به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مهرواره «محله همدل» با محور حل مسائل و مشکلات مردم با اتکاء به ظرفیت های بومی از ماه مبارک رمضان کلید خورده و هم اکنون مرحله انتخاب برترین های شهرستانی را طی می کند. به منظور بررسی آنچه تاکنون این مهرواره پشت سر گذاشته و آنچه در آینده آن رقم می خورد با حجت الاسلام والمسلمین «رضا غلامی»، دبیر این مهرواره گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن می آید:
حجت الاسلام والمسلمین «رضا غلامی» با اشاره به تمدید زمانی آخرین مهلت ثبت گزارش از حل مسئله در مهرواره «محله همدل»، اظهار کرد: ابتدا 20 خرداد را برای این مرحله در نظر گرفته بودیم، اما به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، این مهلت تا سوم تیرماه تمدید شد و از 3 تا 11 تیرماه مرحله ارزیابی شهرستانی مهرواره انجام شد.
دبیر مهرواره «محله همدل» ادامه داد: بیش از 2800 ارزیاب در این مرحله اسناد و مدارک ثبت شده برای طرح های نخستین ارسالی را بررسی کردند و با رای آنها از هر شهرستان سه برابر ظرفیت به کمیته داوران معرفی می شود تا عملکرد کمّیسازی کیفیت طرح مسئله ها نیز توسط آنها انجام و امتیاز هر حل مسئله اعمال شود.
راهیابی 530 منتخب به مرحله استانی مهرواره محله همدل
وی ادامه داد: برای مثال ماندگاری و اثر یک بسته معیشتی که معمولا یک هفته است با اشتغال زایی که حداقل دو سه سال ماندگاری و اثر دارد از طریق فرمولی خاص از کیفیت به کمیت تبدیل می شود. برترین های راه یافته به کمیته داوران مرحله شهرستانی مهرواره به احتساب سه برابر ظرفیت، 1600 نفر هستند که از میان آنها حدود 530 منتخب به مرحله استانی راه می یابند.
حجت الاسلام غلامی با بیان اینکه در هفته جاری مرحله استانی مهرواره کلید می خورد، ابراز کرد: بعد از رقابت در لایه استانی، 50 حل مسئله برگزیده به مرحله ملی راه می یابند و از میان آنها نهایت سه برگزیده ملی انتخاب می شوند و جایزه 200 میلیون تومانی به آنها اهدا می شود.
گفتمان سازی محلهمحور حل مسئله
دبیر مهرواره «محله همدل» در ادامه بیان کرد: هدف ما در اجرای این مهرواره بیشتر گفتمان سازی بود تا ادبیات آن حل مسئله بین مردم تبیین و تبلیغ شود. ناشران این گفتمان به مرحله شهرستانی راه یافتند و از ظرفیت آنها استفاده شده و بیش از 2500 پوستر تولید کردیم شامل یک استوری و یک پوستر اینستاگرامی برای هر کدام از آنها تا در کنار 70 امتیاز داوری برای جذب 30 امتیاز مربوط به آراء مردمی هم تبلیغ کنند.
فراوانی مسائل راهیافته به داوری های شهرستانی
وی درباره برترین های راه یافته به مرحله هیئت داوری شهرستانی، اعلام کرد: در میان مسائل ثبت شده و راهیافته به این مرحله، مسائل اقتصادی بیشترین فراوانی یعنی 468 نفر، معضلات و مشکلات اجتماعی شامل 241 نفر، مشکلات زیرساختی شامل 142 نفر و خانواده با 83 نفر به داوری مرحله شهرستانی مهرواره راه یافتند. کمترین فراوانی حل مسئله در این مرحله مربوط به مباحث حقوقی با راهیابی سه نفر است.
حجت الاسلام غلامی افزود: از نظر سطح تحصیلات نیز بیشترین فراوانی مربوط به شرکت کنندگان دارای مدرک کارشناسی و سطح دو حوزوی (معادل کارشناسی) است.
وی درباره فراوانی استانی از نظر میزان شرکت کنندگان راهیافته به هیئت داوری مرحله شهرستانی، بیان کرد: 11 درصد مربوط به استان خوزستان، 10 و چهاردهم درصد متعلق به استان اصفهان و 9 درصد متعلق به خراسان جنوبی است.
ثبت بیش از 57 هزار مسئله
حجت الاسلام غلامی با بیان اینکه بیش از 57 هزار مسئله در مهرواره «محله همدل» به ثبت رسیده است، گفت: از این میان برخی چندمسئله ای بودند یعنی برخی افراد بیش از 5 مسئله را برای حل انتخاب کرده بودند، حدود 60 درصد از مسائل انتخابی به طور 100 درصدی حل شده اند برخی مسائل هم زمانبر است یعنی 40 تا 50 درصد کار حل شده اما در بازه زمانی تعریف شده مهرواره به اتمام نرسیده اند.
وی با بیان اینکه برترین های مرحله ملی قبل از محرم حسینی معرفی می شوند، خاطرنشان کرد: درگیری شدید برخی استان ها با کرونا همچون سیستان و بلوچستان و نیز معضلاتی مثل گرمای بالای خوزستان داوری ها را کمی به تاخیر انداخته اما زمانبندی ما برای اتمام آن در دهه ولایت و امامت است.
نظر شما