واکنش ها نسبت به مصوبه جنجالی سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد

وزارت علوم نسبت به مصوبه جنجالی سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد واکنش نشان داد و در نامه ای نگاشت: تصمیم‌گیری درباره تغییر در رشته‌های مرتبط برای داوطلبان ورود به دوره کارشناسی ارشد، به انجام مطالعات و بررسی‌های بیشتر موکول شده است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، شورای سنجش و پذیرش کشور اخیرا مصوبه ای جنجال برانگیز داده است. بر اساس این مصوبه از سال ۱۴۰۱، سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های مرتبط امکان‌پذیر است.

این مصوبه موافقان و مخالفانی را دارد که بیشتر آن ها از فارغ التحصیلان دوره کارشناسی هستند.

 

برخی از مخالفان معتقد هستند، رشته های کارشناسی از روی علاقه انتخاب نشده است بلکه اجبار خانواده ها با آن همراه بوده است. این دسته از فارغ التحصیلان تغییر رشته در آزمون کارشناسی ارشد را یک فرصت برای خود می دانند و با این مصوبه مخالف هستند و آن را یک در بسته برای رویاهای خود می دانند.

 

اما فارغ التحصیلان موافق معتقدند، اینگونه افراد متخصص تر بیشتر در جامعه ظهور پیدا می کنند و ظرفیت مشاغل تخصصی هم پر نمی شود و می توان از افرادی که سال ها در این رشته ها تحصیل کرد استفاده بهینه کرد.

 

همچنین«امیر ناظمی» معاون وزارت ارتباطات  در یکی از شبکه‌های اجتماعی در واکنش به مصوبه جدید وزارت علوم نوشته است« کاش برای دستورات و مصوبات لازم بود دلایل هم منتشر می‌شد خصوصاً مواردی که برای اولین بار در جهان و تاریخ، ابداع می‌شود و خصوصاً برای اینکه بفهمیم چه کسانی به اتکاء کدام دانش و مطالعه، این تصمیم‌ها را می‌گیرند. گویا دیگرانی هستند که تشخیص می‌دهند چه رشته‌ای به علایق من مرتبط است.»

 

انجام مطالعات و بررسی‌های بیشتر

در ادامه این واکنش ها مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی با ارسال نامه‌ای به معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به این مصوبه بی تفاوت گذر نکرده و در بخشی از نامه محمدرضا آهنچیان آمده است؛ بر اساس مصوبه هفدهمین جلسه «شورای سنجش و پذیرش دانشجو»، آزمون کارشناسی ارشد به روال سال‌های گذشته انجام می‌شود و تصمیم‌گیری درباره تغییر در رشته‌های مرتبط برای داوطلبان ورود به دوره کارشناسی ارشد، به انجام مطالعات و بررسی‌های بیشتر موکول شده است.

 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی توضیح  داده است  که این دفتر مرجع تصمیم‌گیری درباره آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها نیست و تصمیمات مقتضی در خصوص اجرای مصوبه «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی» پس از انجام بررسی‌های کارشناسی در سطح کارگروه‌های تخصصی و طرح و تصویب در شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی اتخاذ خواهد شد.

 

همچنین در این نامه درخواست شده است که نقطه نظرات دانشگاه‌ها برای ارتقای کیفیت آموزش و توانمندی داوطلبان پذیرفته شده در دوره‌های تحصیلات تکمیلی به این دفتر اعلام شود.

کد خبر 1074917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha