آیین سنتی طشت ‌گذاری در آستارا برگزار شد

در آستانه آغاز ماه محرم آیین سنتی طشت گذاری در بندر مرزی آستارا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، آیین سنتی طشت گذاری امروز(شنبه، ۱۶ مرداد) با رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط دسته های عزاداری مساجد امام سجاد(ع) و حضرت ابوالفضل العباس(ع) جلال آباد برگزار شد. صدها تن از عاشقان سیدالشهدا(ع) و عزاداران با پوشیدن لباس سیاه و سینه زنی و طی آیینی سنتی، طشت پر از آب را در محل خاص تعیین شده قرار داده و به طور رسمی آیین های تعزیه و سوگواری سومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت را آغاز کردند.

 

در این آیین که با حضور عزاداران و عاشقان امام حسین(ع)، هئیت های امنای سایر مساجد و حسینیه ها و تعدای از روحانیون و مبلغان دینی برگزار شد، مردم حسینی و ولایت مدار شهرک مهدی(عج)، شهر مرزی آستارا و محله جلال آباد به استقبال ماه قیام و خون رفته و عزاداری سید و سالار شهیدان و ۷۲ تن از یاران باوفایش را آغاز کردند.

 

عزاداران در این آیین طبق یک سنت دیرینه با قرار دادن نمادین یک طشت مسی در جایگاه ویژه ای از مسجد به یاد شهدای تشنه لب کربلا اشک ماتم ریخته و به سینه زنی پرداختند.

 

در این آیین مذهبی و سنتی دسته های سینه زنی و زنجیر زنی مسجد امام سجاد(ع) شهرک مهدی(عج) و حضرت ابوالفضل العباس(ع) جلال آباد به یاد تشنه لبان واقعه جانگداز عاشورا طشتی که بر دوش ریش سفیدان محله حمل می شد، به مسجد آورده و بازنجیر زنی و سینه زنی آیین های ویژه ماه محرم را شروع کردند.

 

طشت های سوگوران و عزاداران حسینی آستارا تا پایان عزاداری ها که با شمع های روشن احاطه شده است، قرار می‌گیرد و عزاداران به قصد تبرک و شفا گرفتن از آب آن می‌نوشند.

 

آیین سنتی طشت گذاری تا آخرین روزهای ماه ذی الحجه در تمامی مساجد، حسینیه ها و تکایا شهرستان مرزی بندر آستارا برگزار می‌شود و در نوحه خوانی این آیین مذهبی، به علت تناسب اهمیت آب در احوالات سقای کربلا، اغلب احوالات علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) توسط نوحه خوانان خوانده می‌شود.

 

مظلوم حسین، عطشان حسین، عالم سنه قربان حسین و حسینم وای حسینم از شعارهای مذهبی در مراسم طشت گذاری است.

 

قربانی کردن گوسفند در جلوی دستجات عزاداری و نذری دادن از اعمال این مراسم معنوی در سطح مساجد شهرستان مرزی بندر آستارا است.

 

آیین طشت گذاری در بندر آستارا از ریشه دارترین آیین های این منطقه از استان گیلان است که در رزهای پایانی ماه ذی الحجه برگزار می‌شود و آماده شدن حسینیان آستارا برای برگزای مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان را نوید می‌دهد.

 

مساجد میرزا، صاحب الزمان (عج)، علی ابن ابیطالب(ع)، امام رضا(ع)، امام جعفر صادق(ع)، حسینیه،آبروان، امام سجاد(ع) و مسجد جامع، مسجد حضرت مهدی موعود (عج)، مسجد حضرت ابوالفضل العباس(ع) و مسجد قدس از جمله مساجدی هستند که مراسم طشت گذاری در آن با شکوه خاصی برگزار می‌شود.

 

عزاداری ایام سوگواری دهه نخست محرم از چند روز قبل از ماه قیام و خون در آستارا آغاز شده و در روزهای پایانی دهه اول محرم، به ویژه در روز های تاسوعا و عاشورا به اوج خود می‌رسد.

 

گفتنی است، در شهرستان مرزی بندر آستارا علاوه بر مجالس و مراسم معمول سوگواری که به صورت مدیحه سرایی، روضه خوانی و راه اندازی دسته های سینه زنی و زنجیر زنی است، برپایی مراسم شبیه خوانی و تعزیه گردانی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

 

کد خبر 1082841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha