سازه جدید «تل زینبیه» به مرحله نماکاری رسید+عکس

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کربلا از آغاز عملیات نماکاری سازه جدید مقام حضرت زینب(تل زینبیه) خبر داد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، محمدرضا بنی اسد راد گفت: براساس طرح جامع توسعه حرم حسینی که فاز نخست آن بنام صحن حضرت زینب(س) در حال اجراست، بنای کوچک و قدیمی مقام حضرت زینب(س) مشهور به تل زینبیه تخریب شد و سازه جدید با معماری خاص در حال ساخت است.


بنی اسدی راد با اعلام اتمام عملیات سفت‌کاری سازه جدید تل زینبیه و آغاز نماکاری آن همزمان با ایام سوگواری سالار شهیدان گفت: براساس طرح جدید، زیربنای مقام حضرت زینب(س) از 300مترمربع به بیش از 3هزارمترمربع در 2 طبقه زیرسطحی و دو طبقه روی زمین گسترش می‌یابد که فضای زیارتی و رفاهی مناسبی را برای عبادت، بیتوته و عزاداری زائران فراهم می‌کند.


رئیس ستاد بازسازی عتبات کربلا با بیان اینکه براساس روایات، حضرت زینب(س) روز عاشورا در حوالی این مکان و بر بلندای تپه‌ای به صحنه جنگ نگاه کرده و در مصیبت شهادت سالار شهیدان مرثیه سرایی کرده‌اند، تصریح کرد: براساس طرح جدید، شکل نمادینی از تپه(تل) نیز در کنار سازه جدید اجرا خواهد شد. 


وی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت پیشرفت فاز نخست طرح توسعه حرم مطهر امام حسین(ع) مزین بنام صحن و شبستان حضرت زینب(س) پرداخت و گفت: با حمایت‌های خیران و کمک‌های مادی و معنوی دوستداران اهل بیت علیهم السلام، عملیات سفت‌کاری و اجرای سازه بتنی فاز نخست این طرح بزرگ در بسیاری از بخش‌ها مانند مهمانسرا، سرویس‌های بهداشتی و موتورخانه به مراحل پایانی نزدیک شده است.


وی با بیان اینکه طرح جامع توسعه حرم مطهر سیدالشهدا (ع) ٣٨هکتار است افزود: این طرح که پیرامون حرم مطهر امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) و فضای بین الحرمین احداث می‌شود، دارای سه صحن اصلی شامل صحن امام حسین (ع)، صحن حضرت زینب (س) و صحن امام زمان (عج) است.


بنی اسدی راد با بیان اینکه اکنون فاز نخست از طرح جامع در محدوده 5 هکتاری مزین بنام صحن حضرت زینب(س) در حال احداث است افزود: این فاز در محدوده بین خیابان باب قبله، خیابان شهدا و خیابان جمهوری واقع شده که براساس شواهد تاریخی، همان مکان واقعه عاشوراست.


رئیس ستاد بازسازی عتبات کربلا گفت: فضاهای زیارتی صحن حضرت زینب (س) شامل شبستان‏‌های رو سطحی و زیر سطحی به همراه مجموعه‌های خدماتی است که حدود ۴۵ هزار متر مربع را شامل می‏‌شود.


وی گفت: فضاهای غیر زیارتی نیز با مساحتی حدود ۱۱۸ هزار مترمربع شامل ساختمان اداری، ساختمان مضیف، موزه و کتابخانه، موتورخانه مرکزی و تونل است.


وی افزود: امکانات خدماتی و رفاهی مناسبی برای زائران مانند ۸۵۰ چشمه سرویس بهداشتی و ۱۲۰ چشمه دوش در حال ساخت است.


بنی اسدی راد با اشاره به فرصت معنوی مشارکت در توسعه عتبات به‌عنوان یک صدقه جاریه و باقیات الصالحات گفت: همه ساله در این ایام، محبان اهل بیت به شکل‌های مختلفی مانند تشرف به عتبات، برپایی موکب و تکیه عزاداری و گستردن سفره اطعام، ارادت خود را به آستان سالار شهیدان نشان می‌دادند اما امسال با توجه به محدودیت‌های بهداشتی و منع اجتماعات، از دوستداران اهل بیت دعوت می‌کنیم تا بخشی از نذر خود را در کنار کمک‌های مومنانه به توسعه حرم حسینی اختصاص دهند.


وی افزود: سوگواران حسینی و خیران می‌توانند با مراجعه به تارنمای ستاد بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form یا شماره‌گیری کد دستوری ستاره 72 مربع کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهداء کنند.


رئیس ستاد بازسازی عتبات کربلا به بازگشت برکت نذر خیران حرم‌ساز به چرخه اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: عمده مصالح استفاده شده در ساخت صحن حضرت زینب (س)، از داخل کشور تأمین می‌شود که بخشی از آن مربوط به مصالحی است که توسط افراد خیر، به ستاد بازسازی عتبات اهدا می‌شود و قسمت عمده آن هم در داخل کشور خریداری و به عراق منتقل می‌شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 1084788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha