بنیادی که در همدان برکت می آورد

روند احیای کارخانه های راکد و تعطیل شده با مشارکت و سرمایه گذاری بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام درهمدان جهش گرفته و بسیاری از کسب و کارهای خرد را جان بخشیده است.

خبرگزاری شبستان - همدان- ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، یکی از نهادهای حاکمیتی است که تحت فرامین مقام معظم رهبری فعالیت می‌کند. این ستاد در سال ۱۳۶۸ به فرمان امام (ره) تأسیس شد. اجرای اصل 49 قانون اساسی اصلی‌ترین وظیفه این نهاد می‌باشد. این نهاد طی سال‌های اخیر با دو هدف پیشرفت و محرومیت‌زدایی با اولویت مناطق محروم کشور به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

در سال 86 با تاسیس بنیاد برکت، فعالیت‌های اجتماعی ستاد توسعه یافت و در باب مدرسه سازی، مسجد، تامین مسکن محرومین و خدمات فرهنگی، بهداشتی و غیره وارد فعالیت شد.

تصور جان گرفتن برخی از کارخانه های تعطیل شده که چرخ تولیدشان سال های سال زنگار گرفته در همدان تا پیش از ورود و سرمایه گذاری بنیاد برکت بیهوده و امری محال بوده است.

چرخ تولید کارخانه هایی با حمایت بنیاد برکت گریس کاری شد که حتی بسیاری از متولیان آن رونق دوباره آن را یک آرزو قلمداد می کنند.

معاون مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان همدان گفت: طی چند سال گذشته حدود 520 میلیارد تومان از محل خدمات بنیاد برکت صرف ساخت مدرسه، مسجد، مسکن محرومین، تکمیل و تجهیز بیمارستان و کمک به  رونق بنگاه‌های خرد شده است.

علی چهاردولی با اشاره به خدمات انجام شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد برکت در استان همدان، افزود: در چند سال اخیر با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده از محل اعتبارات ستاد 70 باب مدرسه با 150 کلاس درس و اعتباری بالغ بر 40 میلیارد تومان، تکمیل و تجهیز 2 باب مسجد با اعتباری بالغ بر 24 میلیارد تومان، ساخت 17 باب مسکن محرومین و تکمیل بیمارستان آیت‌الله بهاری شهر بهار با اعتباری بالغ بر 7 میلیارد و 400 میلیون تومان، تامین و تکمیل 7 باب خاله عالم در روستاهای شهرستان ملایر، تکمیل و ساخت کتابخانه فامنین و مریانج، حمایت از طرح‌های اقتصادی بنگاه محور با 73 میلیارد و 500 میلیون تومان و توزیع ویلچر، لوازم ورزشی و غیره از مهمترین اقدامات بوده است.

وی از فعالیت بیمه برکت در روستاها خبر داد و گفت: در حال حاضر  5 هزار بیمه نامه مسئولیت روستایی صادر شده است.

 

مهاجرت معکوس روستاییان یکی از اهداف ستاد اجرایی فرمان امام(ره)

چهاردولی مشارکت در کمک‌های مومنانه را از دیگر اقدامات ستاد و بنیاد برکت اعلام کرد و افزود: از شروع کرونا تا به امروز حدود 30 میلیارد تومان کمک مومنانه با همکاری گروه‌های اجتماعی، مددکاری، جهادی، بسیج محلات و کانون‌های مساجد شامل بسته‌های غذایی، پخت غذای گرم و تهیه جهیزیه صرف شده است.

وی اظهار داشت: یکی از فعالیت‌های عمده دراستان بحث اشتغالزایی خرد در روستاها بود که بسیار حائز اهمیت است.

چهار دولی با بیان اینکه 900 شغل در شهرستان اسدآباد و نهاوند ایجاد کرده‌ایم، یادآورشد: ملایر و تویسرکان و کبودرآهنگ نیز در سال 1400 جز برنامه‌های اشتغالزایی بنیاد برکت قرار گرفته‌اند.

 وی در ادامه افزود: برای 20 رسته شغلی، در روستاها وام‌های 40 میلیون تومانی با 4 درصد سود و تنفس یک ساله پرداخت شده است که این رسته‌ها شامل پرورش دام سبک و سنگین، پرورش شتر مرغ، بوقلمون و ماکیان، قارچ، زنبورداری و گلخانه و مشاغل خدماتی، مانند صنایع دستی، سوپرمارکت، پیرایش و لوازم خانگی، کشت گیاهان دارویی و موسیر است.

معاون مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان همدان یکی از اهداف بنیاد و ستاد اجرایی را مهاجرت معکوس روستاییان اعلام کرد و اظهار داشت: برنامه‌های متعددی با شعار «به روستا برمی‌گردیم» ارایه شده است.

چهار دولی با اشاره به تسهیلات پرداخت شده در شهرستان‌ها نیز گفت:  در شهرستان ملایر برای ایجاد 150 شغل با اعتباری بالغ بر 6 میلیارد تومان پرداخت شده که تا پایان سال برای ایجاد 300 شغل با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.

وی در بخش دیگر سخنان خود، به دیگر اقدامات صورت گرفته در شهرستان‌ها اشاره کرد وافزود: کمک خرید دستگاه زباله سوز شهرستان اسدآباد و تکمیل و راه‌اندازی مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی 2 و نیم میلیارد تومان تاکنونهزینه شده است.

بیش از 124 هزار هکتار از اراضی در10 شهرستان زیرکشت دیم قرارگرفتند

چهاردولی حمایت از کشت دیم و آیش در استان همدان را نیز از دیگر اقدامات اعلام کرد و یادآورشد: ازسال1399 تا 1400 بیش از 124 هزار هکتار از اراضی در10 شهرستان و با همراهی 10 هزار کشاورز زیر کشت دیم قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این حمایت‌ها از کشت دیم، مرحله کاشت، داشت، برداشت و نظارت عالیه ونگهداری را شامل می‌شود، تصریح کرد: سال جاری افزایش 57 هزار تن محصولات دیم در استان را با توجه به سرمایه‌گذاری 46میلیارد و 700 میلیون تومانی را پیش‌بینی کرده بودیم که متاسفانه به دلیل کمبود بارش‌ها علیرغم هزینه‌های انجام شده به هدف تعیین شده دست پیدا نکردیم.

چهاردولی یادآورشد: برای سال زراعی آتی 290هزار هکتار از اراضی دیم را با همکاری جهاد کشاورزی از مرحله خرید بذر، کاشت، داشت و برداشت ورود خواهیم کرد و حمایت‌های لازم را از کشاورزان خواهیم داشت.

 وی با بیان اینکه قشر ضعیف کشاورزان، دیم‌کاران هستند، افزود: ستاد با برنامه‌های خود می‌تواند امنیت غذایی را تامین کند و هم حمایتی از این کشاورزان داشته باشد.

چهاردولی در بخش دیگر سخنان خود به تفاهم نامه با استانداری همدان اشاره کرد و گفت: این تفاهم نامه سه ساله است و ستاد تا سه سال آینده 2 هزار و 218 میلیارد تومان برای اجرای دوهزار 156طرح سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

وی در بحث توانمندسازی اقتصادی از طریق اجرای طرح‌های خرد و متوسط نیز، خاطرنشان‌ساخت: یک هزار و530طرح خرد و متوسط با اعتباری بالغ بر 330 میلیارد تومان با هدف ایجاد 5هزار 700 شغل ایجاد خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به دیگر طرح‌هایی که منجر به اشتغال می‌شوند، تصریح کرد: شش طرح با اعتباری بالغ بر 1500 میلیارد تومان با اشتغال حدود 2هزار نفر توسط گروه توسعه اقتصادی تدبیر ستاد انجام خواهد شد که در حال پیگیری آن هستیم.

چهاردولی اشاره‌ای نیز به ایجاد مرکز دامپروری 2 هزار راس  دام شهرستان نهاوند داشت و افزود: این طرح با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد تومان است که مکاتبات آن انجام شده و دنبال این هستیم که جهاد کشاورزی و منابع طبیعی زمین مورد نیاز این دامپروری  را به ستاد تخصیص  دهند که حدود 22 هکتار زمین برای این طرح مورد نیاز است.

اجرای پروژه 110 واحدی در همدان

معاون مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)  و بنیاد برکت در استان همدان با اشاره به پروژه 110 واحدی واقع در چهار راه میدان بار تصریح کرد:عملیات اجرایی این پروژه را شرکت بهساز کاشانه ستاد به عهده دارد که اراضی آن تامین و پروانه ساخت گرفته شده که به زودی کار اجرایی آن آغاز خواهد شد.

چهاردولی از احداث یک باب کارخانه تولید تجهیزات پزشکی و دارویی طبق مفاد تفاهم نامه در استان خبر داد و افزود: یکی از پروژه‌های عظیمی که در استان توسط ستاد دنبال می‌شود احداث کارخانه تولید تجهیزات پزشکی و دارویی با اعتباری بالغ بر 800 میلیارد تومان است که توسط شرکت دارویی برکت اجرایی خواهد شد.

وی طرح فرآوری و بسته بندی و شناسنامه دار کردن حداقل 50 تن بذور اسانس‌دار را از دیگر برنامه‌های ستاد اعلام کرد و یادآورشد: به طور مثال فرآوری کشت بذر گشنیز در نهاوند جز این طرح محسوب می‌شود.

چهاردولی افزود: احیای کارخانجات غیرفعال یا نیمه فعال ازدیگر برنامه‌های ستاد و بنیاد برکت با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان با اشتغال 300 نفر است که توسط کلینیک احیای صنعت ستاد اجرایی می‌شود که نمونه آن مرغ ماکیان قهاوند، که به صورت مشارکتی با اعتباری بالغ بر 7 و نیم میلیارد تومان، احیا شده و فعالیت آن از سر گرفته شده است.

وی در ادامه با اشاره به بند سه تفاهم نامه، نیز گفت: 4 طرح جامع دانش‌بنیان با اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان با اشتغال 2400 نفر توسط موسسه دانش بنیان برکت با مشارکت استانداری در بخش گیاهان دارویی و فناورانه و نو آورانه اجرا خواهد شد.

چهار دولی یاد آور شد: ستاد فرمان امام (ره) زمین مورد نیاز این طرح را به متراژ 18 هزار متر به موسسه دانش بنیاد برکت اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه 615 پروژه زیر بنایی و عمرانی با اعتباری بالغ بر 219 میلیارد تومان یکی از بندهای این تفاهم نامه است، خاطرنشان‌ساخت: طرح اقدام مسکن ملی هم در این بند گنجانده شده است.

چهاردولی در ادامه به دلایل تاخیر در طرح مسکن ملی در استان اشاره کرد و افزود: دلیل تاخیر مسکن ملی درهمدان، پروژه480 واحدی شهرک فرهنگیان به دلیل مشکل سست بودن خاک این منطقه قابلیت ساخت و ساز در آن نیست در حالی که همه مباحث پروانه و عوارض آن پرداخت شده و لازم به ذکر است که با یک شرکتی رایزنی کردیم که زیر سازی آن انجام شود و همچنین پروژه 104 واحدی شهرک مدنی که تا یک ماه آینده ساخت آن شروع می‌شود.

وی با اشاره به چگونگی واگذاری این واحدها به متقاضیان نیز، یادآورشد: ما به عنوان پیمانکار و کارگزار هستیم و در واگذاری این واحدها نقشی نداریم و افراد از طریق مسکن و شهرسازی می‌توانند ثبت نام کنند.

رییس اداره اجتماعی ستاد اجرای فرمان امام (ره) نیز در این نشست گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به عنوان کمک به دولت وارد مسایل اجتماعی و اقتصادی شده و به دنبال رفع محرومیت و ایجاد اشتغال در مناطق محروم است.

اجرای بیش از 20 هزار طرح حمایتی و معیشتی

حمید رضا صلح جو با اشاره به اینکه 20 هزار و 450 طرح حمایتی و معیشتی، ورزشی  و بهداشتی با اعتباری بالغ بر 12 و نیم میلیارد تومان در حال انجام است، افزود: پوشش بیمه آتش سوزی واحدهای مسکونی روستایی  به میزان 30 درصد که به همت ستاد اجرای فرمان امام در حال انجام است.

وی با بیان اینکه هیچ کدام از برنامه‌های ستاد ارتباطی با برنامه‌های قوای سه گانه ندارد، یادآورشد: ستاد اجرایی امام و بنیاد برکت به صورت مستقل پروژه‌ها را پیگیری می‌کند.

صلح جو یادآورشد: برای طرح توانمندسازی خانواده‌های بی‌بضاعت برنامه‌های مختلفی داریم و هدف ستاد و بنیاد برکت در واقع رفع محرومیت‌زدایی  و اشتغالزایی خرد و خانگی است که با اجرای طرح  "سهاب و آسمان" در روستاها پیگیرهستیم.

وی با بیان اینکه طرح "به روستا برمی‌گردیم" یکی از مهمترین طرح‌های ستاد است که  در تفاهم‌نامه با استانداری اعتباری بالغ بر 2هزار و 200 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

صلح جو با اشاره به کمک‌های مومنانه به محرومین نیز گفت: بیش از 200 الی 300 هزار بسته کمک‌های مومنانه بین نیازمندان توزیع کرده‌ایم که این توزیع با همکاری نیروهای جهادی انجام شده است.

وی از پرداخت تسهیلات 40 الی 60 میلیون تومانی به روستاییان خبرداد و افزود: تسهیلاتی که توسط ستاد پرداخت می‌شود با کمترین بروکراسی اداری است و با کمترین هزینه بهره در اختیار روستاییان قرار می‌گیرد.

رییس اداره اجتماعی ستاد فرمان امام در استان همدان در پایان خاطرنشان‌ساخت: ستاد به صورت سالانه برنامه‌هایی را در راستای اشتغالزایی روستایی و ماندگاری روستاییان و نجات بنگاه‌هایی که دچار رکود شده‌اند، ارایه می‌دهد.

 

 

 

گزارش: سمیرا قادری

کد خبر 1093992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha