نصب  یک هزار و ۳۰۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های همدان

ستوده گفت: ۵ هزار و ۳۰۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه ها نصب شد که خود به اضافه برداشت چاه‌های غیرمجاز جلوگیری کرد.

«منصور ستوده » در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در همدان با بیان اینکه برنامه سازگار با کم آبی تنظیم شده و باید بر اساس آن جلو برویم تا طبق قانون برنامه ششم توسعه بتوانیم در چند سال آینده افت آب‌های زیرزمینی را ثابت کنیم خاطرنشان کرد: با توجه به عملکرد خوب استان که از سال 93 طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی را اجرایی کرد و در ادامه طرح سازگار با کم آبی را پیش برد، تقریبا 4 هزار و 800 حلقه چاه غیرمجاز با همکاری دستگاه قضایی پرو مسدود المنفعه شدند و حاصل این اقدام آن بوده که اجازه ندهیم 290میلیون متر مکعب آب بیشتر برداشت شود.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان ادامه داد: اتفاق دیگر این بود که 5 هزار و 300 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه ها نصب شد که خود به اضافه برداشت چاه‌های غیرمجاز جلوگیری کرد.

 

وی با اشاره به اینکه این عوامل باعث شده از سال 93 هیدروگراف دشت‌ها و یا سطح چاه‌های آب زیرزمینی که هر سال یک متر پایین می‌رفت، بهبود یابد گفت: در برخی دشت‌ها این سطح آب زیرزمینی بالا آمده و در برخی دشت‌ها مانند کبودراهنگ روند ثابتی گرفته و آنچنان افتی نداشته که امیدواریم با اجرای برنامه‌های مورد نظر طبق افق دید مشخص شده منابع آب زیرزمینی را بهبود دهیم.

 

ستوده گفت: این اقدامات از سوی ما انجام شده و به موازات آن نیاز است سازمان جهاد کشاورزی نیز اقداماتی را انجام دهد که جلوی افت آب را بگیریم.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با اشاره به اینکه در قالب سه طرح ملی، ملی ـ استانی و استانی طرح‌های عمرانی در حال اجرا است خاطرنشان کرد: بیشترین اعتبارات مربوط به ملی و ملی ـ استانی است و اعتبارات استانی بسیار اندک است.

 

وی به پروژه‌های شاخص استان وشرکت آب منطقه ای اشاره کرد و افزود: در حال حاضر پروژه آبرسانی به شهر همدان از سد تالوارو نیز آبرسانی به ملایر از سد کلان، آبرسانی به تویسرکان از سد سرابی، تصفیه خانه آب شرب ملایر، تصفیه خانه آب شرب تویسرکان، احداث سد خرمرود و گرین، سد نعمت آباد، تکمیل و تجهیز شبکه‌های اندازه گیری آب‌های زیرزمینی و سطحی، مرمت و بازسازی تاسیسات آبی، ساماندهی و لاروبی رودخانه‌ها به عنوان پروژه های مهم و اثرگذار شرکت آب منطقه ای در استان هستند.

 

110 میلیارد تومان اعتبارات آب منطقه ای همدان

 

ستوده با بیان اینکه گاهی هم اعتباراتی از محل مدیریت بحران یا تنش‌های آبی، مثلا در شرایط بحرانی امسال از تهران اختصاص یافته است خاطرنشان کرد: قریب به 110 میلیارد تومان اعتبارات امسال بوده که عمده‌ترین و بزرگترین آن طرح آبرسانی به شهر همدان با اعتبار 70 میلیارد تومان بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه در راستای سیاست‌های دولت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌ها استفاده شد که می‌توان به عملیات دو تصفیه خانه آب شهرستان تویسرکان و ملایر اشاره کرد گفت:  این دو طرح به صورت قرارداد بی او تی است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان بیان کرد: در این راستا تصفیه خانه آب شرب ملایر افتتاح شده و در حال بهره‌برداری است و امیدواریم تصفیه‌خانه آب شرب تویسرکان نیز تا پایان شهریور ماه افتتاح و بهره‌برداری شود.

 

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری دو سد استان توسط بخش خصوصی از طریق ماده 50 افزود: دولت 316 میلیارد تومان تسهیلات برای احداث سد خرمرود تویسرکان توسط بخش خصوصی تضمین کرده است که در حال حاضر 42 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

ستوده با بیان اینکه سد گرین نهاوند نیز از طریق بانک‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود که دولت 337 میلیارد تومان تسهیلات به سرمایه گذاران پرداخت خواهد کرد افزود: قرار است 19میلیون متر مکعب آب شرب و 3 میلیون متر مکعب آب صنعت از طریق این سد تامین شود که در حال حاضر 14 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با اشاره به آمار چاه‌های غیرمجاز در استان گفت: بر اساس طرح آماربرداری تقریبا بر اساس آخرین اطلاعات توسط 13 گروه اکیپ گشت و بازرسی، 7هزار حلقه چاه غیرمجاز طی چند سال اخیر شناسایی شده که بخشی از آنها پر و مسدود المنفع شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه دو موضوع عمق و آب‌دهی این چاه‌ها مورد توجه است افزود: از مجموع 7 هزار حلقه چاه، 3 هزار و 531 حلقه کمتر از 20 متر عمق دارند که 50 درصد کل آمار را شامل می‌شوند و درصورتی که آسیبی ندارند اما باعث شدند آمار بالا رود.

 

ستوده با اشاره به اینکه به لحاظ دبی 4 هزار و 998 حلقه از این چاه‌ها یعنی 71 درصد چاه‌های شناسایی شده کمتر از 5 لیتر در ثانیه آب دارند و دبی کم است گفت: 2 هزار و 345 حلقه از چاه به اسم چاه غیرمجاز نیستند و به نام چاه‌های فاقد پروانه بوده‌اند که طبق قانون سال 89 مجلس شورای اسلامی این چاه‌ها باید ساماندهی شوند.

 

وی با اشاره به اینکه این اقدام صورت گرفته و برخی پروانه گرفتند و برخی در حال انجام اقدامات هستند و در مجموع این چاه‌ها قرار نیست کشاورزی کنند بیان کرد: تعدادی از این چاه‌ها برای حفظ باغات به کار می‌ورند اما بخشی قرار نیست برای کشاورزی سنتی فعالیت کنند و صرفا باید به سمت صنایع کم آب بر نظیر مرغداری، گلخانه و ... بروند.

 

خطر عدم تامین 70 درصد آب شرب همدان در مهر و آبان

وی با بیان اینکه تامین آب شرب شهر همدان با توجه به شرایط خشکسالی بسیار مورد توجه است بیان کرد: در مهر یا آبان ماه متاسفانه ذخیره سد اکباتان و آبشینه را از دست می دهیم که این دو سد تامین کننده 70 درصد آب شرب شهر همدان را برعهده دارند.

 

ستوده با اشاره به اینکه اگر مصرف آب شرب همدان را یک هزار و 700 لیتر برثانیه بدانیم، یک هزار و 200 لیتر آن از دو سد موجود از دست می رود گفت: به دنبال این هستیم که منابع آب جایگزین پیدا کنیم که اقداماتی آغاز و جلسات مختلفی برگزار شده است.

 

وی با اشاره به اینک باید بتوان برنامه‌ریزی و منابع آب را تامین کرد بیان کرد: ناگزیر هستیم در شرایط خشکسالی که رودخانه‌ها پشت دریاچه‌ها آورده ندارند انتقال آب انجام دهیم و از طرفی هم مردم باید درک کنند چرا که شرایط نرمالی وجود ندارد و نیاز به مصرف بهینه آب است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1093984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha