از ساخت مسجد پیامبر(ص) در دیربورن آمریکا تا خورشیدی شدن بزرگ‌ترین مسجد جهان در مکه

کمک به پروژه «زمین سبز» با خورشیدی شدن بزرگ‌ترین مسجد جهان در مکه، ساخت مسجد پیامبر در «دیربورن» آمریکا و اجرای پروژه مشترک صلح سبز در مسجد «گلاسکو» ازجمله اخبار مساجد جهان در هفته‌ای که گذشت، است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر آخرین اخبار مساجد جهان در هفته ای که گذشت.

 

آغاز ساخت مسجدی در «لوآندا» پایتخت آنگولا

 

 

 

به نقل از «الاخبار»، گروهی از اقلیت های موریتانی در آنگولا کار ساخت یک مسجد را در لوآندا،  پایتخت این کشور آغاز کردند.

 

ولد معلوم، عضو سازنده مسجد «شنقیط» گفت: این مسجد در مکان استراتژی مهمی ساخته می شود و در یکی از مسیرهای اصلی واقع شده است و در کنار آن پاساژهای تجاری برای اقلیت ها موریتانی احداث می شود.

 

وی افزود: این مسجد در مساحت 967 هزار متر مربع بنا می شود و در مرحله نخست در دو طبقه ساخته می شود و در حال حاضر ساخت آن آغاز شده و در به دور آن دیوار کشیده شده است.

 

ولد المعلوم اظهار کرد: این مسجد دارای کتابخانه، یک مدرسه اسلامی و مکانی برای اسکان امام، موذن و اساتید است و اتاقی برای تجهیز اموات دارد و دارای یک حوض وضو است و برای نخستین بار است که این مسجد تحت نظارت اقلیت های موریتانی در آنگولا ساخته می شود.

 

وی تاکید کرد: این مسجد به کمک افراد نیکوکار ساخته می شود و در بازار نیز برای ساخت مسجد پول جمع آوری شده است.

 

ولد المعلوم در ادامه گفت: تاکنون بیش از سه میلیون اکواینزا (پول محلی) برای ساخت این مسجد جمع آوری شده است.

 

تدوین پروتکل های جدید برای بازگشایی مساجد امارات

 

 

 

 

به نقل از «دارالخلیج»، دولت امارات اعلام کرد: با هماهنگی هیئت کل امور اسلامی و اوقاف امارات تمامی مساجد و مصلاهای مسیرهای بیرون شهری بازگشایی شده است و تمامی وضوخانه ها و سرویس بهداشتی ها و مصلاهای بانوان باز شده است.

 

در همین راستا، دولت امارات اعلام کرد: خادمان مساجد باید توجه داشته باشند تا پروتکل های بهداشتی رعایت شود و در مساجد تمامی موارد را به صورت نوشته بزنند تا نمازگزاران از آن اطلاع پیدا کرده و موازین بهداشتی را رعایت کنند.

 

دولت امارات گفت: برخی مسئولان نیز مساجد را رصد می کنند تا تمامی پروتکل ها رعایت شود و باید مساجد نظافت و ضد عفونی بشوند و فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود و نمازگزاران باید بعد از وضو دستان خود را ضد عفونی کنند و کفش های خود را هنگام وضو گرفتن در بیاورند و در دمپایی استفاده کنند.

 

بعد از پایان نماز باید خادمان مساجد، تمامی اماکن مساجد را نظافت و ضد عفونی کنند. همچنین دولت امارات تاکید کرده است که مساجد باید بلافاصله بعد از نماز بسته می شوند و نمازگزاران باید از نشستن و اعتکاف در مساجد خودداری کنند و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

 

ائمه و خادمان مساجد باید واکسن زده باشند و به محض داشتن علایم باید از حضور در مساجد خودداری کنند و به صورت دوره ای تست بدهند.

 

دکتر سیف الظاهری، سخنگوی هیئت ملی اداره بحران و حوادث گفت: دلت تلاش دارد تا آینده ای امن برای مردم ایجاد کند و شرایط به هر شکلی که باشد می گذرد و ما آن را مدیریت می کنیم.

 

طرح ساخت مجتمع مسجد جدید «ناپرویل» در یک دوره ۴۰ ساله

 

 

 

 

به نقل از «patch»،شورای شهر ناپرویل در مورد موافقت با ساخت مسجد جدید پیشنهاد شده از سوی مرکز اسلامی این شهر  رای‌گیری می کند.

از زمانی که برای اولین بار پیشنهاد ساخت این مسجد در ژانویه 2021 به شورای شهر ارائه شد یا حمایت ها و همچنین مخالفت هایی از سوی شهروندان مواجه شد.

در 6 اکتبر ،کمیسیون برنامه ریزی و منطقه بندی ناپرویل طبق اسناد شهری مجوز استفاده مشروط برای ساخت این مسجد  را با 6 رای موافق در برابر یک رای مخالف به تصویب رساند.

مخالفت با ساخت این مسجد از سوی ساکنانی صورت گرفته است که در نزدیکی محل پیشنهادی مجتمع مسجد زندگی می‌کنند و نگرانی‌هایی را در مورد ترافیک حاصله و دامنه پروژه که 13.6 هکتار زمین را اشغال می‌کند، مطرح کرده‌اند. آلودگی نوری نیز برای برخی از ساکنان اطراف نگران کننده بوده است.

مرکز اسلامی ناپرویل در حال حاضر اداره کننده 3 مسجد در خیابان های مختلف است.

در صورت تصویب، مجتمع جدید شامل یک مسجد دو طبقه با مساحت 26 هزار و 219 فوت مربع، یک مدرسه به مساحت  41 هزار و 749 فوت مربع، یک سالن چند منظوره به مساحت 22 هزار و 814 فوت مربع و یک سالن ورزشی به مساحت 26 هزار و 852 فوت مربع خواهد بود که همگی در یک دوره 40 ساله ساخته می شوند.

 

هشدار وزیر سابق جامو و کشمیر نسبت به تخریب مساجد

 

 

 

 

به نقل از « deccanherald»، فاروق عبدالله، سروزیر سابق جامو و کشمیر از دولت این کشور خواست تا نگرانی های مسلمانان در خصوص مورد حمله قرار گرفتن و وقوع انفجار در مساجد را مورد توجه قرار دهد.

عبدالله در گفتگو با رسانه ها گفت:  دولت باید از مسلمانانی که در نتیجه اقدامات هند در این کشور کشته می شوند،حمایت کند.

وی افزود: وقتی در کشور شاهد آن هستیم که به مسلمانان حمله می شود، آنها را کتک می زنند و مساجد را منفجر می کنند باید به این فکر بیفتیم که چطور می توانیم این روند را متوقف کنیم.

فاروق عبدالله گفت: قربانی ما هستیم که در کنار هند ایستاده‌ایم. ما کشته می‌شویم، زیرا در برابر اقدامات هند نایستاده ایم و این وظیفه دولت است که به امور مسلمانان رسیدگی کند.

وی با اشاره به روابط هند و پاکستان گفت که گفت و گو تنها راه برون رفت از همه مشکلات بین دو ملت است.

عبدالله افزود: روابط هندوها و مسلمانان به دلیل تیرگی روابط بین دو کشور تحت تأثیر قرار گرفته است.

 

دستگیری سه فرد مظنون به حمله مسجد شرق افغانستان

 

 

 

 

به نقل از «شین هوا»، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان اعلام کرد: در ارتباط با حمله به نمازگزاران مسجدی در در ننگرهار شرق افغانستان، سه نفر دستگیر شده اند.

 

وی در توییتر نوشت: ساعاتی بعد از حمله روز جمعه به مسجدی در ننگرهار، سه نفر دستگیر و تحت بازجویی قرار گرفتند.

 

وی افزود: یک بمب دست ساز در داخل مسجد هنگام نماز جمعه در منطقه اسپین غر منفجر شد که بر اثر آن 15 نفر از جمله امام جمعه این مسجد زخمی شدند.

 

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است و حملات پیشین انگشت اتهام به گروهک تروریستی داعش متوجه است.

 

یورو نیوز گزارش داد: وقوع انفجار در مسجدی در ولایت ننگرهار افغانستان در روز جمعه دستکم سه کشته و ۱۵ زخمی برجای گذاشت.

 

مسجد پیامبر در «دیربورن» آمریکا ساخته می شود

 

 

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از طالبان ‌این انفجار در حین برگزاری نماز جمعه در داخل مسجد روستای «تریلی» ولسوالی «اسپین‌ غر» روی داده است.

 

برخی رسانه‌های افغانستان اما می‌گوید که انفجار بر اثر مواده منفجره جاسازی در این مسجد بوده است.

 

به نقل از « arabamericannews»، مسجد جدید به نام «مسجد پیامبر» در شهر «دیربورن» واقع در ایالت میشیگان آمریکا ساخته خواهد شد.

 

این مسجد که با ویژگی های معماری اسلامی ساخته می شود امکان پخش صدای اذان برای منطقه ای که در آن قرار دارد را فراهم می کند و فضای بیشتری را برای نمازگزارانی که در دیربورن زندگی می کنند به وجود می آورد.

 

ساخت این مسجد به همت «موسسه اسلامی دانش» انجام می شود که در سال 1983 توسط امام عبداللطیف بری تاسیس شد.

 

در سال 2001 میلادی هم این موسسه ، آکادمی اسلامی آمریکایی را بنا کرد.

 

موسسه اسلامی دانش قصد دارد یک حسینیه، یک سالن اجتماعات، یک کتابخانه،کلاس های درس و آشپزخانه در این مسجد بسازد.

 

کمک به پروژه «زمین سبز» با خورشیدی شدن بزرگ ترین مسجد جهان در مکه

 

به نقل از « thenationalnews»،بزرگترین مسجد جهان در مکه می تواند با طرح انرژی خورشیدی هدایت کننده پروژه بزرگ سبز باشد.

 

 

 

 

بر اساس این گزارش ، نصب پنل های خورشیدی در 10 مسجد بزرگ در خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا باعث صرفه جویی در انتشار هزاران تن دی اکسید کربن در سال می شود.

گروه محیط زیست می گوید که بهبود عملکرد زیست محیطی مساجد همچنین می تواند مزیت گسترده تری در خصوص برجسته کردن اهمیت مسائل سبز برای جوامع داشته باشد.

از جمله مساجدی که در این زمینه مورد تجزیه و تحلیل فنی دقیق قرار گرفته اند، می توان به مسجد الحرام در مکه، بزرگترین مسجد جهان و مسجد النبی در مدینه اشاره کرد.

مسجد مرکزی گلاسکو در شهر اسکاتلند که کنفرانس تغییرات آب و هوایی Cop26 در آن برگزار می شود، در حال حاضر در حال نصب پنل های خورشیدی با بودجه امداد اسلامی است.

 

مسجد مرکزی گلاسکو

 

این گزارش با عنوان «ابتکار مساجد سبز» توسط گروه «صلح سبز برای زمین» ،اتحادی از گروه‌های زیست‌محیطی و کارشناسان که هدف آن حمایت از جوامع مسلمان است، منتشر شد.

گیوا نکات، مدیر اجرایی صلح سبز خاورمیانه و شمال آفریقا در این گزارش می‌گوید ، مهم است که ارزش راه‌حل‌های مبتنی بر جامعه برجسته شود.

این گزارش نشان می دهد که جامعه مسلمانان باید بخشی از راه حل باشند، نه تنها از طریق مزایای مستقیم زیست محیطی «سبزسازی» مساجد، بلکه به دلیل پتانسیل آنها برای تأثیرگذاری بر مردم به عنوان مراکز فرهنگی. معنویت و زندگی اجتماعی.

صرفه جویی تخمینی در نتیجه نصب پنل های خورشیدی در مسجدالنبی 375،420 دلار و در مسجد اموی دمشق 373,200  دلار برآورد شده است.

 

 

مسجد اموی دمشق 

 

کمترین صرفه جویی در مسجد نظامیه در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی است، جایی که پنل های خورشیدی سالانه 9493 دلار صرفه جویی را موجب می شوند.

 

مسجد نظامیه ژوهانسبورگ

 

هتک حرمت قدیمی ترین مسجد سانفرانسیسکو/ تحقیقات پلیس آغاز شده است

 

 

 

به نقل از «sanfrancisco»، هتک حرمت  قدیمی‌ترین مسجد شهر سانفرانسیسکو  موجب نگرانی اعضای مرکز اسلامی این شهر  شده است.

به گفته اعضای مرکز اسلامی سانفرانسیسکو تا کنون حادثه ای به این صورت علیه این مسجد رخ نداده بود و به همین دیل این اتفاق می تواند نگران  کننده باشد.

شهباز شیخ، یکی از متولیان مساجد در این باره گفت: « نگران هستیم و اطمینان ما از بین رفته است زیرا مدت‌ بود  چنین چیزی را در جامعه خود تجربه نکرده بودیم. ما بخشی از این جامعه هستیم نباید اجازه داده شود چنین اتفاقاتی برایمان رخ دهد.

پلیس سانفرانسیسکو می گوید یک مظنون یک به طرف پنجره مسجد پرتاب کرد که باعث شکسته شدن آن شد و سپس فرار کرد.

زهیب صدیق، یکی از اعضای هیئت مدیره مسجد، گفت: ما مطمئن نیستیم که هدف این شخص چه بوده اما نفرت از مسلمانان می تواند یکی از انگیزه های اصلی او برای انجام این کار باشد.

به گفته صدیق قدمت این مسجد به دهه 1950 برمی گردد و یکی از قدیمی ترین مسجدها در کالیفرنیا است.

وی همچنین گفت: افرادی که دهه‌ها در اینجا نماز خوانده‌اند، می‌گویند که نمی‌توانند جنایت دیگری مانند این را تحمل کنند.

پلیس انگیزه این جنایت را مشخص نکرده است اما می گوید که در حال بررسی این پرونده است.

 

اعتراض رئیس مسجد پاریس به عدم دعوت آنان به مراسم یادبود قربانیان جنگ جهانی اول

 

 

 

 

به نقل از «القدس العربی»، شمس الدین حافظ، رئیس مسجد پاریس به تصمیم دولت فرانسه نسبت به عدم دعوت نمایندگانی از مرکز دینی اسلامی درصد و سومین سالگرد پایان جنگ جهانی اول اعتراض کرد.

 

رئیس مسجد پاریس در بیانیه ای از عدم حضور نمایندگان مرکز دینی اسلامی در مراسم گرامیداشت قربانیان جنگ جهانی اول ابراز تاسف شدید کرد.

 

وی افزود: این مسجد در سال 1926 میلادی ساخته شده است و به تقدیر از ده ها هزار سرباز مسلمان  که در جنگ جهانی اول جان خود را از دست دادند، این مسجد ساخته شده است.

 

شمس الدین حافظ گفت: خیلی غیر قابل باور است که در این مراسم از نمایندگان و سازمان های اسلامی در فرانسه دعوت نشده است، با ما مانند یک شهروند درجه دوم برخورد شده است.

 

11 نوامبر سالروز پایان جنگ جهانی اول است . در 11 نوامبر سال 1918 در ساعت 11 پیش از ظهر،  پیمانی به منظور آتش بس بین متفقین “فرانسه، انگلیس و ایالات متحده آمریکا و آلمان در جنگ جهانی اول که چهار سال طول کشیده بود، بسته شد که به منزله پیروزی برای متفقین و شکستی برای آلمان بود. اگر چه به‌ طور رسمی آلمان تسلیم نشد. هرچند این آتش ‌بس در عمل به شلیک گلوله‌ها پایان داد اما پیمان صلح واقعی پس از شش ماه مذاکره در کنفرانس صلح پاریس و انعقاد معاهده ورسای به دست آمد.

 

با امضای قرارداد آتش‌ بس و اعتراف به شکست از سوی آلمان، جنگ جهانی اول که بیش از پنج میلیون و پانصد هزار نظامی و شش میلیون غیرنظامی کشته داشت پایان یافت و آتش تفنگ‌ها خاموش شد؛ ولی همه‌گیری آنفلوآنزای متعاقب آن که سربازان بازگشتی از جبهه‌ها ویروس آن را باخود به شهرهایشان برده بودند بیش از 20 میلیون انسان را از میان برد.

 

همه ساله در فرانسه ، این روز نمادین با برگزاری مراسم تجلیل و مراسم ادای احترام به سربازانی که در دفاع از خاک فرانسه و برای فرانسه درگذشته اند جشن گرفته می شود. در شهرها و روستاهای فرانسه حدود 30،000 یادبود جنگی ساخته شده است.

 

امکانات عربستان برای زائران پیامبر اسلام(ص)/ احداث مهد کودک در مسجدالنبی(ص)

 

 

 

 

به نقل از «الخلیج آنلاین»، ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) قصد دارد با شرکت های متخصص در زمینه پیمانکاری عمومی ساخت و ساز برای اجرای پروژه ای با هدف ایجاد مهد کودک در مسجد النبی در مدینه منوره قرارداد ببندد.

 

شاهزاده فیصل بن سلمان، امیر منطقه مدینه منوره در ژوئیه 2015پژوهشی را انجام داد و در آن متوجه شد که تعداد زیاد کودکان خردسال بین 4 تا 8 سال در مصلاهای مسجد النبی، باعث افزایش صدای گریه می شود.

 

به گزارش روزنامه سعودی الوطن، علا الدین عادل الفی، از خادم مؤسسه تحقیقات حج و عمره در حرمین شریفین توضیح داد که این مطالعه نشان داد برای ایجاد فضای معنوی برای زائران مسجد النبی بهتر است مکانی مناسب برای کودکان فراهم کرد.

 

وی افزود: به همین منظوری مهد کودکی با امکانات دارای فضای بازی مجهز به وسایل آموزشی و سرگرمی در مسجد النبی(ص) بنا می شود.

 

در سال 2019، این پروژه با راه اندازی طرح داوطلبانه «خدم» در بخش بانوان مسجد النبی آغاز شد.

 

عزیزه الحربی، مدیر اداره کل روابط، رسانه و ارتباطات بانوان در این باره گفت: این طرح با هدف کمک به ارائه کمک های معنوی به خانم های زائر از مسجد النبی با ایجاد مکانی ویژه برای حضور دختران ایجاد شد.

 

این مکان توسط تعدادی ناظر و داوطلب و زیر نظر مستقیم اداره ارشاد بانوان اداره می شود تا بازدیدکنندگان بتوانند عبادت خود را با سهولت انجام دهند و از حضور کودکان در وسط صف زنان بکاهند.

 

شرط ورود نوبت عصر بانوان به «روضه شریفه» در مسجدالنبی(ص)

 

 

 

به نقل از «روسیا الیوم»، ریاست کل امور مسجدالنبی(ص) اعلام کرد: امکان حضور زنان به روضه شریفه در نوبت بعد از ظهر فراهم شد.

 

ریاست کل امور مسجدالنبی(ص) در بیانیه ای اعلام کرد: بعد از نماز عشاء تا زمان اذان صبح بانوان می توانند وارد روضه شریفه بشوند.

 

در این بیانیه آمده است: شرط حضور بانوان در روضه شریفه منوط به رزرو در برنامه «توکلنا» و «اعتمرنا» است و از سمت شمالی باب عثمان بن عفان رقم 24 و بخش جنوبی باب مکه رقم 37 می توانند وارد روضه شریفه بشوند.

 

روضه شریفه، قسمتی از مسجد النبی که در ناحیه جنوب (رو به سمت قبله) شرقی قرار دارد، به نام روضه مطهره و روضه شریفه شناخته می شود.

 

این قسمت فضیلت زیادی دارد چرا که در حدیث رسول خدا (ص) به عنوان روضه ای بهشتی معرفی شده است: «ما بین بیتی [ قبری ] و منبری روضة من ریاض الجنة» . این حدیث مورد اتفاق فریقین است. همچنین، به اتفاق روایات اهل بیت (ع) ، این روضه شامل خانه حضرت فاطمه (س) نیز می شود. مساحت روضه شریفه 22 متر طول و 15 متر عرض دارد که مجموعا 330 متر مربع می شود.

 

در محدوده روضه مطهره، سه مکان مقدس مرقد مطهر پیامبر، منبر و محراب وجود دارد.

 

لغو فاصله گذاری اجتماعی در مساجد ترکیه

 

 

 

به نقل از «خبرگزاری ترکیه»، علی ارباش، رئیس امور دینی ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد: با کاهش محدودیت های کرونایی اقامه نماز جماعت بدون فاصله گذاری اجتماعی در مساجد اقامه می شود.

 

وی افزود: مقامات ترکیه برای مقابله با شیوع کرونا ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ فاصله گذاری اجتماعی اتخاذ کردند و با کاهش کرونا تصمیمات جدید اتخاذ شد.

 

وی تاکید کرد: افراد بالای 18 سال برای مقابله با ویروس کرونا واکسن دریافت کرده اند.

 

وی تاکید کرد: اقامه نماز جماعت در مساجد بدون فاصله گذاری اجتماعی انجام می شود و باید نمازگزاران تدابیر بهداشتی را رعایت کنند و حتما از ماسک استفاده کنند.

 

علی ارباش از همکاری شهروندان و ائمه و خطبای مساجد در شرایط بحرانی تشکر کرد.

 

ریاست امور دینی ترکیه در ماه مارس 2020 میلادی از تعلیق نماز در عموم مساجد ترکیه خبر داد و پس از آن نیز محدودیت های کرونایی را کاهش دادند.

 

حضور هزاران فلسطینی در نماز صبح مسجد حضرت ابراهیم (ع)

 

 

به نقل از «مرکز اطلاع رسانی فلسطین»، این اقدام به نشانه مخالفت با پروژه های یهودی سازی رژیم صهیونیستی در این مسجد صورت گرفت.

 

خانواده های فلسطینی اعم از پیر، جوان ، زن و مرد از نخستین ساعات بامداد امروز جمعه در این مسجد حضور یافتند.

 

نمازگزاران فلسطینی پس از پایان اقامه نماز صبح با سر دادن سرودهای ملی و محلی و هلهله 5 زوج جوان را راهی خانه بخت کردند.

 

شایان ذکر است که مراجع صهیونیستی از چندین ماه پیش شروع به اجرای پروژه یهودی سازی بر روی 300 متر مربع از مساحت این مسجد کرده اند که شامل نصب آسانسور برقی جهت تسهیل یورش شهرک نشینان یهود به این مکان مقدس می باشد.

 

اقامه نماز جمعه فلسطینیان در مسجدالاقصی/ تجمع فلسطینیان یافا در اعتراض به سیاست های نژاد پرستانه رژیم صهیونیستی

 

 

به نقل از «شبکه رایه الاعلامیه»، هزاران نفر از مردم فلسطین نماز جمعه و نماز استسقاء را در مسجدالاقصی اقامه کردند.

 

اداره اوقاف اسلامی قدس گزارش داد: 60هزار نمازگزار، نماز جمعه را در مسجدالاقصی اقامه کردند.

 

شیخ یوسف ابوسنینه، نماز استسقاء را برای نزول باران اقامه کرد.

 

نظامیان رژیم صهیوینستی نیز در ورودی های مسجدالاقصی و شهرک قدیمی قدس  مستقر بودند و کارت های شناسایی نمازگزاران را بررسی کردند.

 

تجمع فلسطینیان یافا در اعتراض به سیاست های نژاد پرستانه رژیم صهیونیستی

 

تعدادی زیادی از فلسطینیان و عرب های ساکن شهر یافا واقع در اراضی اشغالی 48 امروز نماز جمعه را در بوستان الغزازوه اقامه کردند.

 

مرکز اطلاع رسانی فلسطین گزارش داد: این اقدام در اعتراض به سیاست های نژاد پرستانه رژیم صهیونیستی در زمینه کوچاندن فلسطینیان ساکن این شهر و ممانعت از ساخت و ساز خانه های فلسطینی صورت گرفت.

 

فلسطینیان پس از اقامه نماز جمعه تجمعی را در اعتراض به سیاست های دشمن صهیونیستی در زمینه کوچاندن و تبعید فلسطینیان ساکن یافا ترتیب دادند، این تجمع به همت کمیته مردمی دفاع از خاک و مسکن و شورای اسلامی یافا برگزار شد.

تجمع کنندگان پلاکاردهایی در دست گرفته بودند که بر روی آنها نوشته شده بود:« یافا یک شهر عربی است» و «هرگز از خانه هایمان خارج نخواهیم شد.»

 

انفجار در مسجد «ننگهار» افغانستان / ۲۰ کشته و زخمی تا کنون

 

 

 

 

به نقل از «رویترز»، به گفته ساکنان محلی انفجاری در مسجدی درست قبل از نماز جمعه در ولسوالی سپین غار در استان ننگرهار در شرق افغانستان رخ داد که بر اثر آن 12 نفر از جمله امام مسجد زخمی شدند.

 

یک پزشک در یک بیمارستان محلی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت که در نتیجه این انفجار دو نفر جان باختند و 18 نفر زخمی شدند اما هیچ گونه تایید رسمی در مورد تلفات وجود ندارد.

 

حاجی خیال گل، 42 ساله، یکی از مجروحان این انفجار به رویترز گفت که انفجار در نزدیکی منبر امام جماعت مسجد درست زمانی که او برای ایراد خطبه برخاست رخ داد.

 

عطل شینواری، یکی از ساکنان این منطقه، گفت که این انفجار حوالی ساعت 1:30 بعد از ظهر رخ داد

 

یک مقام طالبان که نخواست نامش فاش شود، انفجار را تایید کرد و گفت که احتمال تلفات وجود دارد اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

 

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله  را به عهده نگرفته است، اما سخنگوی طالبان روز جمعه گفت که مقامات سه نفر را در ارتباط با این انفجار دستگیر کرده اند.

 

درخواست ساکنان «جلیعه» قطر برای ساخت مسجد

 

به نقل از «الرایه»، جمعی از ساکنان منطقه جلیعه» قطر خواستار تبدیل مسجد  موقت «البورت کابن» به دایمی شدند.

 

ساکنان این منطقه گفتند: ما نیازمند یک مسجد دایمی با ظرفیت بیشتر برای اقامه نماز جمعه هستیم، زیرا در حالت عادی مردم مجبورند برای اقامه نماز جمعه به مناطق مجاور بروند.

 

ساکنان این منطقه تاکید کردند: بیشتر مناطق مسکونی  تازه تاسیس با چنین مشکلاتی مواجه هستند و ساکنان مجبور هستند برای اقامه نماز به مسجد موقتی بروند.

 

اجرای پروژه مشترک صلح سبز در مسجد «گلاسکو»

 

 

 

به نقل از « yenisafak»،مسجد مرکزی «گلاسکو» به لطف پروژه مشترک صلح سبز و امداد اسلامی به یکی از سبزترین مساجد در سراسر جهان تبدیل خواهد شد.

 

عرفان رزاق، متولی مسجد گلاسکو در گفتگو با خبرگزاری آناتولی در این باره گفت: مسجد گلاسکو یکی از مواردی است که برای مشارکت در این پروژه محیط زیستی برگزیده شده است.

 

 رزاق گفت که اعضای مسجد در حال نصب پنل های انرژی خورشیدی در مسجد هستند و این اقدام مصرف انرژی را تا 23 درصد کاهش می دهد.

 

وی تاکید کرد که مسجد مرکزی گلاسکو قبلا هم در یکی از پروژه های سبز شامل تغییر همه لامپ‌ها به لامپ‌های «ال ای دی» ، معرفی یک باشگاه دوچرخه‌سواری، و استفاده از ماشین برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مشارکت داشته است.

 

او گفت که علاوه بر افزایش بهره وری کلی انرژی، پنل های خورشیدی جدید جامعه را تشویق می کند تا به صرفه جویی در انرژی فکر کند.

 

رزاق تصریح کرد که از طریق این پروژه ها آگاهی اعضای جامعه نسبت به محیط زیست افزایش پیدا خواهد کرد.

 

متولی مسجد گلاسکو در مورد باغ های بزرگ مجاور مسجد گفت که آنها پتانسیل زیادی برای کشت سبزیجات و میوه ها و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از خرید مسجد دارند.

 

عبارت های ضد اسلامی بر دیوارهای سه مسجد در فرانسه

 

 

 

به نقل از «القدس العربی»، سه مسجد متعلق به اتحادیه ترکی اسلامی برای امور مذهبی (دیتیب) در شهرهای مونتلبون، پونتارلیه و روبای فرانسه مورد حملات نژادپرستانه قرار گرفتند.

 

این اتحادیه در بیانیه ای اعلام کرد: افراد ناشناس بر دیوارهای این سه مسجد تصاویرصلیب کشیده و عبارت های ضد اسلامی نوشتند.

 

در ادامه این بیانیه آمده است: حمله نژادپرستانه به مساجد ادامه دارد و ما مقامات را از این حمله با خبر کرده ایم.

 

در ادامه بیانیه از مقامات فرانسوی به خاطر همکاری نیروهای امنیتی و حمایت مقامات و مردم فرانسه تشکر می کنیم و خواستار اتحاد در برابر اقداماتی هستیم که به آرامش کشور و آگاهی زندگی مشترک لطمه می زند. ما از همگان می خواهیم در برابر چنین رویدادهایی هشیار باشند.

 

کشور فرانسه در دوره اخیر با حملات اسلام‌هراسانه خبرساز می‌ شود. در هفته های گذشته  مساجدی در چند شهر این کشور مورد حمله اسلام‌هراسانه قرار گرفته بودند.

 

جرالد دارمانان، وزیر کشور فرانسه در اکتبر 2020 به بهانه مقابله با اسلام افراطی اعلام کرد که از اول ژانویه تاکنون دستکم 73 مسجد و مدارس خصوصی اسلامی در سرتاسر فرانسه بسته شده است.

 

رد درخواست ساخت نخستین مسجد در ایالت «می سی سی پی» آمریکا

 

 

 

به نقل از «القدس العربی»، شبکه تلویزیونی «جکسون» ایالت سی بی اس گزارش داد: اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا در می سی سی پی به نمایندگی از دو مرد مسلمان که می خواهند مسجد «بیت الله ابراهیم» را در دریاچه هورن لیک بسازند، به دادگاه منطقه شمالی شکایت کرده است.

 

کمیسیون برنامه ریزی شهری در اوایل سال جاری طرح ساخت مسجد به دلیل ادعاها و نگرانی ها در مورد تامین آب ناکافی برای اسپرینکلرهای آتش نشانی و احتمال ایجاد صدا و تاثیر بر ترافیک را رد کرد.

 

در این دادخواست آمده است: «با وجود بهانه هایی که برای این تصمیم وجود داشت، اعضای هیئت مدیره دلیل واقعی امتناع خود از تصویب این پروژه را پنهان نکرده و آن را ناشی از تعصبات علیه مسلمانان دانستند.

 

جان ای جونز جونیور، عضو شورای شهر به یک روزنامه محلی گفت که این طرح تنها به خاطر تعصب علیه مسلمانان رد شد.

کد خبر 1117870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha