به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد، محمدعلی عطابخش در نشست خبری که به منظور گرامیداشت هفته معلولین برگزار شد، گفت: استان یزد بالغ بر ۲۹ هزار معلول با افزون بر ۳۷ هزار معلولیت را تحت پوشش خود دارد، کلیه فعالیتهای بهزیستی را با هدف توانمندسازی افراد معلول هرچند ناچیز دانست و گفت: تلاش داریم که وابستگی افراد معلول در زندگیشان را به دیگران تا حد امکان کاهش دهیم.
مدیرکل بهزیستی استان یزد در ادامه با بیان اینکه متأسفانه ساخت و سازهای شهری در اماکن عمومی و شخصی به هیچ عنوان با رویکرد مناسبسازی انجام نمیشود، تصریح کرد: در سال گذشته ۴۸۹ مورد مناسبسازی منزل شخصی در استان انجام شده و از ابتدای امسال تاکنون نیز ۷۶ مورد مناسب سازی شده است.
عطابخش با اشاره به مناسبسازی محیط زندگی و محیطهای شهری در همین راستا، بیان کرد: در سال گذشته جمعاً ۵۰۰ نفر از معلولان از تسهیلات مناسبسازی محیط زندگی خود و خودرویشان برخوردار شدهاند و در رابطه با مناسبسازی محیطهای شهری که عمدتاً پیادهروها بوده است نیز با همکاری شهرداری ۴۰ کیلومتر از معابر شهری در قالب طرحهای هفت خوان و سیمرغ برای معلولان به صورت استاندارد مناسبسازی شده است.
مدیر کل بهزیستی استان با تاکید بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در راستای توانمندسازی، اشتغال و بازتوانی معلولان،گفت: مهمترین بخش این قانون مربوط به مناسبسازی محیط برای معلولان است که در استان یزد با برگزاری جشنواره گردشگری معلولان کلید خورده و متعاقب آن همکاریهای مناسبی از سوی شهرداریها در راستای تحقق شهر دسترسپذیر صورت گرفته است.
وی در مورد اشتغال معلولان در استان گفت: نظر به دو برابر شدن میزان تسهیلات اشتغالزایی برای معلولان در مقابل دو برابر نشدن مبلغ کل اختصاص یافته به استان و از طرفی عدم تخصیص اعتبار از سوی بانکهای عامل در کشور، امسال کاهش اشتغال معلولان در استان را شاهدیم ولی امیداریم تا پایان سال بتوانیم به تعهدات خود در این زمینه عمل کنیم.
این مسئول یکی از سیاستهای سازمان بهزیستی را جایگزینی خانههای کوچک با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ نفر به جای مراکز توانمندی و توانبخشی تجمعی جهت معلولان ذکر کرد و گفت: در همین راستا نیز تاکنون دو مرکز شبه خانواده در شهرستانهای یزد و اردکان برای معلولان بالای ۱۴ سال خفیف تا متوسط راهاندازی شده است.
وی از فعالیت ۷۵ مرکز توانبخشی در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۸ بخش مراقبتی شبانه روزی در سطح استان یزد به امور جامعه هدف سازمان بهزیستی خدمت رسانی میکند.
عطابخش عمدهترین علت بروز معلولیتها در استان را سوانح و حوادث خواند و گفت: خوشبختانه اقدامات پیشگیرانهی خوبی در قالب غربالگری ژنتیک برای جلوگیری از بروز معلولیتها در استان صورت گرفته اما با توجه به افزایش شاخص امید به زندگی و افزایش سالمندان در استان نمیتوان از کاهش نرخ شیوع معلولیت در استان سخن گفت ولی در مجموع میتوان با استناد به آمار ۱۰ درصدی معلولیت در جوامع پیشرفته، اذعان کرد که نرخ شیوع معلولیت در استان یزد معادل کشورهای پیشرفته بوده و حداقل ثابت نگه داشته شده است.
نظر شما