۴۱ هزار دانش‌آموز کردستان تحت آموزش‌های سفیران سلامت قرار می‌گیرند

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه ۴۱ هزار دانش‌آموز استان در قالب سفیران سلامت آموزش می‌بینند، گفت: خود مراقبتی کلید واژه سفیران سلامت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، افشین خوشگوار در آیین افتتاحیه سفیران سلامت دانش‌آموزی استان که در اردوگاه شهید سلیمان خاطر سنندج برگزار شد، یکی از طرح‌های محوری و اصلی حوزه سلامت و بهداشت آموزش و پرورش را جشنواره سفیران سلامت دانش‌آموزی عنوان کرد و گفت: هرساله در اوائل آذر ماه شاهد آغاز عملیات اجرای سفیران سلامت دانش‌آموزی هستیم، هرچند جریان‌سازی موضوع، ابلاغ بخشنامه‌ها، نشست توجیهی مدیران مدارس در ابتدای آبان ماه انجام شده است.

 

 

وی با بیان اینکه در بحث سفیران سلامت آموزش همسالان اتفاق می‌افتد؛ خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های بروز و موثر در میان روش‌های آموزشی که در دنیا دنبال می‌شود آموزش همسالان است و به قول معروف بچه‌ها زبان همدیگر را بهتر می‌فهمند.

 

 

خوشگوار آموزش همسالان و آموزش دانش‌آموز به دانش‌آموز را وجه غالب و اثرگذار در بحث سفیران سلامت دانش‌آموزی دانست و گفت: بعد از انتخاب سفیران سلامت و آموزش آنها توسط دانشگاه علوم پزشکی، این سفیران سلامت، دوستان و همکلاسی‌های خود را مورد آموزش مفاهیم اصلی و پایه‌ای در حوزه سلامت قرار می‌دهند.



وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته حدود 40 هزار دانش‌آموز در مجموعه 300 هزار نفری دانش‌آموزان استان به عنوان سفیران سلامت انتخاب کردیم؛ عنوان کرد: امسال هدفی که در وزارت آموزش و پرورش برای استان کردستان تعیین شده است 41 هزار نفر از دانش‌آموزان استان را در قالب سفیران سلامت مورد آموزش قرار خواهیم داد.

 

 

خوش‌گوار با اشاره به اینکه خودمراقبتی کلیدواژه سفیران سلامت است؛ اضافه کرد: ما اگر بتوانیم مفاهیم اصلی حوزه سلامت را به دانش‌آموزان آموزش بدهیم و زمینه به کارگیری این مفاهیم را در زندگی روزمره دانش‌آموزان فراهم کنیم؛ قطعا سلامت جسمی و روحی و روانی دانش‌آموزان را تامین می‌کنیم.

 



معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان  ادامه داد: در طول 22 ماه از زمان شیوع کرونا، شاهد تغییرات گسترده‌ای در سبک زندگی انسان‌ها بودیم و همه حوزه‌های کاری و شخصی ما دچار تغییر شد و حوزه آموزش و پرورش در کنار حوزه اقتصاد بیشترین تغییرات را تجربه کرد.

 

 

وی با بیان اینکه در حوزه آموزش هم روال یاددهی و یادگیری ما دچار تغییر اساسی شد و آموزش‌های حضوری به غیرحضوری تبدیل شد؛ اظهارکرد: قطعا آموزش‌های غیرحضوری نمی‌تواند جایگزینی جامع و کامل برای آموزش‌های حضوری باشد و ما شاهد افت تحصیلی دانش‌آموزان بودیم.

 

 

خوش‌گوار اضافه کرد: قرنطینه‌های خانگی و محدودیت‌های ناشی از کرونا و دوری دانش‌آموزان از محیط‌های اجتماعی و محیط نشاط و شادابی که در مدرسه وجود دارد و فقر حرکتی که پیامد اصلی آن چاقی بود از آفات و مضرات شیوع ویروس کرونا بود.

 

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان خاطرنشان کرد: حوزه سلامت و بهداشت آموزش و پرورش  تلاش کرد که حوزه‌ای پویا و فعال متناسب با شرایط کرونایی باشد و استان کردستان یکی از استان‌های پیشرو و موفق در خیلی از طرح‌های ابتکاری و خلاقانه بود و تهدید کرونا به آسیب تبدیل نشد.

 

 

وی با بیان اینکه ما تهدیدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا را به فرصت تبدیل کردیم؛ گفت: حوزه تربیت بدنی برنامه های خود را در چارچوب مشخص با رویکرد مقابله با کرونا عملیاتی و اجرایی کردیم.

 

 

خوش‌گوار از تدوین سه هزار محتوای الکترونیکی توسط مراقبین سلامت استان خبر داد و گفت: جشنواره‌ها و رویدادهای تشویقی، ترغیبی انگیزشی در حوزه‌ها و بازه‌های مختلف عملیاتی و اجرا شد و همه مخاطبین خود را در چارچوب خاصی نگه داشتیم و هدف کلان یعنی ارتقای سواد سلامت دانش آموزان را به جد پیگیری کردیم.

 

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه حوزه سلامت و بهداشت قبل از شیوع کرونا در حاشیه قرار داشت؛ گفت: با شیوع این ویروس منحوس حوزه سلامت و بهداشت بسیار مورد توجه مسئولین قرار گرفت.

 

 

وی گام اول ارتقای سواد سلامت در میان دانش.آموزان را خود مراقبتی، آموزش مفاهیم پایه و اساسی، تغذیه سالم، سلامت فردی، مدیریت استرس و خشم عنوان کرد و گفت: ارتقای سواد سلامت وقتی اتفاق می‌افتاد که ما بتوانیم گام اول خودمان را محکم برداریم.

 

 

خوشگوار از سفیران سلامت دانش‌آموزی مصداقی‌ترین و عینی‌ترین طرحی نام برد که ارتقای سواد سلامت و خود مراقبتی را در بین دانش‌آموزان ما دنبال می‌کند و گفت: اگر بهداشت فردی شستن دست‌ها یا فاصله اجتماعی را به کار می بردیم جان تعداد زیادی از مردم حفظ می‌شد و این اهمیت بهداشت در محیط های آموزشی را می‌رساند.

 

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان  با بیان اینکه امسال شاهد بازگشایی تدریجی مدارس هستیم؛ گفت: همه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که غالب مردم خواستار بازگشایی مدارس و آموزش‌های حضوری هستند.

 

 

وی با بیان اینکه در مجموعه آموزش و پرورش تمامی تمهیدات لازم برای بازگشایی مدارس اندیشیده شده است؛ گفت: بیش از 91 درصد فرهنگیان و 84 درصد دانش‌آموزان استان واکسینه شده‌ند.

 

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان در پایان از دانش‌آموزان خواست با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی زمینه آموزش حضور حداکثری در مدارس را فراهم نمایند و شاهد بازگشایی کامل مدارس باشیم.

 

 

وی از تلاش و زحمات مراقبین سلامت تقدیر و تشکر کرد و گفت: دغدغه همه مراقبین سلامت این بود که مدیران مدارس توجه کافی به موضوع سلامت توجه نمی‌کنند اما با شیوع ویروس کرونا مراقبین سلامت از حاشیه به متن آمدند و مراقبین سلامت باید از این فرصت استفاده کنند.

کد خبر 1119203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha