نشریات کانون های مساجد نیازمند هدایت و حمایت

نشریات داخلی کانون های فرهنگی و هنری مساجد بستری برای آموزش خبرنگاری و انعکاس رویدادهای این مراکز است که به حمایت و هدایت متولیان امر نیاز دارد.

خبرگزاری شبستان-اصفهان: اخبار و اطلاع رسانی به عنوان مولفه های پیشرفت و توسعه همواره در جوامع مختلف مطرح بود و از گذشته تا به امروز نیز این موضوع در ایران مورد توجه مردم بوده و مطالعه نشریات جز یکی از برنامه های فراغتی مردم البته با سرانه کمتر محسوب می شود.

 

نشریات تخصصی از اینکه جنبه که مخاطبان خاصی دارد شاید اهمیت ویژه ای هم بین این گروه داشته و قطعا انتشار پی در پی آن مطالبه و پیگیری می شود.

 

نشریات تخصصی و رسانه های های بر خط در حوزه دین و اندیشه هم جایگاه خاصی بین مخاطبان خود و بخش زیادی از مردم جامعه به لحاظ بهره گیری از اخبار و همچنین محتوای مرتبط با مسائل روز دینی از مطالب آن بهره می گیرند.

 

تهیه و چاپ نشریه های متعلق به کانون های مساجد که بر اساس ضوابط مطبوعات کشور تنها مختص اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد است و گسترده محلی ندارد هم به نوعی نشریه تخصصی با مخاطبان خاص است که فعالیت های این مراکز را به تصویر می کشد و گاهی هم مطالبی را پیرامون آنچه مورد نظر اعضای این تشکل ها است را منتشر می کند.

 

فرآیند اخذ مجوز برای این نشریات در اوایل دولت یازدهم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی دنبال می شد اما توقف چند ساله این موضوع پیدا کرده و البته فراموشی یا کم توجهی به این اتفاق در بین دیگر رویدادهای فرهنگی و هنری هم موجب شده کانون ها کمتر به آن بپردازند.

 

گذری بر دوره های 10 سال پیش در ستاد کانون های مساجد کشور نشان می دهد که قبلا نشریات محلی مورد حمایت بوده و جشنواره رقابتی برای نشریات تجربی فرصتی برای تقویت این موضوع قلمداد می شد.

 

نشریات داخلی کانون های فرهنگی و هنری مساجد بستری برای آموزش خبرنگاری و انعکاس رویدادهای این مراکز است که به حمایت و هدایت متولیان امر نیاز دارد و در این خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تربیت نیروها خبرنگار می تواند سرمایه گذاری خوبی داشته باشد.

بد نیست که خبرگزاری ها و رسانه های محلی و ملی نیز در این مسیر نقش آفرینی داشته باشند که البته راه اندازی مدرسه های خبر اقدامی شایسته بوده و در همین جریان نقش بسزایی دارد.

گرچه نتایجی از فعالیت نشریات کانون های مساجد نداریم و بازدهی عملکرد آنان در تربیت نیروهای خبرنگار وجود ندارد اما نقش آفرینی آن ها در حوزه های رسانه ای را نمی توان انکار کرد و مطمنا از دل فعالان این حوزه افرادی وارد حوزه خبر شده اند.

 

*نشریات کانون های مساجد و آسیب کپی برداری

 

تنوع مطلب در بین نشریات کانون های مساجد بسیار دیده می شود و اگر همه این مجله ها را در کنار هم قرار دهیم شاید تبدیل به یک کتاب ارزشمندی بشود اما موضوع اینجاست که چقدر مطالب از تولیدات همین کانون ها و چقدر برگرفته از منابع دیگر و یا کپی شده است.

آسیب جدی بسیاری از نشریات فعالیت کپی برداری و بی توجهی به تولید مطلب است که این موضوع در بین نشریه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان یک آسیب دیده می شود چرا که فرصت را برای رشد افراد و نوشتن مطلب می گیرد.

این دسته از فعالیت های رسانه ای مثل نشریات تجربی کانون مساجد و یا نشریات دانشجویی بستری برای رشد استعداد و هم افزیی بین توانمندی ها است و نباید این مسئله به حاشیه برود.

 

*آموزش و حمایت از فعالیت رسانه ای کانون های مساجد

 

حمایت مادی و معنوی دو نیاز نشریات تجربی است که جنبه معنوی آن با آموزش و ارائه محتواهایی در این خصوص امکان پذیر و نشست های مشترک و جشنواره ها قطعا به این مقوله کمک خواهد کرد.

جنبه مادی حمایت هم که کاملا مشخص است و تامین هزینه چاپ و یا ارائه مجوز برای اخذ آگهی های فرهنگی و تبلیغاتی برای کسب درآمد است و یا اینکه مسیر و جریان آموزش ها به سمت خودکفایی این نشریه ها بررود.

نشریات الکترونیکی و اینفوگرافی ها هم نمونه ای از اقدامات نشریات تجربی هستند اما مسئله اینجاست که نشریه های مکتوب هم باید نقش آفرینی کنند و سهم مهمی هم در مقبولیت و ضرورت دارند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون پیرامون این موضوع مهم گفت: تربیت نیرو یکی از برنامه ها و ماموریت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد بوده و تربیت خبرنگار و فعال رسانه ای در دیگر رشته ها مثل عکاسی و طراحی نشریه هم در زمره همین موضوع قرار می گیرد.

«اقبال صالحی» ضرورت آموزش علاقه مندان به این رشته را مورد تاکید قرار داد و گفت: هزینه های چاپ روند افزایشی داشته و باید نسبت به این موضوع نیز فکر کرد.

وی یادآورشد: البته کانون های مساجد نیز تقویت و راه اندازی نشریات کانونی را جزئی از برنامه های فرهنگی و هنری این مراکز بدانند و در تامین هزینه ها مثل دیگر حوزه ها برنامه ریزی کنند.

 

*خبرنگار مسجدی حرکتی جدید در دنیای رسانه

 

یکی از عرصه های مهم در شرایط امروز و توسعه فناوری های نوین و تکنولوژی همین فعالیت در فضای مجازی است که باید بیشتر به آن توجه کرد.

شهروند خبرنگار واژه و اقدامی جدید و نهادینه شده که بسیاری با کمترین سواد رسانه ای هم وارد شده و در انعکاس رویدادها فعالیت می کنند اما آنچه مهم است ورود بچه های مسجد در این حوزه برای تبلیغ دین و بیان اتفاقات فرهنگی و هنری می باشد.

خبرنگار مسجدی حرکتی جدید در دنیای رسانه ای بود که امروز باید بر این موضوع تاکید بیشتری هم بشود و فعالیت هدفمند نیز صورت بگیرد.

اعضای کانون های مساجد که در این مسی فعال شده اند به قول خودشان خودباوری خاصی پیدا کرده و با اطلاع رسانی از فعالیت های کانون های مساجد توانسته اند دیگران را نیز جذب و یا فرصتی برای تبلیغ اندیشه های مهم دینی داشته باشند.

مدیر ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد اصفهان گفت: دوره های آموزشی خبرنگاری و خبرنویسی در اصفهان برای اعضای کانون های مساجد برگزار شده است.

حجت الاسلام «محمدرضا نیستانی» یادآورشد: این اقدام با همکاری خبرگزاری شبستان و خانه مطبوعات بوده و در سال گذشته نیز در قالب طرح ایران قوی این موضوع نیز به صورت ملی صورت گرفت.

وی اضافه کرد: فعالیت رسانه ای برای کانون های مساجد لازم و این موضوع امروز شکل و نقش جدیدی پیدا کرده که نیازمند آموزش بیشتر و هدف گذاری برای تربیت تعدادی نیرو مشخص می باشد.

 

کد خبر 1083256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha