خبرگزاری شبستان،گروه اجتماعی، معصومه بدخشان: صدای مردی جوان در محوطه مدرسه پیچیده است و او با فریاد می گوید«همسرم چندین بار برای گرفتن مجوز ثبت نام به اینجا آمده است اما نتیجه ای نگرفته است و هنوز ما نتوانسته ایم فرزندمان را در مدرسه سرکوچمان ثبت نام کنیم. چکار کنم فرزندم را مدرسه نفرستم، ثبت نام فرزند من که در محدوده است اولویت دارد یا ثبت نام دیگران؟ امروز ثبت نام می شود یا من بلایی سر خودم و اینجا می آورم».از سوی دیگر صدای خانمی به گوش می رسد که رو به این آقا می گوید« آقا شما مدارک نیاورده اید، حتما مدرسه محدوده شما نیست» همان لحظه مرد دیگری که متوجه حجم عصبانیت مراجعه کننده می شود می گوید«آقا مدارک نمی خواهد درخواستان را بگویید تا بررسی کنم». مرد آرامتر می گوید «فرزندم را می خواهیم مدرسه سرکوچه خانمان ثبت نام کنم، می گویند ظرفیت پُر است و ثبت نام نمی کنند. مگر می شود با مدرسه ای که چندقدم فاصله داریم ثبت نام نکنند». کارشناس ستاد ثبت نام پس از گوش کردن صحبت های پدر دانش آموز از او می خواهدمنتظر بماند تا بررسی بیشتری شود.
این روایتی از ستاد ثبت نام واقع در شرق تهران است. خانواده های دیگری هم در صف انتظار هستند تا فرزندشان در مدرسه هایی که عمدتا ظرفیتشان پُر یا خارج از محدوده زندگی است مجوز ثبت نام دریافت کنند.
ظرفیت تکمیل است
به سراغ پدر دانش آموزی که از ثبت نام نشدن فرزندش عصبانی بود، می روم و مشکل عدم ثبت نام را جویا می شوم، او به خبرنگار شبستان می گوید:«فرزندم در یک مدرسه غیردولتی تحصیل می کرد، امسال می خواهیم در مدرسه دولتی ثبت نام کنیم اما ثبت نامش نمی کنند و می گویند ظرفیت پُر است و نمی توانم این مسئله را قبول کنم چون مدرسه چند در از خانه ما فاصله دارد، نمی خواهم فرزندم را به مدرسه دورتر بفرستم، حتی مدرسه غیردولتی که فرزندم تحصیل می کرد هم نزدیک خانمان بود.»
ثبت نام با پرداخت رنگ آمیزی دو کلاس
خانمی در صف انتظار بررسی پرونده فرزندش بر روی صندلی نشسته است و می گوید«امسال منزلمان را عوض کرده ایم و از سمت افسریه به سمت نارمک آمده ام، مدارسی که نزدیک منزلمان هستند، می گویند ظریفتشان تکمیل شده است و جالب این است یکی از مدارس که برای ثبت نام رفته بودم گفتند، هزینه رنگ آمیزی مدرسه دو کلاس را بدهید تافرزندتان را ثبت نام کنم» زن لبخندی می زند و می گوید«دیوار خانه خودمان را رنگ نکرده ایم از کجا بیاورم دیوار کلاس های مدرسه را رنگ کنم».
این مشکلات عمده ترین مشکلات ثبت نام در این ستاد ثبت نام بود، خانمی دیگر از شهر ساری به تهران مهاجرت کرده بود و اکنون مدرسه ای که در محدوده جغرافیایی آن ها بود، فرزندشان را ثبت نام نمی کرد با این بهانه که ظرفیت ها پر شده است.
یکی از مشکلاتی که در این ستاد به چشم می خورد، شیفتی شدن مدارس است، خانواده ها تمایل ندارند فرزندانشان در شیفت بعداز ظهر درس بخوانند و تلاش می کنند تا مجوز ثبت نام در مدرسه شیفت صبح بگیرند در این باره نیز مادری می گوید«مدرسه ای که فرزندم ثبت نام می شود، شیفت بعد از ظهر است، برایم فرقی نمی کند مدرسه کجا باشد یا چه کیفیتی داشته باشد فقط می خواهم در شیفت صبح درس بخواند».
از ستاد ثبت نام خارج می شوم، صندلی های انتظار پُر از والدینی است که در انتظار حل مشکلشان هستند و موقع خروج خانواده های پرونده به دست با مشکل تکراری ظرفیت مدرسه پُر است وارد می شوند.
هیچ خانوادهای نگران ثبت نام فرزندش نباشد
وزیر آموزش و پرورش هم از مشکلات ثبت نام خانواده بی خبر نیست از این رو در در حاشیه همایش نظام تربیت اوان کودکی درباره مشکلات ثبتنام در مدارس و تکمیل ظرفیت مدارس دولتی، می گوید:«هیچ خانوادهای نگران نباشد چرا که برای تمام دانشآموزان تمهید کردهایم، در سامانه ثبتنام (پادا) امکان انتخاب چند مدرسه وجود دارد البته ممکن است، ظرفیت برخی مدارس زودتر تکمیل شود، بر این فرایند نظارت داریم و جای خالی برای همه دانشآموزان برای ثبتنام در مدارس وجود دارد.
خانوادههایی که به مدارس دولتی مراجعه میکنند اگر ظرفیت تکمیل بود به مدارس دیگر هدایت میشوند.
حاجی میرزایی درباره اینکه مدارس دولتی در محدوده زندگی خانوادهها نیز میگویند ظرفیت تکمیل است، می گوید: ظرفیت مدارس مشخص است یعنی میدانند تا چند نفر میتوانند ثبتنام کنند، امسال ثبتنام مدارس به صورت الکترونیک است و امکان دخل و تصرف به حداقل ممکن رسیده است، ثبتنام دانشآموزان متناسب با ظرفیت مدرسه انجام میشود و افزایش ظرفیت مدرسه تنها در شرایطی امکانپذیر است که تعداد کلاس به اندازه کافی باشد.
او ادامه تاکید می کند: براساس مقررات تعداد دانشآموزان در هر کلاس درس مشخص است و نمیتوان جمعیت کلاسهای درس را از حدی بیشتر کرد چون دانشآموزان آسیب میبینند.»
به هرروی، تورم و گرانی ها زندگی را بر مردم سخت کرده است و در فصل ثبت نام دغدغه های ذهنی خانواده ها هم دوچندان می شود و مشکلات آن ها تشدید پیدا می کند. همراهی مدارس در اغلب موارد می تواند بسیاری از مشکلات ثبت نام خانواده ها را حل کند و خانواده کمتر می توانند به ستاد ثبت نام مراجعه کنند، انتظار می رود، وزارت آموزش و پرورش ضمن نظارت بر مدارسی که با پول مشکل تکمیل ظرفیت را حل می کنند، همکاران خود در مدارس را توجیه بیشتری کند تا ثبت نام دانش آموزان با دردسرهای کمتری رو به رو شود.
نظر شما