اعتبارسنجی به الگوی بانکداری مناسب نیاز دارد/صرافان خریدار ارز دیجیتال در ایران مجوز رسمی ندارند

صرافان خریدار ارز دیجیتال در ایران مجوز رسمی ندارند، ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کمبود نقدینگی در بخش صنعت داریم، قیمت سکه امامی به ۱۱ میلیون و ۷۱۴ هزار تومان، اعتبارسنجی به الگوی بانکداری مناسب نیاز دارد برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۸ مهر شبستان به شرح زیر است:

صرافان خریدار ارز دیجیتال در ایران مجوز رسمی ندارند

بهروز خدارحمی، کارشناس سرمایه‌گذاری شب گذشته (سه شنبه 27 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع مفاهیم ارزهای دیجیتال، بلاک چین و تفاوت اصلی بیت کوین با ارزهای سنتی اختصاص داشت با اشاره به انواع رمزارزها گفت: در تحولات پول، پول از مفهوم متداول و رایج آن (اسکناس و سکه) به پول دیجیتال به شکل کارت‌های بانکی تبدیل شد.

 

وی با بیان اینکه از حدود ۱۲ سال قبل با پدیده جدیدی به نام رمز ارز که نوعی پول دیجیتال یا ارزهایی که پایه آنها رمزی است، مواجه شدیم، بیان کرد: در معامله ارز دیجیتال خریدار و فروشنده یکدیگر را نمی‌شناسند. در معامله ارز دیجیتال خریدار و فروشنده باید به یک صرافی مراجعه و به عنوان واسطه به آن صرافی اعتماد کنند.

 

این کارشناس سرمایه‌گذاری افزود: صرافان خریدار ارز دیجیتال در ایران مجوز رسمی ندارند.

 

۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کمبود نقدینگی در بخش صنعت داریم

سید مهدی نیازی، معاون طرح و برنامه وزارت صمت شب گذشته (سه شنبه 27 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کمبود نقدینگی در بخش صنعت داریم، گفت: با توجه به نیاز ۶۵۰ هزار میلیارد تومانی بخش صنعت به تسهیلات، براساس گزارش بانک مرکزی سرمایه در گردش پرداخت شده به حوزه صنعت در قالب تسهیلات حدود ۴۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

 

وی با بیان اینکه تامین مالی واحد‌های تولیدی از چالش‌های این بخش است، اضافه کرد: بیش از ۵۰ درصد مشکلات بخش صنعت مربوط به تامین مالی است. سهم بخش صنعت در تسهیلات بانکی سال ۹۹ فقط ۳۰ درصد کل تسهیلات بانک‌ها بوده است در حالی که براساس قانون برنامه ششم توسعه این رقم باید در پایان برنامه به ۴۰ درصد تسهیلات برسد که اکنون ۱۰ درصد کسر منابع مالی داریم.

 

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با اشاره به اینکه این کمبود منابع موجب تعطیلی بنگاه‌ها و کاهش ظرفیت تولید و اشتغال آن‌ها شده است، گفت: از ۳۷۲ هزار میلیارد تومانی که در شش ماه نخست امسال از بانک‌ها دریافت کرده ایم، ۲۹۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه در گردش بخش صنعت بوده است در حالی که با توجه به نرخ تورم، نقدینگی مورد نیاز ما در این بخش یکهزار هزار میلیارد تومان است تا بتوانیم ظرفیت‌های سال گذشته خود را فعال نگهداریم.

 

پرداخت تسهیلات سه میلیون و ۷۲۷ هزار ۲۱ میلیارد ریالی به بخش صنعت و معدن

عبدالمهدی ارجمندنژاد، مدیرکل نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی شب گذشته (سه شنبه 27 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه نظام بانکی ایران براساس توانی که دارد تلاش می‌کند نیاز‌های بخش‌های مختلف را پاسخ دهد، گفت: در شش ماه نخست امسال سه میلیون و ۷۲۷ هزار ۲۱ میلیارد ریال به بخش صنعت و معدن تسهیلات پرداخت شده که ۳۰ درصد از کل تسهیلات بانک هاست البته پرداخت تسهیلات به وجود پول و منابع نیز بستگی دارد.

 

وی با بیان اینکه در شش ماه نخست امسال برای تامین سرمایه در گردش بخش صنعت ۲۹۴ ممیز ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که ۸۰ درصد کل تسهیلات اختصاص یافته به این بخش است، افزود: فقط ۱۳ و یک دهم درصد از تسهیلات اختصاص یافته به بخش صنعت و معدن برای بخش ایجاد بوده است.

 

مدیرکل نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط اقتصادی کشور تقاضا برای تسهیلات در بخش بازرگانی و خدمات بسیار بیشتر از بخش تولید است، گفت: بانک‌ها موظف هستند بر مصرف تسهیلات نظارت کنند و اکنون طرحی در کشور وجود ندارد که بانک‌ها به آن کمک نکرده باشند، اما ظرفیت نظارتی بانک‌ها محدود است و امکان نظارت دقیق بر تسهیلات داده شده به وسیله بانک‌ها وجود ندارد. در حال بهبود نظام اعتبار سنجی در کشور هستیم.

 

اعتبارسنجی به الگوی بانکداری مناسب نیاز دارد

موسی شهبازی، پژوهشگر مسائل اقتصادی شب گذشته (سه شنبه 27 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه کیفیت اعطای تسهیلات به وسیله بانک‌ها برای جلوگیری از انحراف در مصرف آن‌ها ضروری ست، گفت: در تورم‌های بالا گرفتن تسهیلات با هر نرخ سودی منفعت دارد.

 

پژوهشگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه نرخ سود انگیزه را از تولید کننده برای تقاضای تسهیلات گرفته است، گفت: بحث اعتبارسنجی مشتریان بانک‌ها به کُندی پیش می‌رود و در حال جمع آوری اطلاعات هستیم.

 

این پژوهشگر مسائل اقتصادی افزود: اعتبارسنجی به الگوی بانکداری مناسب نیاز دارد.

 

قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۱ میلیون و ۷۱۴ هزار تومان رسید

امروز (چهارشنبه ۲۸ مهر) هر گرم طلا ۱۸ عیار با ۰.۲۸ درصد رشد به ۱۱,۴۷۲,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا با ۰.۹ درصد رشد به ۱,۷۶۹.۸۶ دلار،‌ قیمت هر عدد سکه امامی با ۱.۴۱ درصد رشد به ۱۱۷,۱۴۰,۰۰۰ ریال، هر عدد سکه بهار آزادی با ۱.۳۴ درصد رشد به قیمت ۱۱۳,۴۹۰,۰۰۰‬ ‬ ریال، هر عدد نیم سکه با ۰.۳۴ درصد رشد به قیمت ۵۹,۵۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه با ۰.۸۶ درصد رشد به قیمت ۳۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی با ۱.۱۵ درصد رشد به قیمت ۲۲,۰۰۰,۰۰۰ رسید.

 

بنابراین گزارش، امروز (چهارشنبه ۲۸ مهر) قیمت هر دلار آمریکا با ۰.۸ درصد رشد به ۲۷۴,۸۳۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو با ۱.۰۲ درصد رشد به ۳۱۹,۸۵۰ ریال و قیمت هر پوند با ۱.۳۴ درصد رشد به ۳۷۹,۲۸۰ ریال رسید.

 

بانک مرکزی امروز (چهارشنبه بیست و هشتم مهرماه ۱۴۰۰) نرخ رسمی ۴۶ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۶ ارز کاهش و ۲۷ ارز افزایش یافته است. همچنین نرخ ۱۳ ارز نیز بدون تغییر باقی مانده است. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۷ هزار و ۹۸۵ ریال و یورو ۴۸ هزار و ۸۵۴ ریال ارزش‌گذاری شد. بر پایه این گزارش، امروز هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۵۱۰ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۸۷۱ ریال، کرون نروژ ۵ هزار و ۲۸ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۵۶۶ ریال، روپیه هند ۵۶۰ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۹ هزار و ۲۵۷ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۴ هزار و ۳۳۱ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۷۵۳ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌ هزار و ۴۰۲ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

همچنین، هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۹۹۸ ریال، دلار نیوزیلند ۳۰ هزار و ۸۴ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۸۹۳ ریال، لیر ترکیه ۴ هزار و ۵۰۷ ریال، روبل روسیه ۵۹۳ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۷ ریال، لیر سوریه ۳۴ ریال، دلار استرالیا ۳۱ هزار و ۴۲۲ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۰ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۲۲۹ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۶۹ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۱۰۲ ریال، کیات میانمار ۲۳ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۷۹۰ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۸۲۵ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۲۱۲ ریال تعیین شد.

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۸۰ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۵ هزار و ۹۳۶ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۶۸ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۵ هزار و ۷۲۸ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۵۸ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۴۱۹ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲‌ هزار و ۹۷۸ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۶ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار و ۲۸۰ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۶۷۳ ریال، سومونی تاجیکستان ۳ هزار و ۷۱۵ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۰۶ ریال قیمت خورد.

 

زینب میرصیافی

کد خبر 1106618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha