به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه (۲۵مهر)مجلس شورای اسلامی با اولویت بررسی لایحه رتبهبندی معلمان موافقت کردند.
محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این لایحه در دستور هفته جاری مجلس قرار میگیرد.
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: جایگاه ارزشمند معلمان و فرهنگیان بر کسی پوشیده نیست و نمایندگان به این جایگاه ارزشمند توجه دارند. ما نمایندگان، مدیران و همه مسئولین مدیون زحمات معلمان هستیم، اما آنچه که امروز مطرح است موضوع لایحه رتبهبندی میباشد. از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات و آقای مولوی نماینده آبادان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل تلاشهایی که برای این لایحه داشتند تشکر میکنم. تلاش زیادی در مجلس انجام شد که این موضوع اکنون به این مقطع برسد.
وی اظهار کرد: ما امروز درخواست داریم که این لایحه در اولویت قرار بگیرد. در قانون بودجه ۱۴۰۰ در بند «و» تبصره ۲ پیشبینیهای لازم و بودجه لازم برای اجرای این رتبهبندی اختصاص داده شده است. این موضوع باید از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی میشد ولی با توجه به اینکه قانون لازم وجود نداشت و لایحه دولت هم دیر رسید متاسفانه این کار انجام نشد این قانون سریعا باید تصویب شود تا حداقل شاهد اجرای آن برای نیمه دوم سال باشیم.
امیرآبادی خاطر نشان کرد: ما باید برای این موضوع در بودجه سال ۱۴۰۱ هم ردیف مشخص کنیم اگر این اتفاق رخ ندهد قانونی نداشته باشیم برای سال ۱۴۰۱ و شش ماهه دوم سال جاری مشکل خواهیم داشت. نمایندگان همکاری کنند که تکلیف لایحه روشن شود تا این موضوع هم در شش ماهه دوم سال اجرایی شود و هم برای سال آینده. اکنون بحثی در خصوص گزارش کمیسیون مطرح نیست در زمان خودش هم به آن ورود میکنیم اگر این گزارش ایرادی داشته باشد در بررسی جزییات آن را اصلاح خواهیم کرد. آنچه امروز در خصوص آن تصمیمگیری میشود حفظ شأن و منزلت معلمان خواهد بود نگاه مجلس شورای اسلامی به آموزش و پرورش در حال تغییر است با توجه به سخنان رئیس جمهور نگاه دولت هم از نگاه هزینهای به نگاه سرمایهای در حال تغییر میباشد چرا که به هر میزان در این حوزه هزینه کنیم سرمایه گذاری است.
الیاس نادران در مخالفت با اولویت بررسی این لایحه گفت: بار مالی این موضوع باید پیش بینی شده باشد وقتی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در حال بررسی بود دوستان در مجلس پیش بینیهایی انجام دادند و قرار شد برای معادل آن بار مالی برنامه داشته باشند اما امروز گویا بار مالی ۱۰ برابر آن چیزی میباشد که در بند «و» بودجه آمده بود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر تکلیف بار مالی این لایحه روشن نشود اگر محدوده اعتبارات را مشخص نکنیم وعدهای خواهیم داد که اجرایی نخواهد شد. مانند موضوع اعضای هیات علمی دانشگاهها که گفتند این مشکل با ۳۰۰۰ میلیارد تومان حل میشود اما امروز گفتهاند که کسری ۱۰ هزار میلیارد تومانی وجود دارد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس و دولت باید محدوده هزینهها را مشخص کند، دولت و مجلس شورای اسلامی باید تصمیم مشترکی اتخاذ کنند و معتقدم دولت فعلا لایحه را پس بگیرد و مجلس بار مالی آن را مشخص و درباره منابع تصمیمگیری کنند. نباید در این حوزه عجله کرد چرا که عجله کردن در این موضوع باعث ایجاد مطالبه و قرار گرفتن چندین میلیون فرهنگی در مقابل نظام میشود.
نظر شما