تجلیل بنیاد فرهنگی البرز از ۵۹ چهره با اعطای جایزه البرز ۱۴۰۰

مراسم اعطای جایزه البرز ۱۴۰۰ با حضور ۶ دانشمند برتر این جایزه برگزار شد و همچنین از ۵۳ نخبه دیگر به صورت غیرحضوری تجلیل به‌عمل آمد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف،مهندس حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در این مراسم که به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: جایزه البرز موسوم به نوبل ایرانی با پیشینه‌ای 60 ساله از اندیشه و سرشت پاک مرحوم حسینعلی البرز نشأت گرفته است و تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان، دانشجویان و دانش‌آموزان ایرانی مورد حمایت و تشویق بنیاد فرهنگی البرز قرار گرفته اند.

 

 

دبیرکل جایزه البرز تأکید کرد: در سال 1400 شاهد اعمال تغییراتی در بخش نخبگان جایزه البرز هستیم که «طراحی ساختار دبیرخانه جایزه البرز»، «افزایش رقم نقدی جایزه البرز» و «تغییر نحوه انتخاب نفرات برتر و منتخبین جایزه البرز» از جمله این تغییراتند؛ همچنین رقم نقدی جایزه صرفاً در بخش نخبگان و مراسم امروز 26 میلیارد ریال است که بیش از 80 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

 

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با تأکید بر اینکه بنیاد البرز تمامی اهتمام خود را بر اجرای این جایزه گذاشته تا از مقام علم تقدیر و تجلیل کند، افزود: در مراسم امسال، از 59 نفر از منتخبین جایزه البرز تجلیل می‌شود؛ مراسم اعطای جایزه برای عدم شیوع کرونا و صیانت از سلامت منتخبین به‌صورت ویدئوکنفرانسی و با حضور 6 دانشمند برتر برگزار شده است.

 

 

مهندس ارشدی به ملاک انتخاب افراد اشاره کرد و گفت: افراد بر اساس همکاری های بین بنیاد فرهنگی البرز و مراجع علمی مثل بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، وزارت بهداشت و مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه کشور بوده که بر مبنای شاخص های علمی، پژوهشی، آموزشی و اجتماعی و فرهنگی نفرات به دبیرخانه معرفی و توسط هیئت داوری و انتخاب، برترین ها معرفی شدند.

 

 

دبیرکل جایزه البرز افزود: هدف بنیاد فرهنگی البرز براساس آنچه که بنیانگذار بنیاد زنده یاد حسینعلی البرز ترسیم کرده اند، اشاعه فرهنگ کشور از طریق تجلیل از نخبه ها و برترین های علمی کشور در سطح دانش آموز تا دانشجو، مخترع و دانشمند است که همه ساله با اهدای جایزه البرز به این عزیزان، از دانش نخبگان ایرانی حمایت می شود.

 

 

ارشدی در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره واقف خیراندیش مرحوم حسینعلی البرز از تمامی سازمان‌هایی که با بنیاد فرهنگی البرز در راستای اعطای جایزه البرز 1400 تلاش کرده‌اند، تقدیر و تشکر کرد.

 

 

در بخش دیگری از این مراسم، حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی گفت: مفتخرم که مراسم اعطای جایزه البرز در سال 1400 را برگزار می‌کنیم؛ امسال همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد تأسیس بنیاد فرهنگی البرز از 59 نخبه کشور شامل 6 دانشمند و 53 دانشجو، طلبه و مخترع تجلیل به‌عمل خواهد آمد.

 

وی با اشاره به اعطای 26 میلیارد ریال به 59 برگزیده جایزه البرز، گفت: در کنار یک جایزه ویژه 150 میلیون تومانی به هر یک از دانشمندان برگزیده 110 میلیون تومان، به هر یک از مخترعین برگزیده 40 میلیون تومان و به هر یک از دانشجویان و طلاب برگزیده 35 میلیون تومان اهدا می‌شود؛ همچنین در مراسم تجلیل از دانش‌آموزان نیز که در نیمه دوم سال برگزار می شود، به 59 دانش‌آموز برتر به هر یک از آنها مبلغ 10 میلیون تومان اعطا خواهد شد.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: مرحوم حسینعلی البرز در بدو انقلاب از امام راحل می‌خواهد که هیئتی را برای اداره موقوفه البرز بگمارند؛ از ابتدای انقلاب تاکنون این جایزه برگزار شده و سعی کرده‌ایم از نیت واقف منحرف نشویم؛ نکته مهم این است، هرچه از طریق جایزه البرز به برگزیدگان اعطا می‌شود از محل عواید موقوفه البرز بوده و با استفاده از منافع موقوفه، این جوایز به نخبگان کشور اعطا می‌شود.

 

حجت‌الاسلام خاموشی با تاکید بر ضرورت هدایت موقوفات به‌سمت توسعه علمی کشور، افزود: امروزه واقفان محترم به نیت توسعه علم کشور را اهمیت می‌دهند؛ ما نیز از همه واقفان تقاضا می‌کنیم که با وقف خود برای پیشرفت انقلاب و بومی‌سازی دانش و رفع تحریم‌ها تلاش کنند.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان خاطرنشان کرد: ما بر تقویت این جایزه اهتمام جدی داریم و باشد که دانشمندان از این فرصت برای ترویج علم استفاده کنند.

 

در این مراسم، دکتر امیرعلی حمیدیه در رشته خون و سرطان کودکان از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت در رشته علوم تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر کریم مجتهدی در رشته فلسفه از دانشگاه تهران، دکتر رحمت ستوده قره‌باغ در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه تهران، دکتر امیررضا خویی در رشته مهندسی عمران از دانشگاه شریف و دکتر احمد شعبانی در رشته شیمی از دانشگاه شهید بهشتی به‌عنوان دانشمندان برگزیده جایزه البرز ۱۴۰۰ انتخاب شدند که جایزه ویژه به دکتر حمیدیه اعطا شد.

 

دکتر کریم مجتهدی در این مراسم با تشکر از بنیاد فرهنگی البرز برای اعطای جایزه به نخبگان و دانشمندان ایرانی، اظهار کرد: من هنوز خودم را یک دانشجو می‌دانم و برای اعتلای علم تلاش می‌کنم.

 

دکتر لیلا آزادبخت در بخش دیگری از این مراسم گفت: من در ابتدا خدا را شاکرم که توفیق داد تا خدمت‌گذار جامعه باشم؛ همچنین از مرحوم البرز تشکر می‌کنم که چنین وقفی را ایجاد کردند و از سازمان‌هایی که با این بنیاد همکاری می‌کنند نیز تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانم بیش از پیش خدمت‌گذار مردم باشم.

 

در ادامه این مراسم، دکتر امیررضا خویی تصریح کرد: من جوایز مختلفی در این سال‌ها گرفتم؛ این جوایز مخصوص من نیست و یک گروه تحقیقاتی زحمت کشیده‌اند؛ واقعا بدون آنها این موفقیت‌ها، امکان‌پذیر نبود؛ این جایزه را به همسرم تقدیم می‌کنم و همچنین از بنیاد البرز به خاطر این جایزه تشکر و قدردانی می‌کنم.

 

دکتر احمد شعبانی نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: بنیاد البرز از نوبل کوچک‌تر است، اما اهدافش همپای نوبل هست؛ از بنیاد البرز بابت کار بسیار بزرگش تقدیر می‌کنم. وی افزود: جوایز علمی نشان‌دهنده پویایی و زنده بودن یک جامعه بوده و به عبارتی صدای دانشمندان در جامعه است؛ این صدا سبب می‌شود تا نوجوانان و دانشجویان که آینده‌ساز جامعه اسلامی هستند با باور بیشتر شتابان راه خود را بپیمایند؛ مجددا از بنیاد البرز تشکر می‌کنم و انشالله خدا توفیق دهد تا مسئولیت اجتماعی این جایزه را در جایگاه خودمان حفظ کنیم‌‌.

 

همچنین  دکتر امیرعلی حمیدیه با تشکر از بنیاد البرز، تصریح کرد: درود می‌فرستم به روح مرحوم البرز که باعث شدند تا اینجا باشیم؛ جایزه‌ام را به بیمارانی تقدیم می‌کنم که بر بالینشان علم آموختم و باعث پیشرفت ایران در زمینه سلول‌های بنیادی شدند.

 

در ادامه این مراسم، دکتر ناصر سیم‌فروش از برگزیدگان جایزه البرز در دوره‌های قبل نیز اظهار کرد: من جوایز متعددی را گرفته‌ام اما این جایزه (جایزه البرز) برای من ارزش بالایی دارد، زیرا مرحوم البرز اولین کسی بود که تمام دارایی خود را برای ارتقای علم وقف کرده است.

 

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه البرز تأکید کرد: اهمیت این جایزه در این است که مردمی بوده و از هیچ منبعی برای این جایزه استفاده نشده و تماماً از دست رنج مرحوم حسینعلی البرز بوده است.

 

در ادامه این مراسم، دکتر مهدی مقیمی، دبیر هیئت انتخاب جایزه البرز ۱۴۰۰ به بیان جزئیاتی از نحوه انتخاب برگزیدگان جایزه البرز ۱۴۰۰ پرداخت.

 

در پایان این مراسم، سه نفر از برگزیدگان جایزه البرز 1400 به نمایندگی از 53 برگزیده دیگر شامل نوآوران، دانشگاهیان و حوزویان، به‌صورت ویدیوکنفرانسی به بیان نظرات خود پرداختند.

 

بنا بر این گزارش، امین اخباری‌زاده، سمیه شایسته‌پور، نجمه توانا، میلاد تاج‌الدینی، وحیده هدایتی و محمد ابراهیمی به‌عنوان مخترعان برگزیده و حسن امینی، مرضیه هادیان، مریم غلامی، مریم مرادنیا، داود پیرانی، پروانه عسگری، مهسا رضازادگان، نسترن هاشم‌زاده، حسین بختیاری و ملیحه موذنی به‌عنوان دانشجویان علوم پزشکی برگزیده و محمدرضا جنتی اسکویی، مصطفی بارانچی، گلناز مظاهری‌نژاد‌فرد، ارشد بایرامی، علی سوهانی، سجاد فتاحیان،    محمد عباداللهی، عاطفه شیروانی، گلشن مرادی، احمدرضا جبله، عطاءاله پورمحمود، سیدامیرحسین طیبی، فاطمه‌السادات ناظری، اقبال سخاوتی، سارا عظیمی، زهراالسادات رضوی، سمیه نجفی درچه، فاتح معزی، حامد نادری، منصور فیلی‌زاده، آرش محبوبی دوست، مهدی رضوی‌فر، سیدسعید حسینی، جواد کریمی، محمد امین وزیری، لمیا نیسی، عابد محمودیان، احمد مهدیان پررانی، آرش مهدوی و مهران افراشی به‌عنوان دانشجویان غیرپزشکی برگزیده و مهدی عبدالهی، رضا لک‌زایی، کمیل قنبرزاده، زینب بهجت‌پور، مهدی منصوری حبیب‌آبادی، خدیجه حسین‌زاده و سعید حسنی به‌عنوان حوزویان و طلاب برگزیده انتخاب شدند.

 

کد خبر 1094319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha