مهدی فاضلی در حاشیه برگزاری طرح ملی کوثر رسالت که اخیراً توسط ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان برگزار شد؛ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان گفت: در طول سال هایی که درباره «قرآن؛ کودک و خانواده» کار کردیم، به طراحی یک اتفاق مهم در این حوزه رسیدیم و آن طرح «هر مادر ایرانی یک مربی قرآنی» بود که به همت کانون های مساجد در دومین سال در حال اجرا است.
مدرس دوره های تربیت مربی کودک معاونت قرآن وزارت ارشاد افزود: این طرح امسال در 10 استان از جمله کرمان و با حضور یک هزار مربی و مادر از سراسر کشور با شیوه های نوین آموزش قرآن و نماز در حال برگزاری است و هدف این بود حقی که کودک بر گردن والدین دارد، در این طرح تا حدی ادا شود و مادران، مربیان ماهری باشند و کار تربیت را مانند مربی حرفه ای با تنوع و خلاقیت های لازم اجرا کنند.
وی ادامه داد: مادر که این آموزش ها را یاد بگیرد خانه عملاً قرآنی می شو؛ «نوروا بیوتکم بتلاوة القرآن» میسر نمی شود مگر اینکه مادر و کودک در این راستا قرار بگیرند.
فاضلی در خصوص بازخورد اجرای طرح توضیح داد: در سال اول رویکرد ما آموزش مادران بود و امسال در دو سطح؛ هم مادران را آموزش می دهیم و هم سطح مربیان را فعال کردیم و در مرحله سوم رویکرد این است مربیان در سطوح پیشرفته هم بتوانند این کار را انجام بدهند و کانون های مساجد مرکز یادگیری قرآن، کودک و خانواده باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی استان ها بسیار باانگیزه و قوی تر از تصور ما بودند؛ گفت: بازخوردها و ارزیابی ها نشان می دهد نقطه هدف را درست انتخاب کردیم و نشانه آن استقبال خانواده ها و از طرفی کشف استعدادهای مربیان خوب کانون ها بود تا جدی تری این اتفاق را دنبال کنند.
این مدرس آموزش های قرآنی زیرساخت آموزش های مؤثر این حوزه را به ایجاد شبکه ای از مربیان خوب و مادران باانگیزه در کانون های مساجد دانست و خاطرنشان کرد: کارآمدی کانون و مسجد را در سطوح مختلف جدی تری تر بگیریم و اگر کسی مادران و کودکان را به طور جدی در حوزه های تربیتی و آموزشی مأموریت داد، خیلی می تواند موفق باشد و نقش مادر در تربیت ساختار کودک محوری ترین نقش است.
وی این آموزش ها را دوره ای سه تا ۵ ساله برای کار تخصصی در کانون های مساجد و یک اتفاق زیربنایی و مهم عنوان کرد و درباره خلأهای آموزش قرآن اظهار کرد: این خلأ ها در جامعه حوزه بسیار گسترده ای است؛ یکی جاذبه دار نبودن کارهای قرآنی است که کمتر موضوع خلاقیت در موضوعات قرآنی مطرح شده در حالیکه هر کجا در مباحث دینی با خلاقیت کار کردیم و در کنار آن کار علمی انجام دادیم کار موفقی بوده است.
فاضلی با اشاره به اینکه برگزاری مسابقات و ... جزو مستحبات است اما کار ضرورت داری که اگر از آن غفلت شود، جبران را سخت می کند این است که والدین را خیلی درگیر مسئولیت پذیری دینی کودکان نکردیم؛ ادامه داد: علت این است ما آموزش ندادیم، بودجه تخصصی خاصی برای آن نداشتیم و تصمیم گیران مسابقات و آموزش های قرآنی هزینه ای برای خانواده در نظر نگرفتند؛ یعنی سبد هزینه کرد فعالیت های قرآنی برای حوزه خانواده سبد عجیب غریبی نبود.
وی افزود: استراتژی ما این است با توجه به اینکه حق کودک بر والدین این است اسم نیکو بر او گذاشته و او را آموزش قرآن و نماز بدهد و خوب تربیت کند؛ برای اینها کارگاه دیدیم و هر مربی یک سری فعالیت باید انجام دهد و توانمندی خوبی برای مادر و مربی ایجاد می کنیم تا بعدها به عنوان مربی در کانون های مساجد فعالیت کنند.
فاضلی خاطرنشان کرد: این طرح با یک نگاه بنیادین و ضرورت خاص دیده شده و کانون های مساجد با خلاقیت دارد آن غلفت را جبران می کند تا مسجد، محور توسعه فعالیت دینی پایدار در خانواده باشد.
نظر شما