به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «جمال رازقی» امشب (چهارشنبه 5 آبان) در آئین گشایش پنجمین نمایشگاه «قهوه و دمنوش» و چهارمین نمایشگاه تخصصی «خرما» که در محل دائمی نمایشگاه بین المللی فارس برگزار شد، گفت: ایران با دارا بودن ۲۲۴ هزار هکتار اراضی زیر کشت خرما، مقام سوم جهان را در این خصوص دارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: ایران با تولید یک میلیون و ۲۲۳ هزار تن خرما رتبه دوم تولید خرما در جهان را دارد.
وی اضافه کرد: جهش تولید خرما مورد توجه جهاد کشاورزی بوده و در فارس ارقام مختلف خرما تولید می شود و فارس سالانه ۱۸۰ هزار تن خرما تولید می کند و از خرما در صنایع نوشابه سازی، شیرینی و ... استفاده می شود و برای تولید سرکه نیز استفاده می شود و ارقام شاهانی از نمونه های بارز خرمای فارس است.
رازقی اعلام کرد: یک واحد فراوری خرما با ظرفیت ۲۲ هزار تن در استان فارس فعال است و در صادرات خرما در سال ۹۹ شاهد هفت میلیون دلار صادرات خرما به کشورهای ترکیه، عراق، مالزی، کانادا و ... صادر شد.
وی ادامه داد: سنتی بودن ساختار کشت، مدیریت نامطلوب نخلستان، عدم استانداردهای بسته بندی، بالا بودن ضایعات پس از برداشت و ... از مشکلات حوزه تولید خرما به شمار می رود.
رازقی تاکید کرد: از ابعاد اقتصادی تا به امروز موفق به توجیه اقتصادی مناسب برای نخل کاران استان نبودیم در حالی که خرما با ارزش ترین و گران ترین میوه دنیاست و نهال آن حدود ۱۰ سال بعد به بلوغ و محصول دهی می رسد و قیمت تمام شده خرما رقمی که به فروش می رسد در واقع نیست و ترویج مصرف خرما در کشور به اقدام ملی نیاز دارد.
وی تاکید کرد: برای ایجاد انگیزه در نخلداران برای کشت بیشتر باید تلاش شود و خرما باید از مراسم عزا به مراسم عروسی برود تا شاهد افزایش مصرف و انگیزه بیشتر نخلداران شویم.
نظر شما