رشد بخش‌های اقتصادی در شهرستان‌های خراسان جنوبی بررسی می شود

لطفی گفت: اثرگذاری و رشد بخش های اقتصادی در تمامی شهرستان ها برای دستیابی خراسان جنوبی به نرخ رشد ۸ درصدی کشوری در سال ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جواد لطفی» امروز (۱ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی آمار و برنامه ریزی اظهار کرد: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و رهنمودهای رئیس جمهور در خصوص حل مشکلات اقتصادی کشور، رشد اقتصادی هشت درصدی برای کشور با تاکید بر سهم بهره وری در اولویت برنامه های دولت و لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ قرار گرفته است.

 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی در ادامه گفت: در همین راستا رصد و آسیب شناسی رشد و توسعه اقتصادی متوازن در سطح استان و به تفکیک شهرستان ها، از نیازهای اساسی نظام آماری کشور بوده است و نقش به سزایی در تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه خواهد داشت.

 

وی بیان کرد: برای دستیابی به نرخ رشد هشت درصدی کشوری در سال ۱۴۰۱ باید به بحث بررسی اثرگذاری و رشد بخش های اقتصادی در تمامی شهرستان ها پرداخت و مرکز آمار ایران متولی و مرجع رسمی محاسبات ملی و منطقه ای است.

 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی ادامه داد: این مرکز با همکاری معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها اقدام به گردآوری اطلاعات مورد نیاز جهت تهیه حساب های اقتصادی شهرستانی برای محاسبه تولید ناخالص داخلی در سطح شهرستان(GDP شهرستانی) و قابلیت شناسایی ظرفیت های بالقوه شهرستان ها کرده است. 

 

لطفی در پایان گفت: به این منظور قریب به یک هزار شاخص برای سری زمانی ۱۰ ساله (طی سال های ۱۳۹۰ لغایت ۱۴۰۰) به تفکیک شهرستان های استان در حال گردآوری است که پس از پایش و صحت سنجی سری زمانی داده ها، محاسبات تهیه حساب های شهرستانی( شامل محاسبه  GDP هر شهرستان، ارزش افزوده بخش های اقتصادی هر شهرستان، مزیت رقابتی هر شهرستان) توسط معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان انجام خواهد گرفت و ماحصل کار برای به کارگیری در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و تدوین برنامه هفتم توسعه تقدیم سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد شد.

 

تدوین اسناد توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستایی در دستور کار است

«امیر خانی نژاد» رئیس گروه تلفیق و سرپرست حوزه برنامه ریزی سازمان نیز در این نشست خبری ضمن تبریک روز ملی آمار و برنامه ریزی گفت: تدوین و به روزرسانی سند راهبردی آمایش استان اجرا شده است و ادامه فرایند تدوین اسناد توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستایی در دستور کار قرار دارد.

 

وی با اشاره به تدوین و پیگیری اجرای ۷۶ پروژه جهش تولید در استان گفت: پیگیری و پایش عملکرد اقتصاد مقاومتی استان در قالب اجرای ۳۱ پروژه در خراسان جنوبی اجرا شده است.

 

رئیس گروه تلفیق و سرپرست حوزه برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی ادامه داد: پیگیری فرآیندهای مربوط به راهبری مشارکت عمومی-خصوصی و واگذاری پروژه های تملک دارائی های سرمایه استانی به بخش غیر دولتی از دیگر اقدامات انجام شده است.

 

وی در ادامه اظهار داشت: فعالیت مثمر در برنامه ی توزیع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه‌ای و ردیف‌های بودجه مختلف همواره در دستور کار بوده است.

 

خانی نژاد ادامه داد: برگزاری جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان و حضور فعال در جلسات شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز از جمله فعالیت های قابل توجه حوزه برنامه ریزی سازمان است.  

 

رئیس گروه تلفیق و سرپرست حوزه برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حوزه برنامه ریزی در ۶ ماهه اول سال جاری، هفت جلد کتاب منتشر کرده است، افزود: کتاب گزارش اقتصادی اجتماعی و فرهنگی استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۹۸، کتاب برنامه عملیاتی استان در سال ۱۴۰۰، کتاب جهش تولید در خراسان جنوبی( اهداف، اقدامات و راهبردها)، کتاب گزارش اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۹۹، کتاب برنامه و عملکرد مشارکت های عمومی و خصوصی در پروژه تملک دارایی های سرمایه ای استان خراسان جنوبی، کتاب آشنایی با ظرفیت های قانون بودجه سال ۱۴۰۰، کتاب دستاورد(تحلیلی بر فعالیت ها و اقدامات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از سال ۱۳۹۴ تاکنون) از جمله عناوین این کتاب ها هستند.

 

وی در پایان بیان کرد: تعدادی گزارش و کتاب دیگر نیز در دست تدوین است که به محض انتشار برای دسترسی عموم علاقه مندان، اطلاع رسانی خواهیم کرد.

 

کد خبر 1107843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha