۳۱ درصد معادن خراسان جنوبی غیر فعال و راکد هستند

ایمان طلب گفت: ۴۶ درصد معادن خراسان جنوبی که دارای مشکل بودند تعیین تکلیف و عارضه یابی شده اند و اکنون ۳۱ درصد معادن غیرفعال و یا راکد هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حجت ایمان طلب» امروز (۹ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: 46 درصد معادن خراسان جنوبی که دارای مشکل بودند تعیین تکلیف و عارضه یابی شده اند و اکنون به 31 درصد رسیده که غیرفعال یا راکد هستند.

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی مهمترین عامل راکدی معادن را وضعیت بازار عنوان کرد و گفت: معادن بنتونیت استان 75 تا 80 درصد فعال هستند اما در سنگ های ساختمانی و نما بازار خوبی به دلیل راکد بودن ساخت و ساز بازار وجود ندارد.

 

ایمان طلب با بیان اینکه زیرساخت های معادن از جمله راه و برق اولویت بندی شده است، افزود: دو پروژه برق رسانی به معادن شاهکوه نهبندان و سرب و روی غنی آباد بشرویه در حال انجام است.

 

وی با اشاره به نوسانات انتقال برق در دو سال اخیر، عنوان کرد: برای انتقال برق معادن شاهکوه چندین مرتبه پیمانکار ورود کرد اما کنسل شد، اکنون پروژه فعال است و زمین پنج ماه است برای احداث پست 132 در محل آتشکده نهبندان واگذار شده است.

 

وی ادامه د اد: انتهای فروردین برنده مزایده مشخص شد پیش بینی می کنیم تا پایان سال 1400 برق معدن شاهکوه نهبندان به بهره برداری برسد؛ همچنین در معادن زغالسنگ مزینو و پرورده طبس نیز ابتدای شهریورماه برق وارد مدار خواهد شد.

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به رتبه معادن استان در سطح کشور گفت: رتبه چهارم معادن فعال، چهارم اشتغال و در ذخیره قطعی هفتم کشور هستیم.

 

ایمان طلب از تعیین تکلیف 85 درصد پهنه های معدنی استان خبر داد و افزود: 16 تیرماه سه پهنه آزادسازی می شود و تا پایان سال تمامی پهنه ها بسته خواهد شد، همچینن یکسری پهنه ها در اختیار شرکت های ایمیدور و ایدرو است.

 

وی با بیان اینکه در پهنه سربیشه 14 محدوده امید بخش و پنج محدوده در اختیار سازمان و مابقی آزاد است، گفت: در پهنه جنوب دهسلم چهار محدوده امید بخش و مابقی در مرحله آزادسازی است.

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: بخشی از محدوده پهنه تربت کاشمر و فردوس در استان بوده که منجر به معرفی دو محدوده امید بخش شد و مابقی آزاد شده است.

 

ایمان طلب گفت: گزارش پایانی مطالعه پهنه شاه سلیمان علی انجام و چهار محدوده امید بخش معرفی شده است که مابقی در مرحله آزاد سازی است.

 

وی با بیان اینکه پهنه شوسف و خوسف با اشتغال هر کدام 15 نفر در مرحله انجام مطالعات تکمیلی است، گفت: در پهنه زون شماره 6، 17 محدوده امید بخش معرفی و برای 20 نفر شغل ایجاد می شود.

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: در مجموع در پهنه های مطالعاتی شرکت های معدنی در سنوات اخیر برای 120 نفر شغل ایجاد شده است.

 

ایمان طلب با بیان یانکه 700 پروانه بهره برداری معدنی داریم که 42 درصد معادنی هستند که از قبل تعطیل بودند؛ گفت: برخی معادن به دلیل اینکه بازار خود را از دست داده اند تعطیل هستند اما برخی معادن قابلیت برگشت را دارند همچنین در طول هفت ماه گذشته 12 درصد تعطیلی معادن کاهش یافته است.

 

 

 

کد خبر 1071653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha