خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد بزرگ لاله زار (واقع در تهران، خیابان جمهوری اسلامی، خیابان لاله زار) بیشترین شهرت خود را مدیون فعالیت ائمه جماعات خود بوده است: آیات سید ابراهیم حسینی تهرانی، سید محمد صادق حسینی تهرانی، سید محمد مهدی میرحجازی لاله زاری، سید عبدالحسین سیدی و سید محمد علی حسینی تهرانی، ائمه جماعات پیشین مسجد بزرگ لاله زار بودند و پس از درگذشت آیت الله سید محمد علی حسینی تهرانی در سال 1385، آیت الله سید حسین حسینی تهرانی، جایگزین وی شد. همه این روحانیون اصالتا از اهالی درکه تهران هستند.
استقبال شهروندان تهرانی از دعای کمیل مسجد لاله زار
این روحانیون پایه گذار کمک مومنانه به خانواده های نیازمند و برخی برنامه های هفتگی و مناسبتی در منطقه لاله زار بازار تهران بوده اند. از مهم ترین برنامه های هفتگی در مسجد لاله زار قرائت دعای کمیل است که به گفته احمد شیشه گران از کسبه قدیمی لاله زار و عضو هیئت امنای این مسجد، مدرم از نقاط مختلف شهر خود را برای استفاده از برنامه دعای کمیل در این مسجد می رساندند. نکته جالب توجه این است که این برنامه وقتی آیت الله میرحجازی لاله زاری، که عموی امام جماعت فعلی این مسجد است، کمیل خوان این خانه خدا بود، شهرت بیشتری در پایتخت پیدا کرد.
برنامه ثابت هفتگی دیگر در مسجد لاله زار که سنت همه ائمه جماعات این مسجد بوده است، سخنرانی امام جماعت در بین دو نماز ظهر و عصر روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه است. آیت الله سید حسین حسینی در این خصوص به شبستان گفت: مهم ترین مناسبت های مذهبی و ملی در کنار بیان احکام شرعی و برخی تذکرات دینی در این سخنرانی ها گفته می شود.
استقبال اکثریت نمازگزاران مسجد لاله زار از سخنرانی بین الصلاتین
این روحانی در این خصوص که آیا به دلیل موقعیت تجاری محدوده این مسجد و اینکه اکثریت قریب به اتفاق نمازگزاران آن از کسبه هستند، با مخالفت اهالی این مسجد برای سخنرانی در بین دو نماز روبرو نشده اند، تصریح کرد: اختصاص اتاقی بزرگ در ضلع غربی شبستان مسجد لاله زار برای اقامه نماز فرادی به همین دلیل است. همه باید بخشی از ساعات روزانه خود را به آموختن معارف دینی و احکام شرعی اختصاص دهیم به همین دلیل بنده در ادامه سنت ائمه جماعات سلف این مسجد، بین دو نماز ظهر و عصر در روزهای زوج در مسجد لاله زار سخنرانی می کنم. شاید عده ای با این کار مخالف باشند ولی بازخوردی که ما از اکثریت نمازگزاران دریافت کردیم، بسیار خوب بوده است.
اختصاص هزینه سفر اربعین برای تهیه جیزیه برای نوعروسان مستضعف
یکی از اقدامات خوب در مسجد لاله زار زمینه سازی برای تشرف نیازمندان به اعتاب مقدسه است که این کار با شیوع ویروس کرونا متوقف شد و جای خود را به تهیه بسته های ارزاق و جهیزیه برای نیازمندان داده است. آیت الله حسینی در این خصوص گفت: کارگزاران مسجد لاله زار در قالب طرح «طریق الحسین(ع)» و با تلاش فعالان موکب ساکن کربلا، هزینه سفر اربعین را به تهیه جهیزیه برای نوعروسان مستضعف اختصاص داده اند.
هر مجموعه جهیزیه که شامل یخچال فریزر 13 فوت، یک تخته فرش ماشینی دوازده متری یا دو تخته فرش شش متری، ماشین لباسشویی تمام اتوماتیک دوقلو، اجاق گاز تمام استیل، هفت تیکه ظروف، سرویس چینی و یک طاقه پرده 25 متری و یک قواره چادر است. کسانی که تمایل دارند در این کار خیر شرکت کنند می توانند هدایای خود را به شماره کارت این مسجد نزد بانک ملی شعبه سعدی جنوبی واریز کنند.
مسجد لاله زار به نوعروسان، چادر هدیه میدهد
همانطور که ملاحظه کردید با تلاش اهالی مسجد لاله زار، یک قواره چادر بخشی از جهیزیه اهدایی این مسجد به نوعروسان است. این کار در راستای ترویج حجاب و عفاف به صورت مستمر در این خانه صورت می گیرد به طوری که همه ساله در ایام فاطمیه، روز مادر و روز دختر، هزاران قواره چادر از سوی مسجد لاله زار میان بانوان کشورمان توزیع می شود. نکته جالب این است که تلاش اهالی این مسجد بر آن است که این چادرها به دست بانوان غیر چادری برسد تا یک زن یا دختری که از این پوشش اسلامی استفاده نمی کند، با دریافت این هدیه، به رعایت حجاب برتر تشویق شود.
امکانات موکب ساکن کربلا در مواقع ضروری به یاری آسیب دیدگان حوادثی همچون سیلاب و زمین لرزه می رسد. همچنان که پس از وقوع زمین لرزه در شهر سی سخت در سال 1399، با تلاش اهالی مسجد لاله زار این موکب در این منطقه برپا شد و به تهیه روزانه سه هزار پرس غذای گرم و توزیع میان اهالی این شهر زلزله زده مبادرت کرد. تهیه کمک های نقدی و غیر نقدی نیز با تلاش فعالان این موکب و مسجد لاله زار برای مردم سی سخت نیز به خوبی صورت گرفت که به گفته حسینی، ارزش این کمک ها حداقل ۵۰۰ میلیون تومان بود.
کمک مومنانه اهالی مسجد لاله زار به کارگران فصلی در دوره کرونا
کمک مومنانه اهالی مسجد لاله زار به نیازمندان و کارگران شاغل در بازار لاله زار تهران در دوره شیوع ویروس کرونا به صورت فصلی صورت می گیرد که شامل بسته های ارزاق و پوشاک و کمک های نقدی می شود. حسینی در این خصوص گفت که تاکنون در شش نوبت این کمک ها انجام شده و ارزش آن بیش از یک میلیارد و ششصد میلیون تومان بوده است.
نظر شما