اقدامات حقوقی گامی برای پیشرفت جامعه بردار که طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در این خصوص اجرایی شده است.

 

حضور قضات و وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری در مساجد بستری را فراهم کرده اند تا آموزش های لازم برای کاهش دغدغه ها و ناآگاهی ها کاهش یابد.

 

*آموزش و اطلاع رسانی و صلح و سازش با ظرفیت مساجد

 

کارکردهای متنوع مساجد از صدر اسلام تاکنون نشان داده که این مراکز دینی خدمات جامع و گسترده ای را برای جامعه داشته اند اما با گذر زمانی برخی از این ظرفیت ها خاموش و این مراکز عبادی تنها محلی برای اقامه نماز شده اند.

کمک به صلح و سازش و اصلاح بین طرفین، آموزش مردم، ارتقا سطح دانش و رویدادهای فرهنگی از جمله برنامه هایی است که در گذشته وجود داشته ولی الان برخی از آن دیگر اجرایی نمی شود.

 

رئیس شوراهای حل اختلاف استان اصفهان با اشاره به پتانسیلی که در شوراهای حل اختلاف برای صلح و سازش صورت گرفته خاطرنشان کرد: اقدام افراد ریش سفید و صاحب نفوذ در این خصوص مهم و اساسی بوده است.

 

سید «محمد موسویان« ادامه داد: همکاری افراد صاحب نفوذ در مساجد برای ایجاد صلح و دوستی و کاهش اختلافات نقش مهمی دارد و از ظرفیت مساجد برای آموزش و اطلاع رسانی استفاده شود.

 

*نهادهای دانشگاهی و نقش آموزش مباحث حقوقی

 

آموزش مفاهیم حقوقی و قضایی تنها متوجه دادگستری ها نیست بلکه انجمن ها، نهادهای مردمی و دانشگاهی نیز در این خصوص نقش دارند تا با بکارگیری ظرفیت علمی خود به آموزش مفاهیم قضایی بپردازند.

 

«فرهاد مصری نژاد» عضو هیات علمی دانشگاه آزاد استان اصفهان با بیان اینکه انجمن های حقوقی و دانشگاه های استان آمادگی این همکاری را دارند، تصریح کرد: مساجد و مراکز مردمی بسترسازی را انجام و کار آموزش با همکاری اساتید انجام می شود.

 

وی افزود: دانشگاه های آزاد در هر منطقه نقش فرهنگی و آموزشی دارند که با ایفا نقش سهمی خوبی برای ارتقا سطح آموزش عمومی خواهند داشت.

 

مصری نژاد خاطرنشان کرد: تعامل بین نهادهای فرهنگی و کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای آموزش و ارائه خدمات توسط دانشگاه ها برای این کار مهم است.

 

*دستاوردهای ارزشمند آموزش مباحث حقوقی در مسجد قمربنی هاشم تیران

 

مسجد قمربنی هاشم تیران از 14 سال پیش تاکنون میزبان برنامه هایآموزشی و ارتقای سطح دانش عمومی مردم بوده که در این میان آموزش مفاهیم حقوقی و قضایی، آگاهی بخشی در حوزه مبارزه با اعتیاد مواد مخدر، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ارتقا فرهنگ ترافیک به صورت ویژه دیده می شود.

در این رابطه مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی(ع) این مسجد گفت: حضور وکلا، قضات و دانش آموختگان رشته حقوق در مسجد و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و آموزش برای مردم جذابیت داشته و سطح دانش عمومی آن ها افزایش یافته است.

 

«اکبر مهدی زاده« افزود: پلیس و دیگر کارشناسان نیز برای آموزش مردم و اعضای جوان و نوجوان با تیم اجرایی کانون همکاری داشته و این برنامه ها در قالب «نوروز امن و سالم«، «پرسمان«، «گفتگوی میان نسلی« و مواردی از این قبیل در طی سال های گذشته برگزار شده است.

 

وی با بیان اینکه در محل کتابخانه کتاب های تخصصی حقوق نیز وجود دارد، تصریح کرد: آموزش عمومی مردم با تهیه مجموعه های آموزشی در حال انجام است.

 

مدیر مسئول کانون مسجد قمربنی هاشم(ع) تیران یادآورشد: این تجربه قابل انتقال به دیگر مساجد و مراکز دینی می باشد و امسال برای تابستان نیز دوره های آموزشی تحت عنوان حقوق شهروندی و نشست با کارشناسان حقوقی و قضایی برای ارتقای سطح دانش جوانان پیش بینی شده است.

کد خبر 1071267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha