محرم فرصت تبیین نسبت شیعه با سیره و مرام اباعبدالله (ع) است

حجت الاسلام الله اکبری گفت: باید به نسبت ما شیعیان با اعمال، مرام، سیره و رفتار امام حسین علیه السلام و بخصوص عزاداری‌های سالار شهیدان (ع) نگاه جدی و عمیقی داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نهضت عاشورا نيز به مثابه يک قيام تحول ساز در بستر تاريخ مبتني بر نظام انديشه اي و تحليلي امام حسين (ع) به وقوع پيوست اين قيام هدفمندي خلقت و آفرينش، باور به عليت در حوادث در کنار به رسميت شناختن نقش اراده و اختيار انساني در ايجاد تغييرات و مسووليت ديني در قبال حوادث و نگرشي يکپارچه نسبت به شناخت و تعريف «قدرت» به عنوان بخشي از حق و فهمي تاريخ ساز از حضور در هستي براي انسان را نشان مي دهد.

در واقع قابل تامل ترين موضوع در مورد نهضت امام حسين (ع)، نه نتيجه مقطعي و حتي نتايج اخلاقي آن بلکه درک عميق تاريخ سازي انسان هاي آگاه به موجوديت خود در هستي براي آينده است. لذا تبيين حرکت امام، ضرورت تامل در فلسفه و تاريخ از ديدگاه اسلام را مي طلبد و نيز اين حرکت يک جنبش پوياي تاريخ ساز با ماهيت ديني است که بدون در نظر گرفتن بعد جهاني تاريخي و نگاه پويايي شناسي اجتماعي يا جامعه شناسي تاريخي، جايگاه واقعي و تاريخي آن کمتر قابل درک است.

 

بنابراین گزارش حجت الاسلام دکتر الله اکبری، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به  لزوم تطبیق  رفتار و کردار شیعیان با سیره امام حسین(ع) گفت: در مورد شخصیت والای حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام به آسانی و به گزاف نمی توان سخن گفت اما می‌توان به موضوع مهم و اساسی نسبت ما شیعیان با اعمال، مرام، سیره و رفتار امام حسین علیه السلام و بخصوص عزاداری‌های سالار شهیدان  نگاه جدی و عمیقی داشت.

 

این کارشناس مذهبی با تبیین اختلاف نظر عالمان شیعی پیرامون تفسیر واقعه عاشورا تصریح کرد: بر این اساس از گذشته های دور تاکنون یک اختلاف نظر مهم در میانه عالمان و بزرگان شیعه در خصوص ورود و نگاه به قیام اباعبدالله الحسین علیه السلام وجود داشته است. برخی از از اندیشمندان و عالمان مذهب شیعه نگاه به عاشورا را از دریچه هدف انگیزش قیام تبیین کرده و درس هایی مانند ستم ستیزی، ظلم ناپذیری، مطالبه حقوق، مطالبه عدالت، مطالبه رفع انواع تبعیض و فساد را استنباط می کردند.

 

وی با بیان این مطلب که هدف مندی در حماسه عاشورا مدخل ورود برخی از عالمان شیعی به این حادثه بزرگ است؛ عنوان کرد: در واقع این دسته از عالمان شیعه اهداف و انگیزه قیام امام حسین علیه السلام را مدخل ورود و شناسایی این قیام مقدس قرار می‌دادند.

 

حجت الاسلام الله اکبری با اشاره به نگاه دیگر عالمان شیعی بر مبنای نکوداشت حماسه عاشورا افزود: برخی دیگر از عالمان شیعه نگاه دیگری به حماسه عاشورا دارند آنها برخی از روایات اهل بیت علیهم السلام و معصومین سلام الله علیهم اجمعین را مبنای  ورود به قیام امام حسین علیه السلام قرار می دهند. برهمین اساس در برخی از روایات منقول از ائمه معصومین علیهم السلام بر بزرگداشت، نکوداشت و تکریم و فداکاری امام حسین علیه السلام در روز عاشورا تاکید شده است.

کد خبر 1083520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha