شب خاطره؛ حُسن ختام روایت حبیب در کرمان با چاشنی جلوه هایی از ارادت هندوها به حاج قاسم

کاروان هنری روایت حبیب پس از سه روز حضور در کرمان به عنوان اولین مقصد خود از ۱۰ استانی که قرار است با برنامه های متنوع هنری حماسه سرای شهید سلیمانی باشد؛ با برگزاری شب خاطره، به برنامه های خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ کاروان هنری روایت حبیب پس از سه روز حضور در کرمان به عنوان اولین مقصد خود از ۱۰ استانی که قرار است با برنامه های متنوع هنری حماسه سرای شهید سلیمانی باشد؛ با برگزاری شب خاطره، به برنامه های خود پایان داد.

 

 

این ویژه برنامه که با حضور رییس حوزه هنری کشور و مسئولین استان از جمله نماینده ولی فقیه در استان، فرمانده سپاه ثارالله و... در سالن دانشگاه فرهنگیان برگزار شد با برنامه های متنوعی از جمله شعر خوانی علیرضا قزوه، حامدحسینخانی، اجرای نمایش، مرشد خوانی و رونمایی از کتاب همراه بود.

 

 

 

این ویژه برنامه با اجرای نمایش توسط علیمحمد و فاطمه رادمنش آغاز شد.

 

در ادامه، سیداحمدعلی قدسی، از فرماندهان نیروی قدس سپاه که ۲۰ سال سابقه رفاقت با حاج قاسم داشته نخستین راوی شب خاطره بود که به بیان خاطراتی از حضور شهید سلیمانی به همراه شهید احمد کاظمی برای امدادرسانی در زلزله بم، ملاقات با جلال طالبانی، اردوغان، پوتین و... پرداخت.

 

 

وی در لابلای این خاطرات به حل مشکل مسکن یک خانواده در چابهار که از حاج قاسم کمک خواسته بودند هم اشاره کرد و پیگیری و اهتمام آن شهید عزیز را یادآور شد و گفت: حاج قاسم اما در برابر کسانی که کار سپرده شده را انجام نمی دادند بسیار محکم برخورد می کرد.

 

 

 

 

قدسی از بوسه زدن بر دست یک نفر از کادر درمان بیمارستان بقیت الله و عذرخواهی حاج قاسم از او در پی سوء برداشت مبنی بر عدم رسیدگی به مجروحین هم گفت و ادامه داد: او یک سیاست مدار بزرگ بود که بسیاری از حوادث را پیش بینی می کرد.

 

 

وی با اشاره به اینکه حاج قاسم در عین حال خوش مشرب و شوخ طبع هم بود؛ اظهار کرد: اصلاً یکی از خصوصیات او فرماندهی مرکب بود؛ او در سوریه فرمانده روس ها، سوری ها، فاطمیون، سپاه و...بود و گاهی حتی روی خاک می نشست و حرف های فاطمیون را گوش می داد.

 

 

سردار قدسی با بیان اینکه حاج قاسم روی شخصیت همه افرادی که در کنار او بودند اثر می گذاشت و محبوب دلها بود؛ از یار وفادار او یعنی سردار شهید حاج حسین پورجعفری هم یاد کرد که سالها نماز شب خود را جلوی درب خانه حاج قاسم می خوانده است.

 

 

در ادامه این برنامه، علیرضا قزوه که برای شعرخوانی بر روی سن رفته بود؛ اظهار کرد: من در دوره حیات حاج قاسم یک قصیده برای او و پس از شهادت چند شعر گفتم؛ خبر شهادت او را وقتی در هند بودم از یک استاد زبان و ادبیات فارسی که هم اکنون به اتفاق خانواده اش در این برنامه حضور دارد شنیدم؛ او جواد عسکری است، کسی که همه کتاب های چاپ شده درباره حاج قاسم را در دهلی داشت.

 

 

قزوه گفت: او پدر همان دختر بچه ای است که هرشب تا پدر و مادرش برایش قصه‌ای از شجاعت حاج قاسم را نگویند نمی‌خوابد. در شبی که پدر در سفر و مادر بیمار بوده و کسی نیست تا برای نرگس قصه بگوید همان شب حاج قاسم به خواب نرگس می‌آید و برایش قصه می‌گوید و حالا آنها با هزینه خود از دهلی برای زیارت مزار حاج قاسم به کرمان آمده اند.

 

 

 

وی به جلوه هایی از ارادت مردم هند به شهید سلیمانی اشاره و تصریح کرد: در یک روز روحانی برجسته ای هشت بچه هندی را با نام حاج قاسم نامگذاری کردند؛ دو شاعر هندوستانی برای حاج قاسم شعر گفتند، این خیلی زیبا است.

 

 

در همین حین نرگس و پدرش روی سن دعوت شدند و پدر گفت: قهرمان ما حاج قاسم است نه بتمن؛ قهرمان ما حاج قاسم است که شعار انقلاب را برای جهانیان ترسیم کرد.

 

قزوه گفت: من قصه نرگس را نوشتم و با عنوان نقاشی خدا همزمان با متن فارسی آن به سه زبان هندی و اردو و انگلیسی نیز ترجمه و در هندوستان منتشر شد.

 

 

 

سپس سردار حسنی سعدی، همرزم شهید سلیمانی و مدیرگلزار شهدای کرمان به بیان خاطراتی از شهید و ارادت به او توسط لاییک های ترکیه گرفته تا آن زنی که در منوجان از جنوب استان کرمان پس از توسل به حاج قاسم پس از چندین سال صاحب فرزند شد؛ اشاره کرد و گفت: حاج قاسم به خانواده و فرزندان شهدا بسیار اهمیت می داد و در پاسخ به سئوال آنان که خون پدران ما چه شد؟ از جایگاه جمهوری اسلامی و نفوذ ولی فقیه برایشان گفت.

 


بزرگترین هنر حاج قاسم دوست داشتن انسان ها و مظلومین بود و جان خود را برای اسلام و شیعه و مسیحی و ایزدی و... گذاشت‌؛ به دوستی و صمیمیت حاج قاسم با شهید پورجعفری هم اشاره و بیان کرد: حاج قاسم می گفت حسین شناسنامه من است.

 

 

سردار حسین معروفی، فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان دیگر راوی شب خاطره روایت حبیب بود که نمونه هایی از تدبیر شهید سلیمانی در بحران را بیان کرد و گفت: برای ما خیلی سخت است در فراق مراد خود خاطره بگوییم زیرا هرگز چنین تصوری نداشتیم که روزی حاج قاسم ما نباشد و بچه های حاج قاسم بخواهند از او بگویند.

 

 در این برنامه از کتاب «فقط برای خدا» روایاتی کوتاه از زندگی شهید سلیمانی که به همت حوزه هنری استان کرمان گردآوری و به زبان های عربی و انگلیسی نیز ترجمه شده رونمایی شد.

 

کد خبر 1123380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha