« فاطمه احمدی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت: حادثه مسجد گوهرشاد در ۲۱ تیر سال ۱۳۱4 در اعتراض به قانون کشف حجاب رخ داد.
معاون بانوان سازمان بسیج اساتید دانشگاه های لرستان افزود: طرح کشف حجاب توسط رضاخان به تقلید از غرب و حصر آیتالله سید حسین قمی از علل اصلی تحصن مردم در این مسجد بود که با سخنرانی شیخ محمد تقی بهلول آغاز و به درگیری عمال رضاخان با مردم و به خاک و خون کشیدن آنان منجر شد.
وی بیان کرد: عبرتها و آموزههای برگرفته از این واقعه، متضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فاجعه مسجد گوهرشاد و همه شهدای مسیر عفاف و پاکدامنی است. از این رو، این ایام «نوزدهم تا بیست و پنجم تیرماه» به هفته «عفاف و حجاب» نامگذاری شده است.
احمدی ادامه داد:مسأله سبک زندگی، یکی از کلیدیترین ارکان شکلگیری تمدن اسلامی محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: در بین موضوعات متکثر این حوزه، مسأله حجاب و پوشش از موضوعات بسیار مهمی است که به خوبی میتواند نشاندهنده هویت عفیفانه مسلمین به خصوص بانوان مسلمان باشد.
احمدی ابراز کرد: بهبود نوع پوشش و سطح حجاب به عنوان یک مولفه فرهنگی، از جمله مسائل کلیدی انقلاب اسلامی به شمار میآید و به همین دلیل دستگاه های مختلف کشور موظفند با همکاری مجدانه خود، مقدمات اصلاح آن را فراهم آورند.
وی افزود: اهمیت ایفای نقش دستگاه های فرهنگی انقلاب اسلامی آنگاه افزایش مییابد که به حجم شدید برنامهریزیها و اقدامات استعمار غرب در این حوزه توجه شود. این در حالی است که علیرغم اهمیت این مقوله و نیز حجم وسیع تهاجمات دشمن، کمتر شاهد این هستیم که دستگاه های فرهنگی کشور اهتمام خاصی به این موضوع مبذول دارند.
احمدی ادامه داد: دستگاه های مختلف نظام اسلامی باید بدانند مادامی که توجه خود را صرفاً به برخی موضوعات خاص سیاسی اختصاص دهند و هیچ عزم و برنامه ریزی خاصی برای این نوع مسائل فرهنگی نداشته باشند، نتیجهای جز ولنگاری فرهنگی در جامعه پدید نمی آید.
وی بیان کرد: مسئولین دستگاه های مختلف نظام باید خود را در قبال تک تک خانوادههایی که به خاطر این کمکاریها از هم پاشیده میشود و نیز تک تک انسان هایی که به گرداب مفاسد اجتماعی فرو می افتند مسئول بدانند.
احمدی اذعان داشت: تمام مسئولین نظام جمهوری اسلامی باید بدانند معضلی که امروز خود را به صورت بدحجابی به ما نشان میدهد، چنانچه با تدبیر مناسب دستگاههای فرهنگی کشور رفع نشود، ممکن است در آیندهای نه چندان دور به بحران بسیار بزرگی در حوزه خانواده منجر شود.
وی افزود: این هفته فرصت مناسبی است که میتواند در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و استحکام بنیان خانواده توسط دستگاه های اجرایی و تشکلهای مردمی و به منظور مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم غرب علیه بنیان خانواده اسلامی مورد استفاده قرارگیرد.
احمدی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه های ترویجی و تبلیغی بصورت هماهنگ، هوشمندانه و هنرمندانه با بهره گیری از توانمندی ها و بکارگیری رسانههای نوین در فضاهای مجازی از اهم فعالیت ها در این ایام خواهد بود.
وی بیان کرد: روزهای هفته عفاف و حجاب به عناوینی نامگذاری شده و برنامه ها احتمالی متناسب با نامگذاری روزها تدوین شده است.
احمدی افزود: نشستی با موضوع «حجاب، عفاف، حقوق شهروندی و صیانت از حریم عمومی» و نشستی با موضوع «زن مسلمان در تراز انقلاب اسلامی» و «سبک زندگی اسلامی مبتنی بر سبک زندگی علوی و فاطمی» برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه 21 تیر ماه «روز عفاف و حجاب» (تحکیم خانواده، جامعه سعادتمند) نامگذاری شده است، افزود: در این روز نشستی تحت عنوان «حجاب و نقش آن در کاهش آسیب های اجتماعی» برگزار خواهد شد.
احمدی با اشاره به اینکه 22 تیربا عنوان «نیاز همگانی، مطالبه عمومی» نامگذاری شده است، افزود: در آن نشستی با عنوان «نقش رسانه ها در الگوسازی و نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه» برگزار خواهد گردید.
معاون بانوان سازمان بسیج اساتید دانشگاههای لرستان با اشاره به اینکه 23 تیر ماه هم با عنوان «نیاز فطری، مطالبه جهانی» (سالروز ازدواج حضرت زهرا سلامالله و حضرت امیر علیهالسلام) نامگذاری شده است، افزود: در این روز نشست هایی با عناوین «ماهیت شناسی زن شرقی، زن غربی و زن فاطمی (الگوی سوم)» و «حجاب فاطمی و شاخص های کارکردی آن در زمان معاصر» برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه 24 تیرماه روز «نماد پاسداری از خون شهدا» نامگذاری شده است، افزود: در این روز هم در آن نشستی با عنوان «حیا و عفت برای زن و مرد» برگزار خواهد شد.
احمدی با اشاره به اینکه 25 تیر ماه روز «شکوه بندگی، کرامت انسانی» نامگذاری شده است، افزود: در این روز نشستی با عنوان «نقد فمنیسم در چارچوب تفکرات فاطمی» برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در ایام هفته عفاف و حجاب، مسابقه کتابخوانی در فضای مجازی با عنوان «دختران به عفاف روی میآورند» برای بانوان هیات علمی و دختران و همسران اعضای هیات علمی دانشگاه های لرستان طراحی شده است که به نفرات برتر جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.
احمدی ادامه داد: کارگاه آموزشی تحت عنوان «ماهیت شناسی زن مسلمان به عنوان الگوی سوم» و دوره های مهارت زندگی با عناوین «خانواده مطلوب، خانواده سالم، خانواده موفق، خانواده متعالی، خانواده خوشبخت»، «مهارتهای همسرداری» و «مهارتهای فرزندداری، خانهداری و خویشانداری» نیز برگزار خواهد شد.
معاون بانوان سازمان بسیج اساتید دانشگاه های لرستان تهیه عکس نوشته های مرتبط با بحث حجاب و عفاف برای فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیز در دستور کار خواهد بود.
وی اظهار کرد: مسابقه طراحی، عکس نوشته، کلیپ و موشن گرافی با محوریت حیا و عفت برای زن و مرد و آسیب های بی حجابی و بدحجابی نیز برگزار خواهد شد.
نظر شما