لزوم بازنگری در طرح اولیه انتقال آب استان با نگاه کارشناسی

حجت الاسلام نصیرایی با تاکید بر لزوم بازنگری در طرح اولیه انتقال ‌آ‌ب به خراسان جنوبی گفت: مطالعات اولیه انجام شده در اجرای طرح نیاز به بازنگری و بررسی بیشتر برای برخورداری عادلانه مردم منطقه از منافع پروژه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سرایان، جلسه تشریح خط انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به شهرستان‌های سرایان و فردوس در غرب استان خراسان جنوبی با حضور مسئولان استانی و منطقه ای، فرمانداران، شوراهای اسلامی و ائمه جمعه این دو شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان سرایان برگزار شد.

 

«محمد حسن اسدی» مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع ایران و مجری طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلان مرکزی و شرق کشور و خراسان جنوبی با تشریح جزییات اجرای طرح گفت: نگاه ما بر این است که برای استان خراسان جنوبی سهم ویژه ای از طرح انتقال آب در حوزه صنایع و معادن موجود استان لحاظ شود و این موضوع در مطالعات بخوبی با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان هم دیده شده است.

 


وی با بیان اینکه امروز در این جلسه مسائل خروجی مطرح شد و امیدواری کرد: در مسیریابی اولیه و بازدید میدانی که از مسیر خواهیم داشت پیش‌بینی می‌شود تا بتوانیم در واقع مسیر نهایی را مشخص کنیم.

 

وی عملیات اجرای طرح را طی دو ماه آینده در استان خراسان جنوبی عنوان کرد که حدود ۱۵۰ کیلومتر مسیرسازی و تملک آغاز خواهد شد.

 

این مقام مسئول هزینه پیش بینی شده برای اجرای طرح را ۴۷ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و از همه نهادها و سازمان‌های داخل استان خواست تا با همکاری و همراهی به سرعت و کیفیت این پروژه کمک کنند.

 


وی هدف از اجرای طرح انتقال آب به استان را تامین آب مورد نیاز صنایع و معادن استان و در کنار آن تامین آب شرب با توجه به مشکلات موجود در مناطق عنوان کرد و افزود: اجرای طرح در چهار فاز طراحی و خط اول  اجرای طرح به بهره برداری رسیده است و هم اکنون شاهد تعریف خط ۲ و ۳ و ۴ هستیم.

 

وی بیان کرد: با توجه به افت ۶۰ سانتی‌متری آب سفره های زیرزمینی در دشت سرایان و وجود ۵۰۰ کیلومتر از خطوط انتقال استان در اراضی منابع طبیعی و وجود ظرفیت های آبگیری و شیرین سازی مهیا شده زمینه ساز تسریع در اجرای طرح را فراهم  خواهند کرد.

 


وی با اذعان بر اینکه در حال حاضر کشورهای حاشیه خلیج فارس روزانه بالغ بر ۲۴ میلیون متر مکعب آب شیرین می کنند، اظهار کرد: سهم ایران از این منطقه ۶۵۰ هزار مترمکعب و در واقع ۲/۷ دهم درصد شیرین سازی می باشد و مابقی آن را عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس بهره برداری می کنند.

 


به گفته وی این موضوع و نیز تاکیدات مقام معظم رهبری برلزوم استفاده از آب دریا جهت غلبه بر خشکسالی و جبران افت آب‌های زیرزمینی به منظور تامین آب شرب مورد نیاز این مناطق، مسئولان را بر اجرای طرح مصمم تر از گذشته کرده است.

 


حجت الاسلام «مجید نصیرایی» نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی مهمترین دغدغه مردم خراسان جنوبی و فلات مرکزی و شرق کشور را موضوع آب عنوان کرد و گفت: سال‌هاست که روی موضوع تامین آب بررسی و کار می شود و خوشبختانه در دو سال اخیر موضوع طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان عملیاتی و مطالعات آن نهایی شد که بخشی از آن اجرا شده است.

 


وی در ادامه با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی هم یکی از استان‌هایی است که بحث طرح انتقال آب باید با جدیت توجه شود، گفت: خوشبختانه این استان در این طرح دیده شده و در مطالعات و پیش بینی ها لحاظ شده است.

 


نصیرایی گفت: آنچه نیاز استان است در بحث صنعت و معدن و نیز آب شرب و همچنین در حوزه کشاورزی و دامداری نیز لحاظ شده است و خوشبختانه مطالعات طرح به اتمام رسیده است و شروع کار و مقدمات و مجوزهای لازم توسط بخش دولتی رقم خورده است.

 


وی خاطرنشان کرد: این جلسه با حضور مسئولان منطقه ای دو شهرستان سرایان و فردوس به منظور تشریح و چگونگی اجرای طرح و بررسی مسائل فنی و مسیریابی نهایی و عادلانه با نگاه کارشناسی تشکیل شده است.

 


نماینده مردم طبس، بشرویه و فردوس و سرایان در مجلس سرایان گفت: اجرای این طرح مربوط به کل استان خراسان جنوبی بوده و همه شهرهای استان متناسب با استعداد و ظرفیت‌های موجود از منافع آن بهره مند خواهند شد.

 


نصیرایی سهم استان را از طرح انتقال آب را ۶۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و اضافه کرد: سهم چهار شهرستان فردوس، طبس، بشرویه و سرایان ۳۰ میلیون متر مکعب می‌باشد.

 


به اعتقاد نصیرایی سهم و ظرفیت این چهار شهرستان بیشتر از ظرفیت پیش بینی شده در طرح است.

 

وی تاکید کرد: مطالعات اولیه انجام شده در اجرای طرح نیاز به بازنگری و بررسی بیشتر برای برخورداری عادلانه مردم منطقه از منافع پروژه دارد.

 


وی مهمترین مسئله امروز و آینده منطقه و استان و شهرستان‌ها غرب آن را موضوع آب عنوان کرد که هم برای تولید، صنعت، کشاورزی، دامداری، اقتصاد و امنیت و همه آنچه که برای این منطقه لازم است اساس آن موضوع آب است.

 


وی وضعیت بحرانی کمبود آب در منطقه و افت ۶۰ سانتی متری سفره های آب زیرزمینی شهرستان سرایان را به عنوان تهدیدی جدی برای صنعت، کشاورزی، اقتصاد و امنیت منطقه متذکر شد و تصریح کرد: باید موضوع تامین آب و مدیریت آن و مسئله انتقال آب در استان با جدیت پیگیری و دنبال شود.

 


وی بر همگرایی و هماهنگی و استفاده از همه ظرفیت های منطقه در جهت تسریع در اجرای طرح تاکید کرد و پیش بینی کرد تا با تعامل و همکاری مسئولان استان، ظرف دو سال آینده عملیات انتقال آب به استان خراسان جنوبی عملیاتی و در مدار بهره برداری قرار گیرد.

 

«ابراهیم رسولی مقدم» فرماندار سرایان در ابتدای جلسه تحقق این ابر پروژه را نوید بخش بارقه ای از امید و توسعه توصیف کرد که در طول تاریخ منطقه ثبت و به یادگار خواهد ماند.

 


وی بیان کرد: مردم سرایان و غرب استان با افتخار منتظر اجرای طرح هستند و از مسئولان استانی و کشوری خواست تا نگاه ویژه ای به این منطقه معطوف کنند.

 

 

امامان جمعه شهرستان‌های سرایان و فردوس نیز اجرای طرح انتقال آب به استان و شهرهای غرب استان را امید آفرین و شتاب بخش آهنگ عمران و توسعه و ایجاد انگیزه بیشتر در ارائه خدمت به مردم منطقه عنوان کردند و بر اجرای عادلانه طرح و نگاه کارشناسی و فنی در ترسیم پروژه تاکید کردند.

 


در پایان فرمانداران، اعضای شوراهای اسلامی بخشداران دو شهرستان به بیان نظرات و دیدگاه‌های شأن در اجرای دقیق پروژه پرداختند و نکات اصلاحی لازم با تاکید بر کاهش هزینه های پروژه و کاهش طول مسیر  و در برگیری بیشتر نقاط را مطرح کردند

 

 

 

 

کد خبر 1104732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha