به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن ؛ استاد «شهریار پرهیزکار» در مراسم رونمایی از دوره آموزش قرآن کریم دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ضمن ارائه نقدهایی به وضعیت حفظ قرآن در کشور و همچنین وضعیت نامساعد قرآنی در دانشگاهها، گفت: در کشور ما نه تنها دانشجویان بلکه اساتید نیز از لحاظ فهم قرآن، عمل به قرآن و حتی خواندن صحیح قرآن، بسیار ضعیف و در سطح غیر قابل قبول هستند.
این حافظ کل قرآن ، به انتقاد از عملکرد مراکز دینی همچون حوزههای علمیه در توجه و عمل به قرآن کریم پرداخت و اظهار کرد : عمل به قرآن را میتوان در رفتار، بیانات و عملکرد رهبر معظم انقلاب دید. بسیاری از سخنان و استدلالهای عقلی و منطقی ایشان، مبانی قرآنی دارد و برگرفته شده از آیات نورانی قرآن است برای مثال ایشان بارها از طریق ادله عقلی و منطقی گفتهاند «راه برونرفت از این وضعیت فرهنگی، دینی، سیاسی و حتی اقتصادی در هم پیچیده کشور، این نیست که ما از حقوق خودمان کوتاه بیاییم.» این سخن مبنای قرآنی دارد و جالب است هیچکس، حتی کسانی که مخالف نظرات ایشان هستند، نتوانستهاند نقد منطقی بر استدلالات ایشان وارد کنند.
وی وضعیت قرآنی در دانشگاهها را نامساعد و تأسفبار عنوان کرد و گفت: در برخی کشورهای اسلامی همچون مصر، شرط ورود به دانشگاه، حفظ قرآن است. متأسفانه امروز در کشور شاهدیم نه تنها دانشجویان یا در مقاطع تحصیلات تکمیلی، بلکه اساتید نیز از لحاظ فهم قرآن، عمل به قرآن و حتی خواندن صحیح قرآن، بسیار ضعیف و در سطح غیرقابل قبول هستند. متأسفانه امروز چه در فرهنگ عموم مردم و حتی در میان خواص، اساتید و ... شاهدیم که چقدر از قرآن فاصله گرفته شده است.
این حافظ قرآن بر توجه مسئولان در زمینه حفظ با ایجاد بستر مناسب در این زمینه تأکید کرد و افزود: متأسفانه ما در زمینه حفظ قرآن و تربیت حافظان قرآنی بسیار بد و ناکارآمد عمل کردهایم به طوری که رهبر معظم انقلاب ۱۰ سال پیش مطالبه ۱۰ میلیون حافظ قرآن را مطرح کردند، اما امروز پس از گذشت چندین سال، هنوز نتوانستهایم حتی کمتر از نیمی از این مقدار را آن طور که از لحاظ کیفی مد نظر ایشان بوده باشد، تربیت کنیم. امروز شاهدیم در کشورهایی همچون عربستان با روشهای آموزشی که در نظر گرفته شده، جمعیت حافظان قرآن به میلیونها نفر میرسد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به رهنمودهای قرآنی رهبر معظم انقلاب در طول سالهای مختلف در جمع قاریان و حافظان قرآنی، گفت: ایشان همیشه تأکید داشتند، هرگونه ارتباط با قرآن بدون حفظ قرآن ناقص است. ایشان همیشه زیباخوانی و صحیحخوانی قرآن را ارج نهادهاند، اما همواره به قاریان در دیدارها تأکید کردهاند که دلخوش به قرائت زیبا نباشید، زیباخوانی قرآن، مهم و ضروری است، اما حفظ قرآن از سوی یک قاری، پیام وی را کامل میکند.امیدوارم روزی فرا برسد که در زمینه حفظ قرآن بتوانیم بسیار موفقتر از این عمل کنیم. البته حافظانی را تربیت نماییم که مدنظر مقام معظم رهبری است و برای کشور و جامعه اسلامی هم مفید باشند.
نظر شما