دومین شهر خراسان شمالی، محروم از آزمایشگاه مرکزی دانش آموزی

شهرستان شیروان به عنوان دومین شهر خراسان شمالی از داشتن آزمایشگاه مرکزی آموزش و پرورش محروم است.

خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی_ شیروان؛ دومین شهرستان خراسان شمالی در صورتی محروم از آزمایشگاه مرکزی است که علاقه و گرایش اکثر دانش آموزان به تحصیل در دو رشته علوم ریاضی و تجربی است که 388 نفر در رشته ریاضی و هزار و 409 نفر در علوم تجربی تحصیل می کنند.

 

اهداف کلی پژوهش‌سراهای دانش آموزی، شناسایی و شکوفایی استعدادها و ارتقای شایستگی های دانش آموزان است که نبود این مرکز برای دانش آموزان شهرستان معضل بزرگی است و ضرورت راه اندازی آن احساس می شود، از سویی تمام امکانات و تجهیزات آزمایشگاه سابق هم بلااستفاده مانده و در انبار خاک می خورد.

 

حمایت از دانش آموزان، هنرجویان پژوهشگر برتر و کارآفرین، ایجاد زمینه و تقویت انگیزه حضور موثر دانش آموزان مستعد در عرصه های علمی، فرهنگی، هنری و فناوری در سطح ملی و بین المللی(جشنواره ها، المپیادها و غیره) از جمله سایر اهداف مرکز است.

 

یکی از دبیران رشته شیمی شیروان گفت: یکی از بخش های مهمی که پژوهش سراها ورود می کنند علوم های تک، نوین و به روز است که برای استفاده و تجارب ارزنده دانش آموزان از آن باید امکانات و تجهیزات به روز در مکانی مشخص و تخصصی شده صورت گیرد.

 

وی که حاضر به ذکر نام خود نیست، رسالت و وظیفه مهم پژوهش سرا را آموزش روش های درست مطالعه و پژوهش به دانش آموزان عنوان کرد و افزود: تمام دانش آموزان در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و متوسطه اول از امکانات پژوهش سراها و تحقیقاتی می توانند استفاده کنند که با توجه به استفاده مهم و ضروری دانش آموزان هیچ مکان مشخصی در شهر برای این موضوع نیست.

 

یکی از دبیران زیست شیروان هم می گوید: پژوهش سرای دانش آموزی شامل آزمایشگاه، کامپیوتر، کارگاه و غیره برای دروس شیمی، فیزیک، سلول های بنیادین و نانو است که متاسفانه این شهرستان از آن محروم است.

 

«رضا مقدسی» با اشاره به آزمایشگاه مرکزی سابق این شهرستان اظهارکرد: این آزمایشگاه که مجهز به تمام امکانات و تجهیزات بود از دانشگاه ها حضور پیدا می کردند و بعدا تبدیل به فضای اداری شد که اینک اسم آن در حد یک تابلو است و امکانات و تجهیزات گران قیمت دپو و انبار شده است.

 

وی با بیان اینکه با توجه به نیاز این شهرستان برای راه اندازی مجدد آن باید فکری کرد، خاطرنشان کرد: علیرغم پیشنهادهای داده شده برای احیاء و راه اندازی مجدد آن این اتفاق تاکنون عملی نشده در صورتی که این پژوهش سرا نیاز مبرم برای شهر است تا دانش آموزان به سمت تجربه علوم گام بردارند و از لذت آموزش و شرکت در مسابقات که بر مبنا و اساس کارهای عملی است، استفاده کنند.

 

مقدسی اضافه کرد: اکنون با توجه به تحصیل و استقبال بسیاری از دانش آموزان به دو رشته علوم تجربی و علوم ریاضی، فضای محدود آزمایشگاهی در اختیار است که با توجه به دارا بودن امکانات، راه اندازی آزمایشگاه و کارگاه می طلبد تا تمام دستگاه های متولی در احداث آن بسیج و همگام شوند.

 

این دبیر زیست ادامه داد: آموزش روش های مبتنی بر پژوهشی، طراحی و انجام پروژه های تحقیقی، پژوهشی و فناوری دانش آموزی، آزمایش و تجربه ایده های پژوهشی دانش آموزی، برگزاری جشنواره ها، مسابقات علمی و پژوهشی و فناوری، حمایت مالی  معنوی از دانش آموزان برای حضور در جشنواره ها و برنامه های علمی و پژوهشی زمینه فعالیت پژوهش سراها است.

 

مدیر آموزش و پرورش شیروان هم عنوان کرد: آزمایشگاه مرکزی آموزش و پرورش شیروان سابق در محل این اداره بود که با توجه به کمبود فضای آموزشی به اداره سوادآموزی تبدیل شد و اداره سوادآموزی سابق به عنوان مدرسه ابتدایی دخترانه ضحی تبدیل شد.

 

«فرامرز شجاعی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با اشاره به نگرانی بابت نبود آزمایشگاه مرکزی اظهارکرد: یکی از اولویت های جدی این اداره راه اندازی مجدد آزمایشگاه است تا از مکان های موجود استفاده شود و آموزش در یک مکان مناسب و خوب در نظر گرفته شود.

 

وی اضافه کرد: اکثر مدارس شهرستان فضایی به عنوان سرای دانش آموزی دارند که در کنار آموزش از آزمایشگاه نیز برخوردار هستند و اکثر جشنواره ها با مدیریت آن انجام می شود ولی هدف داشتن آزمایشگاه مرکزی و مرجع با گنجایش و ظرفیت بالا است که پیگیر هستیم.

 

شجاعی با اشاره به تجهیزات و امکانات موجود آزمایشگاه سابق عنوان کرد: اینک برای تجهیز، به روزرسانی و فضای فیزیکی اعتبار لازم است که پیگیری های لازم در دست انجام است و به زودی صورت خواهد گرفت.

 

مدیر آموزش و پرورش شیروان تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ هزار دانش آموز در ۴۲۱ آموزشگاه شهری و روستایی شیروان زیر نظر سه هزار فرهنگی تحصیل می کنند.

 

 

 

کد خبر 1113601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha