به گزارشخبرگزاری شبستان: دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین دانشگاهی اولین سالگرد شهادت دانشمند هسته ای و دفاعی کشور، دکتر محسن فخری زاده که در سالن همایش های بین المللی امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، تاریخ را نمایانگر صحنه های مختلف مجاهدت ها و جنایت ها دانست و گفت: دشمن با به شهادت رساندن دانشمندانی همچون دکتر فخری زاده، مغز متفکر نظام جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار داد و این اتفاقات در تاریخ محو نخواهد شد.
وی عنوان کرد: شهید فخری زاده همچون تمام فعالیت های مدافعان و نخبگان در هشت سال دفاع مقدس بخش درخشان تاریخ ایران اسلامی است. مقام معظم رهبری نیز بیش از پیش بر علم تاکید دارند و بزرگترین سرمایه جامعه را نخبگان می دانند. ایشان نخبگان را مشمول نعمتی می دانند که شکر این نعمت، تلاش بیشتر است. نخبگان با تلاش انقلاب را پیش می برند و تاکنون در تمام مشکلات کشور راهگشا بوده اند.
وزیر بهداشت، شهید فخری زاده را دانشمند برجسته در تمام زمینه ها دانست و گفت: دشمن نسل جوان و پرشور را مورد تهاجم قرار می دهد و در این میان، فرآیند واکسیناسیون در هزار و ۳۲۰ مرکز تزریق واکسن در کشور لایه های پنهان ظرفیت جوانان متدین و ولایت مدار را نمایان کرد. جوانانی که شبانه روز با همراهی نیروهای انقلابی و بسیجی فعالیت کردند و شهید فخری زاده الگوی آنان است.
دکتر عیناللهی با اشاره به لزوم مطالعه در خصوص زندگی اینچنین دانشمندان ممتاز و برجسته کشور، تصریح کرد: باید فضایی برای جوانان فراهم شود تا در کنار رشد علمی، با محوریت انجام فعالیت های جهادی و خدمت به مردم، دنباله رو راه دانشمندانی همچون شهید فخری زاده باشند.
وزیر بهداشت وظیفه تمام دانشمندان و دانشگاهیان را کمک به محرومین اعلام کرد و افزود: دانشگاه ها نباید تنها به خلق ثروت توجه کنند. امروزه در وزارت بهداشت به اساتید نخبه و متدینی توجه می شود که بتوانند رهرو شهید فخری زاده باشند.
به گفته دکتر عیناللهی، گام دوم انقلاب، سعادت کشور را به همراه دارد و باید در مسیر آن قدم برداشت.
وی اظهار کرد: مهمترین موضوع امروز کشور پیشبرد پژوهش های کاربردی است. فعالیت ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در سطح کشور نباید به انتشار مقاله و ارتقای رتبه اساتید محدود باشد، به بیان دیگر رهرو راه شهید فخری زاده بودن، یعنی تولید، کمک به مردم، علوم دانش بنیان و استقرار بیش از پیش شهرک های علم و فناوری. دشمن با علم نخبگان ایرانی مخالف است و از دانشمندان کشور می ترسد.
وزیر بهداشت تشویق دانشجویان به مهاجرت را خیانت خواند وگفت: نگاه های مدیریتی و اجرایی باید به داخل کشور معطوف شود. دکتر فخری زاده نمونه بارز مصداق عبارت ما می توانیم بود. ما هم با این شعار توانستیم در مدت کوتاهی، ۱۵۰میلیون دوز واکسن را به همت مردم تزریق کنیم. همچنین ۵ مرکز تولید واکسن در کشور به تایید رسید و انواع واکسن ها در هر پلتفرمی که در سایر کشورهای به تولید رسیده نیز در داخل کشور در حال تولید است.
وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی راه اصلی خود را پیدا کنند و با هدف خدمت به مردم فعالیت کنند.
شهید فخری زاده مروج علوم ترجمانی بود
دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی نیز در ادامه این مراسم جایگاه شهید فخری زاده را در عرصه علمی و نوآوری در کنار نگاه جسورانه او به منظور گشودن راه های جدید بر لبه مرز دانش و انشای فرهنگ پژوهش های کاربردی را عاملی دانست که برگزاری اولین سالگرد شهادت او در دانشگاه را اقتضا می کرد.
وی ادامه داد: دکتر فخری زاده شهیدی است که نشان داد شجاعت علمی در سایه عزت نفس ملی محقق می شود. در هم نوردیدن مرزهای دانش مبتنی بر جسارت علمی، مهمترین خصلت علمی شهید فخری زاده بود.
دکتر زالی تصریح کرد: به مدد گام دوم انقلاب، ترویج و تبیین علوم ترجمانی از راهبردهای مورد تاکید مقام معظم رهبری است. یکی از مصادیق سختکوشان علوم ترجمانی و بین دانشی، فعالیت های این دانشمند برجسته بود. همجوشی بین علوم پایه و علوم فلسفی، ژرف اندیشی فلسفه و ورود به چالش های پیچیده فیزیک در کنار نگاه امتزاجی و موحدانه بر مبانی علمی نیز از مهمترین آموزه های زندگی شهید فخری زاده است.
رییس دانشگاه داشتن طبع مهرورزانه و عطوفانه را پیش شرط این رفتار دانست و افزود: بخش عظیمی خلق و خو و سلوک مبتنی بر خشوع فردی و اجتماعی دکتر فخری زاده، پس از به شهادت رسیدن وی مورد توجه جامعه قرار گرفت. طبع شعر و نگاه عمیق به مبانی فلسفی او نیز بی همتا بود.
وی با اشاره به تاثیرات مهمی که مطالعات شهید فخری زاده بر عرصه واکسیناسیون و مقابله با کرونا بر جای گذاشت، بیان کرد: بخشی از تلاش های این دانشمند در عرصه بیولوژیگ با نگاه مسئولیت اجتماعی در قالب نمایشگاهی به همت وزارت دفاع در حاشیه این مراسم به نمایش گذاشته شده است.
دکتر زالی در ادامه تصریح کرد: در روزهای آغازین بحران کرونا که کشورهای جهان با کمبود کیت های تشخیصی مواجه بودند و تحریم های ظالمانه، کشورهایی همچون ایران را نیز درگیر این چالش کرد بود، این موضوع به مسئله مبتلابه نظام سلامت تبدیل شده بود. شهید فخری زاده با مطالعات و تایید بالینی کیت های وزارت دفاع گامی بزرگ در این زمینه برداشت؛ این کیت ها از حداکثر استاندارد و کیفیت برخوردار بود.
رییس دانشگاه بیان کرد: همچنین ضمن مورد توجه قرار گرفتن اهمیت ضدعفونی کردن معابر، پیامدهای زیست محیطی آن نیز مطرح شد که دکتر فخری زاده مطالعاتی را در وزارت دفاع آغاز کردند که برونداد آن تولید محصولات و فرآورده های دوستدار محیط زیست بود.
دکتر زالی گسترش آزمایشگاه های سطح ۳ در راستای تشخیص بیماری کرونا را نیز از دیگر دستاوردهایی دانست که به همت دکتر فخری زاده محقق شد.
وی تصریح کرد: یکی از مقدم ترین مطالعات در زمینه واکسن کرونا نیز توسط دکتر فخری زاده کلید خورد که منجر به تولید واکسن فخرا شد. این واکسن به طور کامل تولید داخل بوده و بر اساس مستندات موجود، اثربخشی بیش از ۹۵ درصدی دارد.
شهادت؛ اجر و پاداش صبر و استقامت
حجت الاسلام سیدضیا الدین آقاجانپور ریس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع نیز در این مراسم شهید فخری زاده را شخصیتی گمنام خواند و گفت: این دانشمند ممتاز در دوران حیات خود چهره ای شناخته نشده بود و زمانی که خبر شهادت او به گوش رسید، مردم متوجه شدند چه گوهری را از دست داده اند.
وی ادامه داد: شهید فخری زاده به دنبال نام و نشان و عنوان نبود و من به دلیل فعالیت در وزارت دفاع، با او آشنا شده بودم. روحیات معنوی عجیبی داشت و اطرافیان از علم و دانش او خبر داشتند. این دانشمند بزرگ در طی عمر با برکت خود، ایده های نوینی را به ثمر نشاند.
به گفته حجت الاسلام اقاجانپور، دکتر فخری زاده ایمانی راسخ و صبر و استقامتی مثال زدنی داشت و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، شهادت اجر و پاداش این خصایل او بود.
شهید فخری زاده دانش تخصصی خود را به معرفت اسلامی و حکمت تعالی پیوند زد
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز در این مراسم با بیان مفاهیم و مراتب شهادت، شهید فخری زاده را اهل انتخاب سخت ترین ها اعلام کرد و افزود: این دانشمند بزرگ اهل معرفت بود. او دانش تخصصی خود را به معرفت اسلامی و حکمت تعالی پیوند زد.
وی ادامه داد: شهید فخری زاده اهل دل و صفای باطن بود. توان مدیریتی و راهبری دانش او در عرصه هسته ای، دفاعی و البته تولید واکسن مثال زدنی است و دانشگاهیان و دانشمندان باید نیز این مجاهدانه زندگی کردن و با عظمت ترک دنیا کردن را بیاموزند.
از شهدای دانشمند کشور باید به ظرافت یاد شود
دکتر محمدمهدی تهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه شهید فخری زاده خود را وقف علم و دفاع از امنیت کشور کرده است، بیان کرد: از شهدای دانشمند کشور باید به ظرافت یاد شود.
وی ادامه داد: دکتر فخری زاده سرآمد شهدای جهادگر و علمی است، او صاحب دل و عالم بود، اهل شعر بود یکی از مهمترین و برجسته ترین صفات او ایجاد ارتباط میان دانشمندان عرصه دانش بنیادی و دفاعی بود. ایده ها را پرورش می داد و برای شرایط بحرانی آنها را کاربردی می کرد.
دکتر تهرانچی تصریح کرد: ما دانشگاهیان، دکتر فخری زاده را شهید جامعه دانشگاهی می دانیم که قدرت تبیین پیچیده ترین مطالب دانشگاهی نزد فرماندهان نظامی را دارا بود. این دانشمند فرهیخته به تمام بنیادهای علمی توجه داشت و محتوای کتاب «فلسفه اسلامی و فیزیک» که فردا رونمایی می شود، گواه این ادعاست.
همچنین در این مراسم که رییس سازمان سپند، مقامات وزارت دفاع و روسای برخی دانشگاه ها نیز حضور داشتند، به رسم یادبود هدایایی به خانواده شهید دکتر فخری زاده اهدا شد.
وزیر بهداشت، شهید فخری زاده را نقطه درخشان تاریخ جمهوری اسلامی ایران خواند و بزرگترین سرمایه کشور را نخبگان دانست.
کد خبر 1121544
نظر شما