حجت الاسلام سید «صادق ابطحی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان به برنامه ریزی های جدید مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان اشاره کرد و اظهارداشت: در دوره جدید مدیریتی این مرکز تفاهم نامه و اقدامات مشترکی در حوزه مساجد با محوریت مرکز رسیدگی به امور مساجد شکل گرفته که در احیا کارکرد این مراکز سهم خواهد داشت.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان افزود: مساجد بستری برای روشنگری اجتماعی و آگاهی بخشی پیرامون مسائل مختلف جامعه هستند و باید از این بستر برای آموزش عمومی استفاده کرد که در این راستا نهاد های مرتبط با حوزه مسجد را کنار همدیگر جمع خواهیم کرد.
وی ادامه داد: آموزش مردم از طرف نهادهای متولی و ادارات و نهادها ضروت دارد که نشست هایی با دستگاه ها برگزار شده و خود متولیان مساجد نیز در این خصوص اقدام کنند.
حجت الاسلام ابطحی ادامه داد: کمک به رفع اختلافات مردمی از طریق مساجد یکی از برنامه های پیش رو است تا با کمک افراد معتمد و حقوق دانان به رفع چالش های بین افراد اختلاف حل شود و آنان دعوای خود را در مسجد رفع کنند و در غیر این صورت به محاکم بروند.
وی یادآورشد: برخی اوقات بین متولیان حوزه های مختلف مسجد اختلافی پیش می آید که برای این موضوع نیز شورایی متشکل از نهادهای متولی مثل بسیج و فرهنگ و ارشاد اسلامی و مراکز رسیدگی به امور مساجد تشکیل و به رفع آن کمک خواهد کرد.
حجت الاسلام ابطحی به ساماندهی وضع احکام هیات امنا و ائمه جماعات اشاره کرد و اظهارداشت: بیش از پنج هزار مسجد در استان اصفهان وجود دارد که بخش زیادی از آن ها فعال بوده و هیات امنا آنان ساماندهی شده که علاوه بر معرفی افراد توسط امام جماعت برای عضویت در هیات امنا مسجد گروهی نیز برای رصد توانمندی و وضعیت آن ها کار تحقیقی نیز انجام می دهند.
*رفع نیازهای مالی مساجد با استفاده از موقوفات
با اشاره به اینکه مساجد توسط مردم مدیریت می شوند و بودجه دولتی ندارند، تصریح کرد: رفع نیازهای مالی مساجد با استفاده از موقوفات بسیار کارساز است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان یادآورشد: در برخی از مواقع مسجد با داشتن موقوفه ولی دچار مشکل مالی شده که به روز رسانی موقوفه و درآمدزایی آن نقش مهمی دارد.
وی اضافه کرد: وقف مکان برای درآمدزایی مسجد و تامین بخشی از نیازهای آن لازم است و از طرفی هم مردم برای تامین نیازها مشارکت کنند.
نظر شما