مساجد تجلیگاه آئین‌های وحدت‌‌آفرین کردستانی‌ها

مساجد به عنون اماکنی مذهبی و مقدس مهمترین پایگاه وحدت و انسجام مسلمانان و تجلیگاه آئین‌های مولودی‌خوانی و وحدت‌آفرین کردستانی‌ها به ویژه در ماه ربیع‌الال(ماه مولود) است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، مسجد از قدیم‌الایام محور اصلی درس و بحث درباره کتاب الهی، دستورات پروردگار و سخنان بزرگان و پیامبران و انبیاء بوده است و از این رو پایگاهی علمی و اجتماعی به شمار می‌رود.

 

استان کردستان که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان استان فرهنگی لقب گرفت از استان‌هایی است که مردمان آن جایگاه والایی برای این مکان مذهبی قائلند و وجود بیش از دو هزار مسجد در این استان و لقب گرفتن شهر سنندج با نام شهر مناره‌ها گویای این ادعا است.

 

تا قبل از شیوع ویرو کرونا مساجد مکان اصلی کلاس‌های آموزشی قرآن کریم و احکام، مراسم مذهبی و یادواره‌ها و بزرگداشت‌ها و برگزاری آئین‌های عبادی بود که با شیوع کرونا علاوه بر این کارکردها، توزیع بسته‌های معیشتی و کمک‌های مومنانه با محوریت مساجد در استان کردستان نیز انجام شد.

 

گرچه کرونا زمینه برگزاری بسیاری از آئین‌ها را در مساجد کاهش داد اما همچنان وجود کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و تلاش بچه‌های مسجدی برای فعالیت‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی در مساجد هنوز به قوت خود باقیست.

 

هر ساله با آغار ماه ربیع‌الاول که در میان کردستانی‌ها به نام ماه مولود شهرت دارد طنین نوای عارفانه دف و نوای مولودی‌خوانی مداحان کُرد از مساجد به گوش می‌رسید، گرچه با وجود کرونا مجالس بزرگ مولودی‌خوانی در مساجد برگزار نمی‌شود اما برگزاری برنامه‌های وحدت بخش در سطح مساجد شهر و روستاهای استان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی هنوز به قوت خود باقیست و مردم نام رسول خدا و میلاد این پیامبر عظیم و الشان را همچنان در مداحی و مولودی‌خوانی‌ها به زبان می‌آورند و برنامه‌های وحدت‌بخش در این استان همچنان اجرا می‌شود.

 

هنوز هم در مساجد به عنوان بزرگترین پایگاه مذهبی و محور وحدت، انسجام و همدلی مردم،؛ آئین‌های جشن و مولودی‌خوانی برگزار می‌شود و شهر و روستاهای کردستان این آئین را برای حفظ و انسجام بیشتر و گرامیداشت میلاد حضرت محمد(ص) برگزار می‌کنند و كردستانی‌ها بر این باورند كه برگزاری آیین مولودی‌خوانی حتی در منزل آنها موجب افزایش رزق و روزی و دوری درد و بلا از افراد خانواده می‌شود به طوری كه سعی دارند برنامه‌های مولودی خوانی خود را در ماه مولود انجام دهند اما دوسالی است که برگزاری جشن‌های مولودی‌خوانی به دلیل شیوع کرونا برگزار نمی‌شود.

 

امسال برگزاری تجمیع برنامه‌های هفته وحدت و جلوگیری از موازی‌کاری با دستور نماینده ولی فقیه کردستان مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور به عنوان مسئول دبیرخانه برنامه‌های هفته وحدت در کردستان معرفی شد تا برنامه‌های هفته وحدت با انسجام بیشتر و هماهنگی بهتری میان ارگان‌ها و نهادها برگزار شود.

 

برگزاری بیش از 380 مراسم در سطح شهر و روستاهای استان کردستان در هفته وحدت با نظارت و همراهی ستاد هفته وحدت استان انجام می‌گیرد که خود نشان از تلاش متولیان برای برپایی جشن‌های وحدت‌آفرین در این استان فرهنگی است.

 

هفته وحدت فرصتی برای آسیب شناسی توطئه‌های دشمنان علیه جهان اسلام

مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور و مسئول دبیرخانه برنامه‌های هفته وحدت اعلام کرد: هفته وحدت یادگار بسیار ارزشمندی از امام امت است که باید از این ظرفیت ارزشمند برای تقویت وحدت و آسیب شناسی توطئه‌های دشمنان علیه جهان اسلام بهره بگیریم.

 

حجت‌الاسلام سعید عسکری با تاکید بر ضرورت تقویت بیش از پیش پایه‌های وحدت و انسجام  در جهان اسلام، گفت: امروز ایادی استکبار در برخی از کشورهای اسلامی دست به جنایت‌هایی می زنند که قلب بشریت به ویژه مسلمانان جهان را به درد می‌آورد.

 

وی با بیان اینکه هفته‌ وحدت یکی از برنامه‌های پیشنهادی امام امت بوده و بستری برای گرد آوردن تمام مسلمانان در کنار هم است، افزود: البته تاکید امام راحل در مورد هفته وحدت منحصر به انقلاب اسلامی نیست اما با شروع انقلاب اسلامی این مسئله خیلی پررنگ‌تر شد.

 

مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور افزود: اگر انقلاب هم به پیروزی رسید در پرتو وحدت بوده و تضمین کننده بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی هم در گرو همین وحدت است.

 

برگزاری جشن‌های مولودی‌خوانی با همراهی بچه‌های مسجدی در کردستان

 

کامل گلباغی مسئول ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان با اشاره به اینکه کانون‌های مساجد در سطح مساجد شهر و روستاهای استان برنامه‌های مختلفی اجرا می‌کنند، افزود: برگزاری برنامه‌های مولودی‌خوانی و دف‌نوازی توسط بچه‌های مسجدی در کانون‌های مساجد برگزار می‌شود.

وی افزود: برگزاری همایش تجلیل از نخبگان فرهنگی و هنری کانون‌های مساجد در هفته وحدت از جمله اقداماتی است که توسط ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد برگزار می‌شود.

 

گلباغی تصریح کرد: هر ساله در ماه مولود و هفته وحدت برنامه‌های گسترده‌ای توسط کانن‌های مساجد و بچه‌های مسجدی در سطح شهر و روستاهای استان دایر می‌شود و با استفاده از ظرفیت مساجد جشن‌های مختلفی برگزار می‌شود و امسال نیز برای حفظ رعایت حال عموم مردم جشن‌های ماه ربیع‌الاول و هفته وحدت در فضای باز و یا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مساجد برگزار می‌شود.

 

وی اضافه کرد: گرچه کرونا منجر به کاهش برنامه‌ها در فضای مساجد شد اما همچنان از ظرفیت مساجد برای پیشبرد اهداف کانون‌های فرهنگی هنری و همچنین تقویت فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، دینی و مذهبی استفاده می‌شود.

 

بی‌شک مساجد در طول تاریخ همواره محل نیایش، خطابه و تجمع مؤمنان برای ابلاغ احكام، دستورها و آموزه‌های دینی و كاربرد آنها در زندگی روزمره بوده و به لحاظ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی نقش مهمی در همبستگی جهان اسلام ایفا كرده است و برگزاری آیین مولودی خوانی در مساجد كردستان که نسبت به همه رسم و رسوم های قدیمی شهر بیشتر جایگاه خود را حفظ كرده زمینه‌ساز حفظ وحدت و همدلی، ایجاد نشاط و آرامش، جذب و گرایش جوانان و نوجوانان به سمت مساجد شده  و همچنان مورد احترام و توجه عموم مردم است به طوری كه عشق به حضرت محمد (ص) و حضور جوانان در مولودی خوانی‌ها كاملا قابل لمس است از این‌رو می‌توان گفت مساجد تجلیگاه آئین‌های وحدت‌‌آفرین کدر میان کردستانی‌ها و برادران شیعه و سنی است.

 

کد خبر 1106871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha