تأثیر انجمن‌های مردم‌نهاد  برای مقابله با اسلام هراسی و اسلام ستیزی

انجمن‌ها می‌توانند از فرصت‌های موجود در فضای باز فعالیت سیاسی در آلمان بر اساس قانون اساسی جمهوری فدرال آلمان، استفاده نمایند و با تبلیغ و عضوگیری و آموزش‌های دینی و فرهنگی به اعضای خود حداکثر بهره را ببرند

خبرگزاری شبستان : اسلام هراسی و اسلام ستیزی یکی از اسلوب غرب برای مقابله با اندیشه اسلامی است . از دیر زمان با ایجاد ترس و تهدید تلاش شده است ایده و یا گرو ه و یا منطقه خاصی را منزوی کرده و مانع از فهالیتهای انها شد . در زمان حیات نبی اکرم نیز با موارد متعددی مواجه میشویم که قریش و کفار با تهدید و ایجاد هراس سعی در انزوای ایشان داشته اند .
در گزارشاتی که در ادامه خدمت خوانندگان عزیز ارائه خواهد شد برخی از فعالیتهای فرهنگی موسسات اسلامی المان را بازگو خواهیم کرد . اینگونه موسسات در برخی حوزه ها خوب ظاهر شدند اما در برخی جهات با چالشها و کاستیهائی مواجه شدند . دهه اخیر را میتوان یکی از ده های پر تنش در جامعه مسلمان المان دانست . سالیان متمادی هجمه تبلیغات فراوانی در رسانه ها و نشریات و نشست ها و سخنرانیها و نیز در فضای مجازی بر ضد مسلمانان در اروپا و خاصه در المان که موضوع بحث کنونی است ، صورت گرفنه است .
این جنگ نرم تهدیدات و فرصتهایی را پیش روی مسلمانان قر ار داد . با الگو گیری از فعالیتعای مثبتی که علیه این تهدیدات صورت گرفته است ، می توان تنش ها و تهدیدات را به فرصت ها مبدل سازیم . گروههای و موسسات مسلمان توانسته اند تا حدی این ارزوی دیرینه را محقق سازند . به نظر میرسد تلاشهای مثبت این گروهها الگوی کارامد برای دیگر جوامع مسلمان است . بهرهگیری از الگوهای جذاب فرهنگی ابزاری بی بدیل در مقوله جنگ نرم است .نقش مهم مساجدو شناخت قوانین ملی و فرا ملی راهی مناسب و کار امد برای مقابله با اسلام هراسی است . غرب با شناخت دقیق از جوامع الگوهای خود را در غالب الفاظ ، تئوریها ، فیلمها ، بازی هها و دیگر ابزار به متعلق خود اشاعه داد و اهداف استعماری خود را محقق ساخت . شناخت غرب، شناخت نیازها ی خودمان و مقابله فرهنگی در میدان جنگ نرم راه برون رفت از چالش فرهنگی است .
فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی برای مقابله با اسلام هراسی و اسلام ستیزی در المان
فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و تأثیر انجمن‌های مردم‌نهاد (NGOs)‌ در عرصه‌های اجتماعی بر کسی پوشیده نیست. این انجمن‌ها می‌توانند از فرصت‌های موجود در فضای باز فعالیت سیاسی در آلمان بر اساس قانون اساسی جمهوری فدرال آلمان، استفاده نمایند و با تبلیغ مستمر و عضوگیری بیشتر و آموزش‌های دینی و فرهنگی به اعضای خود حداکثر بهره را ببرند.
فعالیت فرهنگی و اجتماعی در المان بسیار ضروری است . سازمان کنفرانس اسلام در المان در پژوهشی اعلام کرد شمار مسلمانان بیش از ان است که تا کنون اعلام شده است .. شمار مشلمانان بین سه میلیون و هشتصد هزار تا چهر میلیون و سی صد هزار است . گرویدن جوانان المانی به اسلام موضوع چالش برانگیز دیگر غرب است و تا حدی دیشه الام هراسی را روشن میسازد . موسسه بایگانی اسلام das islamarchivدر شهر زئست soest اعلام کرده است پیش از حادثه 11 سپتامبر 2001 سالانه 200 تا 500 نفر المانی به اسلام میگرویدند اما بعد از 2001 با رشدی جهشی بین 1000 تا 2000 نفر و بعضا 4000 نفر در المان به اسلام می پیوندند . این موضوع تلاش بیشتر موسسات فرهنگی و حمایت از این موسسات را پیش روی مسئولین قرار میدهد .
در زیر اسامی برخی از اتحادیه‌ها و مراکز فرهنگی مسلمانان را به اختصار نام می‌بریم:
1. اتحادیه مراکز فرهنگی مسلمانان (VIZK)
2. جامعه اسلامی ملی گروش (IGMG)
3. اتحادیه تشکیلات ترکی اسلامی- آلمانی (DITIB)
4. اتحادیه فرهنگی ترکی- اسلامی (ATIB)
5. شورای مرکزی مسلمانان آلمان (ZMD)
6. جامعه مسلمانان آلمانی (DML)
7. شورای اسلام برای جمهوری فدرال آلمان (Islamrat)
8. شورای هماهنگی مسلمانان آلمان (KRM)
9. شبکه زنان مسلمان (HUDA)
10. انجمن جوانان اهل البیت (ع) (Ahl-ul Bait Jugend Europa)
11. انجمن راه اسلامی (Weg Islamischer)
12. جمعیت اسلامی بوسنیایی آلمان فدرال (BDR)
13. دیگر جوامع اسلامی در آلمان
البته فدراسیون‌ها و اتحادیه‌های ملی و ایالتی نیز تأسیس شده‌اند که حوزه عملکرد و فعالیت آنها محدود است، نظیر فرهنگستان اسلامی در ایالت باواریا و فدراسیون اسلامی در برلین و مؤسسه وایمار در شرق آلمان.
با وجود اتحادیه‌ها و انجمن‌های اسلامی که برای مذاهب و گروه‌ها و فرقه‌های مختلف و حتی ملیت‌های مختلف مسلمان در آلمان مشغول فعالیت‌اند هنوز مشکلات زیادی بر سر راه مسلمانان این کشور قرار دارد تا بتوانند در جامعه‌ای مثل آلمان صاحب یک شخصیت حقوقی و مدنی درخور شأن مسلمانان شوند.
ادامه دارد

ر. دارائی

پایان پیام/

کد خبر 107620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha