خبرگزاری شبستان-کرمان
استان کرمان به ویژه در یک دهه اخیر در عرصه فعالیت های قرآنی به خصوص حفظ قرآن نه فقط در سطح کشوری که در سطح بین المللی درخشیده است.
نخستین بار فاطمه عبدلی، حافظ کل قرآن کریم از جوانان شهرستان انار که در سال ۸۹ در رشته حفظ ۲۰ جزء قرآن کریم به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین المللی اردن شرکت کرده بود توانست رتبه نخست این مسابقات را کسب کند.
دیری نپایید که در سال ۹۲ هاشم سلطانی نژاد حافظ کل قرآن کریم از کرمان نفر اول مسابقات بین المللی قرآن کریم شد.
در سال ۹۴ ایمان اسدی، دیگر حافظ کل قرآن کریم از استان کرمان موفق به اخذ مدرک درجه یک حفظ قرآن، درجه استادی(معادل دکترا) شد و بدین ترتیب او و هاشم سلطانی نژاد جزو ۱۱ نفر حافظان قرآن کشور هستند که این مدرک را دارند.
موفقت های شاخص حافظان قرآنی کرمان به همین جا ختم نشد و در سال ۹۷ سعید شاهرخی، حافظ کل قرآن کریم از استان کرمان که در مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امورخیریه شرکت کرده بود، موفق به کسب رتبه عالی در مرحله نهایی و فینال این مسابقات شد.
بهانه این نوشتار اما گفتگو با نفر اول حفظ قرآن کریم در چهاردهمین جشنواره قرآنی مدهامتان است؛ عماد انوری از استان کرمان که رتبه اول حفظ کل قرآن کریم مسابقات کشور عمان را نیز در کارنامه درخشان قرآنی خود دارد.
چند سال دارید و حفظ قرآن کریم را از چه سالی آغاز کردید؟
بنده ۲۷ سال دارم و حفظ قرآن کریم را از ۱۳ سالگی شروع کردم و در ۱۸ سالگی به لطف خداوند حافظ کل شدم.
مشوق های شما چه کسانی بودند؟ و آیا به جز شما فرد دیگری از خانواده نیز حافظ قرآن هست؟
مشوق من پدر و مادر و اساتید بودند و به جز بنده، بردارم{ علی؛ دوقلو با عماد} نیز حافظ کل قرآن کریم است.
سطح مسابقات قرآن مدهامتان را چگونه ارزیابی می کنید؟
مسابقات از سطح کیفی خوبی برخوردار بود و تفاوت این جشنواره با دیگر مسابقات قرآنی این است که رده سنی دارد و نهایتاً تا سن ۳۰ سال می توانند در مسابقه شرکت کنند.
مهمترین نیازهای قرآنی جامعه را چه می دانید؟
بسترسازی فرهنگی یکی از این نیازها است؛ ضمن اینکه تشویق فرزندان در محیط خانه و مدارس، تجلیل از قرآنیان بویژه در بین جوانان و... از دیگر نیازهای قرآنی است و اولویت دارترین اقدامات به نظر من تبلیغات مؤثر و تشویق های زیاد است.
در حال حاضر برنامه مرور محفوظات شما چگونه است و اینکه به نظرتان حفظ قرآن در چه درجه ای از اهمیت و ضرورت قرار دارد؟
روزانه دو تا سه جزء مرور می کنم؛ به طور کلی به نظرم تدبر در قرآن و بعد از آن عمل به آن مهمتر از حفظ قرآن است.
در پایان اگر خاطره تلخ و یا شیرینی از سال هایی که در مسابقات قرآن شرکت داشتید بفرمایید.
خاطره تلخ این که در مسابقاتی که تنها بک جز را مسلط نبودم، از همان جزء از من سؤال شد و نتوانستم جواب بدهم اما بقیه خاطراتم همه شیرین است و چه حلاوتی بالاتر از حفظ قرآن!
گفتگو از: طاهره بادامچی
نظر شما