لیلی رنجبر، رییس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بافق در گفت و گو با خبرنگار شبستان در یزد افزود: عملیات اجرایی این طرح با امضای تفاهم نامه ای با فرمانداری و مشارکت این نهاد از امروز آغاز شد و برای تکمیل آن، از لحاظ تامین اعتبار مشکلی وجود ندارد.
به گفته وی بازسازی محلههای تاریخی و بافت فرسوده، کالبد شهر را کارآمدتر و زندگی در آن به نحو مطلوب و بهتری استمرار پیدا میکند، اظهارکرد: این پروژه شامل کفسازی، جداره سازی، اجرای شرفی، دیوار چینی، شیب بندی کوچهها، آوار برداری و تخلیه نخالههای ساختمانی است.
وی اظهارکرد: محور فرهنگی حوض رحیم، مصلی و مسجد جامع بافق، میدان خان تا حسینیه کاکامیر و محور بن بست تاریخی میدان خان در این پروژه احیا میشود.
رییس اداره میراث فرهنگی بافق اظهار کرد که میدان خان این شهر قلب و مرکز ثقل تجارت است و در مجاورت با امامزاده عبدالله (ع) و میدان آن قرار دارد، معابر منتهی به این میدان، به خیابانهای اصلی شهر متصل می شود بنا براین مرمت شریانهای متصل با بافت قدیم و جدید شهر، لازم و ضروری است.
به گفته رنجبر گسترش فضایی بی رویه و بدون برنامه شهر در چند دهه گذشته، باعث شکل گیری بافتهای جدید در مجاورت شهر و جابه جایی ساکنان و کاربریهای شهری به نواحی جدید شد.
وی اضافه کرد: در نتیجه این جابه جایی ها، به تدریج بافتهای قدیمی شهر کارکرد و حیات اجتماعی- اقتصادی خود را از دست داد و حرکت بافت با از دست دادن حیات شهری ، به سمت رکود و فرسودگی سوق پیدا کرد.
این مسوول بیان کرد: بافتهای قدیمی دارای میراثهای فرهنگی ارزشمند، دربرگیرنده آثار بجای مانده از گذشته و پیشینیان است و جایگزین پذیری ندارد، می تواند در آگاهی بخشی به جوامع از ارزشهای فرهنگی و گذشته خود، کمک کند.
رنجبر افزود: حفظ بافت تاریخی علاوه بر برانگیختن غرور ملی و ایجاد حس هویت ، بر کیفیت زندگی می افزاید، این آثار که به یکی ازسه دوره باستان ، دوره تاریخی و یا معاصر تعلق دارد ، یا به ثبت آثارملی رسید و یا در فهرست میراثهای با ارزش میراث فرهنگی و گردشگری قرار دارد.
مساحت بافت قدیمی شهر بافق ۳۰۸ هکتار است که ۲۶۴ هکتار بافت فرسوده و ۴۴ هکتار آن بافت تاریخی ارزشمند به شمار می رود.
تاکنون بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی در شهرستان بافق شناسایی شد که از این تعداد ۶۸ اثر در فهرست آثارملی به ثبت رسیده است.
نظر شما