۱۰۰هزار هکتار از طرح‌های آبیاری و زهکشی کشور در حال احداث است

علی مراد اکبری گفت: ۱۰۰هزار هکتار از طرح‌های آبیاری و زهکشی کشور با اختصاص ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار در حال احداث است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، علی مراد اکبری معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی در آئین افتتاح و بهره‌برداری از از طرح‌های آب و خاک کشور در کامیاران، با بیان اینکە امروز با بهرە‌برداری از پنج هزار و ۴۷۰ هکتار  از اراضی استان کە بە آبی تبدیل شدە بخشی از ثمره زحمات به بار نشسته است، اظهار کرد: کردستان منطقه عزت و سربلندی ایران است و برای توسعه آن از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.

 

 

وی عنوان کرد: در آغاز برای کردستان دو هزار و ۹۰۰ هکتار در نظر گرفته شده بود که با پیگیری های انجام شده در استان این میزان به ۱۶ هزار و ٨۱۰ هکتار افزایش پیدا کرد و امروز پنج هزار و ۴۷۰ هکتار آن به بهره‌برداری رسید و مابقی نیز در سه ماه آینده به اتمام می‌رسد.

 

 

 

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی افزود: ۱۰۰ هزار هکتار از پروژه‌های آب و خاک کشور را متعلق به غرب و شمال غرب کشور دانست که سه هزار و ۴۰۰ آن متعلق به کردستان است و برای آن در فاز اول ۷۰ میلیارد تومان اختصاص می‌دهیم.

 

 

اکبری با بیان اینکه کردستان در توسعه سیستم های نوین آبیاری با ۵۰ درصد  در کشور  پیشرو است، گفت: به هر اندازه استان کردستان اعتبار برای توسعه سیستم های نوین آبیاری نیاز داشته باشد آنرا تامین و در اختیار استان قرار می دهیم.

 


 

راە اصلی توسعە کردستان  سرمایە‌گذاری در بخش آب و کشاورزی است

 

بهمن مرادنیا استاندار کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه بهره برداری و به ثمر نشستن بخشی از طرحهای حوزه کشاورزی اتفاق و رویداد مهمی برای استان است، گفت: اگر می‌خواهیم قدمی برای استان برداریم و وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم تغییر کند باید بیشتر این تلاش‌ها در حوزە کشاوری، آب و توسعە باغات باشد.

 

 

وی گفت: یکی از اصلی ترین راههای توسعه استان سرمایه‌گذاری و فعالیت جدی در بخش آب و کشاورزی است.

 

 

مرادنیا اظهار کرد؛ از وقتی به کردستان آمدم طرح‌های بزرگی در بخش کشاورزی دنبال شد که طرح توسعه باغات و افزایش تولید گوشت قرمز از آن جمله بود.

 

 

وی اضافه کرد: برای تحقق این اهداف بلند درخواست یک و نیم میلیارد دلار از دفتر رهبر معظم انقلاب داشتیم که متاسفانه با سد تحریم ها روبرو شدیم و این امر کامل تحقق پیدا نکرد.

 

 

استاندار کردستان با بیان اینکه طرح آبی شدن ۱۶ هزار و ٨۱۰ هکتار از اراضی استان را دنبال و امروز پنج هزار و ۴۷۰ هکتار آن در پایاب سدهای گاوشان، امیرآباد رمشت، آزاد، قشلاق سنندج و گاران مریوان بە بهرە برداری می رسد، اظهار داشت: اتمام مابقی اراضی باقیماندە  نیز نیازمن ۱۴۵ میلیارد تومان است کە نهایتا تا سە ماە آیندە بە اتمام می رسد.

 

 

وی افزود: تاکنون۴۳۴ میلیارد تومان برای اتمام این ۱٦ هزار و ٨۱۰ هکتار در پایاب سدها هزینە شدە کە برای حدود پنج هزار نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد می کند.

 


 

5470 هکتار از اراضی کشاورزی کردستان با تامین آب از دیم به آبی تبدیل شد

 

 

فرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در این آئین اظهار کرد: با تامین و انتقال آب از سدها پنج هزار و 470 هکتار از زمین‌های کشاورزی کردستان از حالت دیم به آبی تبدیل شد که در این راستا هفت هزار کیلومتر لوله برای زمین‌های زراعی و 26 هزار کیلومتر برای توسعه باغات در این طرح استفاده شده است.

 

 

وی افزود: دو هزار و 400 هکتار از زمین‌های کشاورزی کامیاران، یک‌هزار و 570 هکتار از زمین‌های شهرستان مریوان و یک‌هزار و 500 هکتار از زمین‌های شهرستان سنندج با انتقال آب از این سدها آبیاری می‌شود.

 

 

وی با بیان اینکه در این استان تلاش زیادی برای اجرای طرح آبیاری و زهکشی 16 هزار و 810 هکتار انجام شده‌ است، تصریح کرد: هفت هزار و 500 هکتار از این میزان در بخش باغات و 9 هزار و 242 هکتار در بخش زراعت است. 

 

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: اتمام و بهره‌برداری از کل پروژه نیازمند 145 میلیارد تومان اعتبار است و در صورت بهره‌برداری کامل از این طرح ضمن افزایش پنج برابری تولیدات کشاورزی استان برای یک‌هزار و 800 نفر به صورت مستقیم و 3 هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد می‌شود.

 


 

اجرای طرح‌های آبرسانی در حوزه کشاورزی سرانه درآمد مردم را بیشتر می‌کند

 

 

محسن فتحی رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی نیز در آیین یاد شده گفت: کردستان حوضه آبریز پنج رودخانه کشور بوده که هشت درصد روان آبها را به خود اختصاص می‌دهد ولی کمترین سهم و بهره‌وری را از این ظرفیت دارد در حالیکه به هر میزان از این آب بهره ببریم به همان اندازه شاهد رونق کشاورزی و اقتصادی کردستان خواهیم بود.

 

 

وی افزود: اجرای طرح‌های آبرسانی در حوزه کشاورزی کردستان سرانه درآمد مردم منطقه را بیشتر و موجب رونق معیشت مردم می‌شود.

 

 

وی اضافه کرد: ایجاد صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خام فروشی  محصولات و اشتغالزایی جوانان تحصیلکرده در استان باید مورد توجه مسئولان کشوری باشد.

کد خبر 1077328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha