نقش مساجد در انتخاب بهترین ها

آیت الله دری نجف آبادی با تاکید بر اینکه ائمه جماعات از ورود به جزئیات و تایید اشخاص و نظر دادن به نفع این و آن خودداری کنند، گفت: مساجد باید به مردم آگاهی لازم را بدهند تا مردم بهترین ها را انتخاب کنند.

آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی از مساجد به عنوان پایگاه اصلی انقلاب و جمهوری اسلامی نام برد و به خبرنگار شبستان گفت: باید برای همیشه این سنگرهای مقدس و الهی حفظ و در جهت آرمان های امام (ره) و رهبری نقش آفرین و فعال باشند. اساساً در اسلام کاربرد مساجد بسیار وسیع، تعیین کننده و سرنوشت ساز بوده و هست و این کارکرد و کاربرد نباید فراموش شود.

امام جمعه اراک با تاکید بر اینکه مساجد پایگاه ارزش ها و تعالی و تربیت انسان ها و کانون نور و هدایت و علم و ایمان و معرفت و کلاس انسان سازی و محبت خداوند و اولیای او و مبارزه با شیاطین ظاهری و باطنی است، افزود: این رسالت بزرگ همواره باید پاسداشته شود و در امور اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و مشارکتی و عرصه انتخابات نیز ائمه جماعات و پیشنمازان و خدمتگزاران مردم باید در جهت تنویر افکار عمومی و دعوت به مشارکت و حضور در صحنه ها کوشا و فعال باشند.

وی با تاکید بر لزوم دعوت ائمه جماعات از مردم برای حضور گسترده در انتخابات، ادامه داد: ائمه جماعات باید همگان را به وظایف خویش آگاه کنند و نسبت به حضور در انتخابات تشویق و ارشاد کنند. مردم را از حوادث و جریانات گوناگون آگاه کنند تا با بصیرت و شناخت لازم بتوانند در میدان حضور یابند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: مساجد باید به مردم آگاهی لازم را بدهند تا بهترین ها را انتخاب کنند و با مشورت با علما و روحانیت، انسان های خبیر، امین، صالح، ناصح وظیفه خود را بهتر تشخیص دهند و بر احسن عملاً تاکید کنند و توفیق یابند.

آیت الله دری نجف آبادی گفت: در جریان انتخابات خبرگان و یا برای قانون اساسی و ریاست جمهوری امر مساجد آسانتر و حضورشان در صحنه ولو به صورت حمایت مشخص و روشن از قانون اساسی و خبرگان و مانند آن کمتر می تواند مورد مناقشه قرار گیرد. اما در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا موضع گیری به نفع بعضی از کاندیداها ممکن است موجب آسیب و اختلاف شود.

دادستان سابق کشور گفت: مناسب است در این زمینه حکیمانه اقدام شود و روحانی، پیشنماز و ائمه جمعه از ورود در جزئیات و تایید اشخاص و نظر دادن به نفع این و آن خودداری کند و به ویژه از سنگر مسجد نگیرند و تنها به کلیات و یا نقل نظر بزرگان بسنده کنند تا موجب تنازع و اختلاف و مجادله غیراحسنی و جدال و نشست و کشمکش نشوند چرا که در این صورت است که بهانه به دست جریان ها و یا اشخاص و سلایق دیگر داده نمی شود و از جوسازی جلوگیری می شود.

وی با بیان اینکه حضور در انتخابات یک تکلیف شرعی، سیاسی، قانونی و اجتماعی است، خاطر نشان کرد: سهل انگاری و مسامحه در این مسئله مهم روا نیست. باید بهترین ها را برای خدمت به اسلام و قرآن و اهل بیت (ع) انتخاب کرد و هیچ کس بهتر از علما و روحانیت در هدایت افکار عمومی و ارشاد مردم تاثیر گذار نیست و پایگاه و جایگاهی مقدس تر از مساجد هم برای راهنمایی مردم وجود ندارد.

امام جمعه اراک با اشاره به اینکه استفاده از تالارها و باشگاه ها برای تبلیغات انتخاباتی اگر دولتی باشد که جای سوءاستفاده از بیت المال و یا امکانات عمومی و نیز وابستگی به دولت و حکومت و مراکز قدرت را نشان می دهد به مصلحت نیست، ادامه داد: در مدارس و دانشگاه ها نیز تبلیغ شخصی و یا به نحو اشخاص شبهه سوءاستفاده از بیت المال و مراکز دولتی و مانند آن را دارد.

مساجد به عنوان وظیفه مردم را وارد عرصه انتخابات کنند

وی گفت: مساجد نه به عنوان اشخاص بلکه به عنوان وظیفه و تکلیف و تعظیم شعائر اسلامی و تولی و تبری و امر به معروف و نهی از منکر و معارضه با جهالت و بدعت مردم را در این عرصه وارد کنند. چه بسا واجب و لازم و اهتمام به آن نیز از اهم وظایف سیاسی و اجتماعی و ادای تکلیف است و علما و روحانیون وظیفه دارند که به مردم آگاهی بدهند تا مردم براساس علم و آگاهی و شناخت صحیح و تشخیص خادم از خائن و صالح از اصلح عمل کنند.

آیت الله دری نجف آبادی تاکید کرد: مردم باید در انتخابات بهترین ها را برای رسالت نمایندگی و یک دوره چهارساله برگزینند و از اصل مشاوره غفلت نکنند زیرا که علما و ائمه جماعات آگاه، بصیر و مورد اعتماد جزء بهترین و دلسوزترین مشاوران هستند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با تاکید بر اینکه روحانیون و ائمه جماعات باید معیارها را برای مردم بازگو کنند، تصریح کرد: باید وظایف شرعی و اخلاقی مردم را در این عرصه روشن و از هتک حرمت اشخاص و سم پاشی و تخریب و تحقیر دیگران با قاطعیت جلوگیری کرد.
پایان پیام/

 

کد خبر 111263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha