​عدم مشاهده بیمار مبتلا به قارچ سیاه در گیلان/ این بیماری مسری نیست

سالاری با بیان اینکه در پیک پنجم کرونا بیمار مبتلا به قارچ سیاه در گیلان نداشتیم گفت: بیماری قارچ سیاه واگیردار نیست و مردم نباید نگران باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان سالاری» شامگاه یکشنبه(7 شهریور) در برنامه گفت‌وگوی خبری اظهار داشت: با حضور مقام عالی وزارت 32 پروژه طرح تحول نظام سلامت در تمام شهرستان‌های گیلان با اعتباری معادل 490 میلیارد تومان در چند ماهه گذشته افتتاح شد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از تجهیز بیمارستان‌های استان به سی‌تی‌ اسکن، سونوگرافی، رادیولوژی و اکسیژن‌ساز خبر داد و تصریح کرد: نزدیک به 30 دستگاه اکسیژن ساز و شمار زیادی مخزن اکسیژن در بیمارستان‌های گیلان توزیع شده و حدود 40 میلیاد تومان تجهیزات آزمایشگاهی به این مراکز درمانی اضافه شد.

 

سالاری در ادامه افزایش شدت بیماری کرونا و انتشار سریع را از جمله ویژگی‌های سویه جدید کرونا که موجب بروز موج پنجم شد خواند و تصریح کرد: در پیک پنجم مصرف اکسیژن در بیمارستان‌های گیلان افزایش پیدا کرد به طوری‌که مجبور شدیم 30 تن از سایر استان‌‌ها نظیر تهران و اصفهان وارد کنیم.

 

وی افزایش 100 تخت در سوله پیش بیمارستانی لاکان با اعتبار 70 میلیارد تومان برای بستری کردن بیماران کرونایی را هم مورد اشاره قرار داد و اذعان کرد: 56 تخت ویژه هم در بیمارستان حشمت رشت با اعتباری معادل 31 میلیارد تومان و 23 تخت آی‌سی‌یو در بیمارستان پورسینا راه‌اندازی کردیم.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه یک بیمارستان 64 تخت خوابی هم با همکاری ارتش ظرف مدت یک هفته در رشت افتتاح شد اضافه کرد: در هفته دولت امسال نیز نه پروژه با 45 میلیارد تومان اعتبار هزینه شد و در آینده نزدیک 47 پروژه در حوزه بهداشتی و اورژانس افتتاح خواهیم کرد.

 

سالاری از کاهش 20 درصد بیماران بستری و سرپایی بیمارستان‌های گیلان در یک هفته گذشته و سیر نزولی بیماری خبر داد و افزود: در حال حاضر نزدیک به هزار و 660 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های گیلان بستری هستند که نزدیک به 208 نفر آن‌ها در بخش آی سی یو تحت مراقبت هستند.

 

وی با اشاره به اینکه هم‌اینک با خرید سرم و اختصاص آن به بیمارستان‌ها کمبودهای گیلان از این حیث جبران شده است گفت: در مورد بیماری قارچ سیاه که اخیرا شایع شده باید گفت عامل این بیماری گونه‌ای است که در محیط وجود دارد و افرادی که دیابتی بوده و از کورتون استفاده می‌کنند یا ضعف سیستم ایمنی دارند این قارچ وارد مخاط بینی شده و بینی، چشم و صورت را درگیر می‌کند.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بیماری قارچ سیاه واگیردار نیست از مشاهده یک مورد بیمار مبتلا به این بیماری در گیلان در فروردین ماه خبر داد و اظهار داشت: در پیک پنجم کرونا بیمار مبتلا به قارچ سیاه در گیلان نداشتیم اما مردم نباید نگران این بیماری باشند و بهترین کار این است که از ماسک استفاده کنند.

 

سالاری با بیان اینکه 40 مرکز واکسیناسیون توسط دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال راه‌اندازی بوده و 23 مرکز هم در حال فعالیت است افزود: استفاده از ظرفیت سپاه و بسیج و مساجد محلات برای تسریع در امر واکسیناسیون از جمله اولویت‌های مهم دانشگاه علوم پزشکی گیلان محسوب می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه نوع جهش یافته ویروس کرونا در 40 کشور دنیا از جمله ترکیه، قطر و هند دیده شده است تصریح کرد: اگر پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت نشود امکان دارد گونه جدید در داخل کشور شیوع پیدا کند بنابراین لازم است مردم شیوه‌نامه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از واردات یک میلیون و 70 هزار دوز واکسن به داخل استان سخن گفت و با اشاره به اینکه تاکنون 650 هزار دوز اول و 340 هزار دوز دوم به مردم گیلان تزریق شده است افزود: افرادی که در گیلان باید واکسینه شوند نزدیک به دو میلیون نفر است و 32 درصد افراد بالای 18 سال سن واکسینه شده‌اند.

 

سالاری فعالیت 180 مرکز واکسیناسیون در گیلان را متذکر شد و با بیان اینکه برخی از این مراکز تجمیعی است عنوان کرد: در سطح شهر رشت 23 مرکز واکسیناسیون فعال است و در حال پیگیری هستیم تا به زودی 23 مرکز دیگر هم در مرکز استان راه‌اندازی شود.

 

وی با تاکید بر اینکه هر دو دوز واکسن تزریقی به افراد باید از یک نوع باشد خاطرنشان کرد: ما با تمام مادران 35 سال و مادرانی که بیماری زمینه‌ای باشد جهت تزریق واکسن تماس می‌گیریم از طرفی اگر بیماری با فردی که کرونا داشته در تماس بوده و یا علایم کرونا داشته باشد باید چهار تا شش هفته صبر کند و مجدد برای تزریق واکسن اقدام کند.

کد خبر 1089541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha